Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 lucruri la care trebuie să fii atent când mergi la cumpărături – Andreea Bănică

10 lucruri la care trebuie să fii atent când mergi la cumpărături

Cumpărarea hainelor se poate dovedi a fi o activitate plină de satisfacții și de relaxare sau o experiență descurajatoare. Totul depinde de atitudinea și abordarea ta. Pentru a nu fi dezamăgită de achizițiile tale, trebuie să fii atentă și să acorzii atenție detaliilor mici, cum ar fi:

1. Flexibilitatea și lățimea pantofului

Multe perechi de pantofi de pe piață arată cool și la modă, dar nu sunt bune pentru picioarele tale. Când cumperi pantofi, încercă să-i îndoi și să-i răsucești pentru a verifica flexibilitatea acestora. Un pantof ar trebui să se îndoaie sub talpa piciorului și ar trebui să existe o rezistență atunci când se răsucește. Când îi probezi, mergi pe suprafețe dure, dar și pe covoare pentru a vedea cum se simte încălțămintea pe ambele părți.

Acordă atenție nu numai lungimii, ci și lățimii. Asigură-te că există suficient spațiu pentru a mișca ușor degetele de la picioare. Dacă nu îți poți mișca degetele de la picioare, pantofii vor fi prea strânși.

2. Cusătura puloverului de cașmir

Dacă dorești să cumperi un pulover de cașmir, verifică stratul textil: cele mai multe fire de cașmir sunt de 2 straturi, ceea ce înseamnă că două fire sunt strâns legate între ele pentru a crea unul mai puternic. Firele multiple sunt mai puternice, mai groase și mai durabile decât cele cu un singur strat. Când este tricotat , o parte a cusăturii cu un singur strat arată mai mult din piele decât cel în două straturi, care pare să formeze o coloană verticală continuă.

Citește și:   6 trucuri pentru a fi sexy iarna

3. Potrivirea printului

În hainele de înaltă calitate, modelele (dungi orizontale sau carouri) ar trebui să se potrivească la cusături și mâneci. Producătorii de haine ieftine de multe ori sar peste acest detaliu pentru a păstra costurile la prețuri accesibile, deoarece potrivirea adesea înseamnă tăierea bucăților individuale de îmbrăcăminte. Cu toate acestea, nepotrivirea poate fi exagerată și pot părea doua mâneci diferite.

4. Lungimea potrivită pentru blugi

Pentru femei, alegerea depinde de tipul de blugi. La cei până la gleznă, tivul trebuie poziționat chiar deasupra sau chiar pe osul gleznei; blugii skinny ar trebui să ofere un aspect curat, cu lungimea până la gleznă; blugii drepți ar trebui să acopere vârful picioarelor. Amintește-ți să alegi hainele care ți se potrivesc tipului de corp.

Când alegi blugi pentru bărbați, optează pentru cei care sunt suficient de lungi pentru a acoperi șosetele, dar suficient de scurți pentru a nu acoperi pantofii.

5. Calitatea țesăturii

Verifică întotdeauna eticheta. Chiar dacă țesătura sintetică este mai ieftină și adesea amestecată cu materiale naturale, aceasta nu durează, așa cum se întâmplă și cu țesătura naturală, după spălarea repetată. Ține țesătura la lumină pentru a evalua greutatea și densitatea țesăturii.

Citește și:   5 trucuri care te vor ajuta să-ți organizezi hainele

În cele din urmă, verifică cusăturile din interiorul și din exteriorul îmbrăcăminții. Este un semn de alarmă dacă acestea sunt neglijate, pierdute sau cusute de mai multe ori.

6. Marimile de pe etichetă

Cu toate că o diagramă standard de dimensionare a fost utilizată în trecut, majoritatea mărcilor de astăzi par să își dezvolte propriul sistem de calibrare. O altă problemă cu dimensiunile este asa numita „dimensionare de vanitate”. Potrivit cercetarilor , o rochie de dimensiune 8 astazi este cam la fel ca o rochie de dimensiune 16 in 1958. De aceea, ar trebui să încerci intotdeauna dimensiuni diferite și să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

7. Îmbracă-te adecvat la cumpărături

Dacă plănuiești să cumperi pantofi, poartă o pereche pe care o poți da jos ușor. În general, alege haine confortabile pentru sesiunea de cumpărături. Astfel procesul va decurge mai ușor și vei putea proba cât mai multe haine.

8. Reduceri

Unele lucruri pot fi mai ieftine în timpul unei anumite luni sau chiar unei anumite zi decât în mod normal. În ianuarie, încălțămintea și articolele de îmbrăcăminte de iarnă intră de obicei la reduceri, iar toamna este cea mai bună perioadă a anului pentru a cumpăra blugi.

Citește și:   7 trucuri de stil pe care trebuie să le știe orice femeie cu forme

9. Răbdarea

Nu cumpăra imediat un articol care îți place. Unele surse îți recomandă să așteptați aproximativ o săptămână după ce vezi un articol într-un magazin. Adesea, după ce această perioadă de așteptare s-a terminat, decizi că nu ți-l dorești și nu te întorci niciodată în magazin. Reține că, potrivit planificatorilor financiari, nu trebuie să cheltui mai mult de 5% din salariu pe haine.

10. Ecuația cost/ uzură

Atunci când decizi dacă să cumperi un articol scump sau să optezi pentru echivalentul său mai ieftin, utilizează o ecuație „cost pe uzură”. Este suma prețului îmbrăcăminții și a întreținerii acesteia, împărțită la uzură, adică numărul care reprezintă de câte ori o vei purta. În conformitate cu această ecuație, pentru hainele pe care le vei purta în mod regulat, este mai bine să alegi un articol mai scump, dar mai calitativ, deoarece îți va servi mai mult. Reversul este valabil pentru elementele pe care le vei purta mai rar.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.