10 lucruri care sunt demodate și te îmbătrânesc

Moda este schimbătoare și capricioasă, dar femeile își doresc întotdeauna săă fie tinere și frumoase mereu. Iată care sunt însă articolele și accesoriile vestimentare care nu te avantajează:

1. Colierele din perle

Nu lăsa sintagma „sinonime cu eleganța” sau imaginea lui Coco Chanel să te inducă în eroare. Perlele albe te îmbătrânesc, mai ales dacă sunt purtate ziua.

2. Haine în culori pământii

Ai mare grijă. Nu oricine poate purta culori precum kaki, verde gri, pistachio, verde galben, măsliniu, maro gălbui. De cele mai multe ori, aceste nuanțe îți dau un aer nesănătos, evidențiind ridurile și cercurile de sub ochi.

3. Tricouri cu inscripții și imprimeuri prea vesele

Abilitatea de a combina imprimeurile este o adevărată artă. Nu ar strica să arunci o privire prin revistele de modă înainte de a cumpăra ceva.

4. Accesorii din același set

Fie că e vorba de ceva scump, fie că e vorba de ceva mai accesibil, un set alcătuit din mai mult de două articole e deja exagerat. Dacă aceste sunt mari, poate că ar trebui să le porți separat, deoarece moderația e cheia în toate.

Citește și:   Cum să îți alegi hainele VARA

5. Materiale învechite

Gândește-te de două ori înainte de a-ți cumpăra o bluză cu broderie din dantelă, o rochie de satin ori un costum de tweed, brocart sau jacard. Aceste materiale te îmbătrânesc.

6. Genți de culoarea pantofilor

Această regulă este atât de veche încât a devenit acum un semn de prost gust. Cu cât dai dovadă de mai multă imaginație când vine vorba de combinarea culorilor, a stilurilor și a materialelor, cu atât va fi mai bine.

7. Ochelari cu ramă nepotrivită

Ochelarii pot să fie un accesoriu foarte la modă, oferindu-le celor cu o vedere imperfectă șansa de a fi expresive, așa că ai grijă ce rame alegi.

8. Hainele negre

Negrul subțiază silueta și este potrivit pentru orice ocazie, dar, pe măsură ce îmbătrânesc, pielea femeilor devine mai palidă, iar hainele negre creează un contrast care evidențiază ridurile și atrage atenția asupra cercurilor întunecate de sub ochi. Încearcă să ai o pată de culoare la fiecare ținută.

Citește și:   Ce spune despre tine felul în care îmbrățișezi

9. Haine de măsuri nepotrivite

Aici există două exreme – hainele care ți-au rămas mici și hainele largi, fără formă. Primele sunt, bineînțeles, prea strâmte și scot în evidență schimbările corpului tău. Celelalte te fac să pari mai scundă și accentează doar ceea ce tu voiai să ascunzi.

10. Hainele învechite

Uneori, hainele din dulapul bunicii nu pot fi numite ”vintage” (un cuvânt foarte frumos, de altfel), pentru că sunt de-a dreptul vechi. Cel mai bine ar fi să le lași la locul lor.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.