Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 filme pe care să le vezi când plouă – Andreea Bănică

10 filme pe care să le vezi când plouă

Chiar și celor mai mari regizori le e greu să găsească echilibrul perfect dintre un subiect fascinant și niște elemente vizuale extraordinare. Producătorii filmelor din această colecție s-au descurcat de minune cu această sarcină – te prind din primul moment și sunt de neuitat. Iată câteva filme despre călătorii care schimbă vieți – toate merită atenția ta:

1. ”A Perfect Getaway”

Sperând să aibă o lună de miere romantică, un cuplu se îndeaptă spre o insulă superbă. Pe măsură ce se apropie, însă, ei află că doi ucigași au omorât câțiva oameni în locul spre care merg. Filmul își ține cititorii în priză prin intermediul subiectului, dar și cu ajutorul peisajelor spectaculoase din Hawaii, Puerto Rico și Jamaica.

2. ”The Notebook”

Allie și Noah se îndrăgostesc la un carnaval, însă, pentru că Noah nu are o poziție socială bună, familia fetei îi desparte pe cei doi, atunci când o duc pe Allie departe. Distrusă de durere, Allie nu vrea să rupă relația și îi trimite multe scrisori lui Noah la care nu primește răspuns. Deși zdruncinată încă, după câțiva ani se logodește cu alt bărbat. Când Allie se întoarce în orașul ei natal descoperă că prima ei dragoste nu s-a stins și este în pragul unei alegeri foarte grele: primul iubit sau logodnicul ei?

3. ”Taken 2”

Prima parte a trilogiei ”Taken” spune povestea unui om care face orice pentru a-și salva fiica din ghearele traficanților de carne vie. În cel de-al doilea film, fiica trebuie să-și salveze părinții de la o moarte sigură. Povestea captivantă și peisajele urbane uimitoare din Istanbul fac din acest film un deliciu pentru cinefili.

4. ”The curious case of Benjamin Button”

Adaptat după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, filmul spune povestea neobişnuită a lui Benjamin, un bărbat care, în mod bizar, s-a născut bătrân, dar întinereşte fizic pe măsură ce anii trec. Actrița principală e superbă!

5. ”Into the Wild”

Un tânăr dintr-o familie privată își abandonează viața privilegiată și se duce să trăiască în sălbăticie. Bazat pe o poveste adevărată, filmul îl are în rol principal pe Emile Hirsch și are niște scene frumoase filmate în natură. Regizat de Sean Penn, această poveste tristă și dramatică nu te va lăsa indiferent.

Citește și:   Ce metode simple trebuie să aplici pentru a avea un șifonier organizat

6. ”Leap Year”

Aceasta este una dintre cele mai bune povești care arată că dragostea poate să apară în cele mai neașteptate momente. Peisajele care îți taie respirația și culorile Irlandei fac ca acest film să fie un deliciu.

7. ”The Painted Veil”

Acest film spune povestea provocatoare a doi oameni care se îndrăgostesc la ani buni după ce au fost nefericiți în căsătorie. Filmul are un subiect original, scene extraordinare cu munții și câmpurile din China – merită să îl vezi.

8. ”Crazy, Stupid, Love” 

Cal este un bărbat de 40 de ani care află că soția lui l-a înșelat și acum dorește sa divorțeze. După ce se mută în propriul apartamen și încearcă să se obișnuiască cu statutul de burlac. Într-o seară, merge într-un bar unde îl cunoaște pe Jacob, care îl va învăța pe Cal cum se cuceresc femeile.

9.”The Great Gatsby”

The Great Gatsby îl are în centru pe Jay Gatsby, un milionar misterios din America anilor 20. Acesta îi dezvăluie secretele sale lui Nick, singurul prieten adevărat pe care îl are. Este îndrăgostit de o femeie superbă, care este căsătorită cu un bărbat pe care nu îl iubește. Va învinge oare dragostea?

10. ”Midnight in Paris”

Nu vei mai privi lumea la fel după ”Midnight in Paris”. Filmulregizat de Woody Allen spune povestea unui scriitor romantic lipsit de speranță.

Citește și: 7 filme emoționante pe care trebuie să le vezi

Se spune că bărbații nu plâng. Da, femeile sunt creaturi mai sentimentale, dar asta nu înseamnă că cealaltă jumătate a omenirii nu poate fi sentimentală. Chiar și bărbații pot să se întristeze și să lăcrimeze când se uită la filme înduioșătoare precum:

1. Hachi: A Dog’s Tale, 2008
Un profesor de muzică întâlnește, pe când pleca de la muncă, un cățel pierdut și îl ia acasă, iar prietenia lor va dura mulți ani. Filmul, bazat pe evenimente reale, face pe oricine să plângă.

2. Knockin’ on Heaven’s Door, 1997
Doi pacienți dintr-un salon de spital, află că nu mai au mult de trăit. Fug din spital, fură o mașină și se duc într-o excursie la mare. E un film grozav despre viață, moarte, visuri și eternitate.

Citește și:   10 filme care te vor da peste cap

3. The Green Mile, 1999
Un negru uriaș e acuzat că a ucis două fete și e condamnat la moarte. Prizonierul e special nu numai din pricina înfățișării sale, ci și pentru că are puterea de a vindeca. Profund, filozofic, uneori dificil – The Green Mile e una dintre cele mai bune adaptări după un roman de Stephen King.

4. Schindler’s List, 1993
Filmul spune povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri de succes, membru al partidului nazist, care a salvat peste o mie de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul e o capodoperă care te zdruncină din pricina profunzimii și a realismului.

5. La vita è bella, 1997
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Guido și fiul său ajung într-o tabără de concentrare pentru evrei. Încercând să-și salveze fiul, Guido îi spune că tot ce se întâmplă e un joc și că regula e să se ascundă de gardieni. Un film despre iubire și blândețe, care te va face să râzi și să plângi.

6. Seven Pounds, 2008
Ben Thomas nu poate uita un accident de mașină în care șase oameni, inclusiv logodnica lui, au murit din cauza neglijenței sale. Bântuit de vină, începe să-și doneze organele oamenilor aflați în stare terminală, ajutându-i să supraviețuiască. Totul se complică atunci când o întâlnește pe Emily și se îndrăgostește.

7. Million Dollar Baby, 2004
Maggie visează la o carieră în box. Frankie Dunn este un antrenor înfrânt de viață și nu foarte entuziast. Văzându-i dorința arzătoare de a deveni campioană, el e de acord să o ia sub aripa sa. Filmul este despre lupte interioare, despre dorința de a-ți împlini visurile indiferent de orice.

Citește și: 7 filme de văzut în familie

Când te copleșesc problemele, nu ai vrea să uiți de ele într-o lume magică unde lucrurile cele mai incredibile sunt reale și toate facturile neplăcute și necazurile nu înseamnă nimic?

Iată câteva filme care îți vor garanta pacea și armonia pentru vreo două ore:

Citește și:   7 reguli de creșterea copiilor pe care le poți învăța de la familia regală

1. Enchanted

O fată din desenele animate se îndăgostește de Făt Frumos, supărându-i mama vitregă. Regina cea rea folosește magia pentru o trimite pe biata fată în Manhattanul modern, unde ea trebuie cumva să supraviețuiască.

2. The Golden Compass

Lyra, de 12 ani, călătorește la Polul Nord pentru a-și salva prietenul răpit. Primește ajutor de la vrăjitoarele din nord și de la un urs în armură uriaș. Efecte speciale frumoase, distribuție grozavă, intrigă captivantă – filmul le are pe toate.

3. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Căutând animale fantastice pentru cercetarea sa, Newt Scamander ajunge în New York. Planurile sale sunt stricate de o servietă nesupravegheată și de animalele care fug din ea. Toți fanii Harry Potter trebuie să vadă acest film.

4. Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children

Jacob asculta adesea pove;tie bunicului său când era copil: povești despre o casă pentru copii deosebiți. Printre ei era o fată care putea ține focul în mâini și una care putea zbura. Când bunicul său moare, Jacob, de 16 ani, ajunge în acea casă și îi cunoaște pe cei de acolo el însuși.

5. Tomorrowland

Când Casey ajunge în posesia unui obiect misterios care deschide poarta spre un univers paralel, cere ajutorul cinicului inventator genial Frank. Fata trebuie să descopere secretele acestui loc ciudat din afara realității noastre, cunoscut drept Tomorrowland și să-l convingă pe Frank să se întoarcă în locul de unde a fost interzis.

6. Oz the Great and Powerful

Când magicianul de circ Oscar Diggs e dus de un uragan din Kansas până în tărâmul magic din Oz, el crede că în sfârșit i-a surâs norocul și că trucurile sale îi vor aduce imediat bogăție și glorie. Un film plin de pozne, culori strălucitoare și personaje memorabile.

7. Frozen

Când o profeție străveche se adeverește și peste regatul lor se așterne iarna eternă, trei eroi neînfricați – prințesa Anna, curajosul Kristoff și renul său loial, Sven – se aventurează în munți pentru a o găsi pe cea care poate înlătura blestemul: Elsa, sora Annei. Un desen animat fermecător cu personaje de care te vei îndrăgosti.

Cazare Eforie Nord

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.