Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 GREȘELI care îți strică imaginea și îi fac pe oameni să-și facă o părere proastă despre tine – Andreea Bănică

9 GREȘELI care îți strică imaginea și îi fac pe oameni să-și facă o părere proastă despre tine

Mulți oameni visează să fie promovați la locul de muncă și să facă tot ce este mai bun pentru a fi văzuți de șeful lor. Conform legilor psihologiei, lucrurile mici, cum ar fi postura și gesturile cuiva, contează aproape la fel de mult ca acțiunile. În acest articol, vom dezvălui câteva secrete despre cum să promovezi la locul de muncă prin utilizarea limbajului corect al corpului.

Iată un set de greșeli ale limbajului corporal pe care mulți oameni le fac la muncă. Evitarea acestor greșeli te va duce mai aproape de o promovare cu siguranță!

1. Stai prea relaxat

Tuturor oamenilor le place să se întindă acasă pe fotoliul preferat sau canapeaua din fața televizorului.
Dar poți să te simți la fel de relaxat și la locul de muncă încât să ai tendința să te întinzi pe scaun. Nu numai că este rău pentru spate, dar este și dăunător pentru imaginea ta, de asemenea.

Această poziție relaxată face ca alți oameni să creadă că nu îți pasă de lucrurile pe care le faci pentru că te simți prea confortabil și, prin urmare, leneș. Alege un mod de relaxare mai discret pentru a-ți asigura șeful că ești foarte interesat de ceea ce faci.

Citește și:   10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un somn odihnitor

2. Îți dai ochii peste cap

Practic, acest gest este considerat nepoliticos – indiferent unde te afli, dacă ești la locul de muncă sau printre prietenii tăi. Cu toate acestea, chiar dacă prietenii tăi pot să nu observe acest lucru, colegii tăi vor fi ofensați.

3. Invadarea spațiului personal

Indiferent de cât de prietenos ești cu șeful sau colegii, invadarea spațiului lor personal nu este cea mai bună idee. Subconștient, persoana a cărei spațiu personal îl invadezi se poate simți amenințată, distrasă sau pur și simplu inconfortabil. De aceea este important să păstrezi întotdeauna o distanță normală de aproximativ de oamenii din jurul tău de aproximativ 1-2 m, în conformitate cu regulile etichetei.

4. Intri pe furiș în birou

Când intri literalmente pe furiș în biroul tău, fără să îți saluți colegi, este un semn prost. Ei o pot interpreta ca aroganță sau ca pe o lipsă de bun-simț. De aceea, nu trebuie să uiți să saluți și dacă adaugi și un zâmbet pe chip este un plus.

Citește și:   7 semne care arată de ce e bine să te căsătorești mai târziu

5. Îți exprimi plictiseala

Toată lumea se plictisește din când în când. Cu toate acestea, indiferent de modul în care te simți, este mai bine să înveți să îți ascunzi emoțiile la locul de muncă. În caz contrar, șeful tău s-ar putea gândi că e timpul să te înlocuiască cu o persoană mai activă.

6. Stai departe de ceilalți

Toți ne simțim timizi când începem să lucrăm într-un loc nou. Dar dacă păstrezi separarea fizică de colegi prin faptul că nu participi la activități de team building sau mănânci întotdeauna masa de prânz singur, înseamnă că nu dorești să dezvolți o relație amicală cu ei. Aceasta înseamnă că ești o persoană izolată, neprietenoasă, neinteresată. Deci, indiferent de cat de dificil este, ieși zona ta de confort și apropie-te de colegii tăi (dar nu uita să le respecți spațiul personal).

7. Te sprijini de obiectele din jur

Poziția corpului transmite o mulțime de informații celor din jur și determină modul în care acești oameni te vor trata. Prin urmare, dacă stai sprijinit de pereți, mese și alte obiecte, cei din jurul tău o pot interpreta ca pe un semn de slăbiciune. Rămâi cât mai drept pentru a-ți exprima puterea și încrederea de sine.

Citește și:   Cel mai bun ghid pentru a realiza un machiaj perfect

8. Ții mâinile la spate

Colegii tăi acordă multă atenție mâinilor tale. Un studiu efectuat de Spencer Kelly, profesor de neuroștiință, spune că gesturile sunt atât de vitale pentru comunicare ca și cuvintele și că menținerea mâinilor în spatele tău în timpul unei conversații îl poate face pe celălalt să creadă că nu ești de încredere. A fi demn de încredere este important, mai ales la locul de muncă.

9. Verifici ceasul prea des

Uitându-te la ceas sau la telefon în timpul unei conversații cu un coleg, șef sau chiar un prieten este unul dintre cele mai nepoliticoase gesturi. Ceilalți o vor percepe ca și cum ai fi foarte plictisit și vrei să scapi cât mai repede. Dacă într-adevăr te grăbești, pur și simplu informează-ți interlocutorul și cere-ți scuze.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.