Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 greșeli pe care la fac oamenii la începutul anului – Andreea Bănică

10 greșeli pe care la fac oamenii la începutul anului

Toată lumea așteaptă Noul An. Este momentul în care poți să o iei de la capăt, îți setezi noi target-uri și ai noi dorințe de împlinit. Din păcate, lucrurile nu merg de fiecare dată așa și iată cum mai trece un an și încă nu ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus.
De ce se întâmplă asta? Pentru că faci una dintre cele 10 greșeli pe care la fac oamenii la începutul anului:

1. Vrei ca totul să fie perfect
Perfecționismul excesiv necesită multă energie. În plus, atunci când ai acea manie ca totul să fie pus la punct în cel mai mic detaliu, este posibil să ajungi să fii foarte dezamăgit. Permite-ți să faci și anumite greșeli și relaxează-te. Asumă-ți riscuri și nu te teme să o iei de la capăt.

2. Fii sincer cu tine
Fă o listă cu dorințele pe care le ai. Apoi, subliniază-le pe cele mai realiste dintre ele, pe care va trebui să te concentrezi cel mai mult. Vei vedea că va fi mult mai ușor să ajungi acolo unde ți-ai propus.

Citește și:   8 greșeli într-o relație care duc la despărțire

3. Obiective prea mari
Pentru a îți fi mai ușor să realizezi o anumită sarcină, împarte-o în pași mici. Astfel, va fi mult mai ușor și plăcut să te apuci de treabă. Subconștientul se va simți mult mai relaxat și nu se va mai teme de volumul mare. Orice progres trebuie controlat.

4. Lasă trecutul în spate
Toată lumea se teme de viitor, deoarece nimeni nu-l cunoaște. Totuși, trecutul nu este cea mai bună soluție. Lasă-l în spate și concentrează-te pe ceea ce ai acum de făcut. Fii curajos să renunți la anumite amintiri, dacă acestea nu îți sunt benefice.

5. Lipsa de răbdare
Vrei ca totul să se întâmple cât ai bate din palme? Crezi că Anul Nou îți va aduce ceea ce-ți dorești cât ai clipi? Ei bine, nu este așa. Schimbările apar cu timpul. Este important să nu te îndepărtezi niciodată de visul pe care-l ai. Așteaptă-l și bucură-te de venirea sa!

Citește și:   7 trucuri care îți vor face genele mai lungi

6. Ești pesimist
Pesimismul nu te va duce nicăieri. Gândește realist și pozitiv. Ia-ți timpul necesar pentru realizarea obiectivelor. Poți chiar să iei și o pauză atunci când simți că cedezi. Totul trebuie să fie natural.

7. Amânarea sarcinilor
Pornirea este cea mai importantă. Dacă din start te gândești la o pauză, nu vei ajunge nicăieri. Începe Anul Nou în forță. Fă rost de ceea ce ai nevoie și implică-te cât mai mult. Lenea nu trebuie să existe pentru tine.

8. Lipsa de motivare
O soluție pentru această problemă este imaginația. Folosește-te de ea și vizualizează-ți visul. Încearcă să vezi cum ar fi dacă ai reuși ceea ce îți dorești. Vei vedea că îți vei dori din ce în ce mai mult să reușești.
Oamenii din jurul tău sunt și ei extrem de importanți. Ai nevoie lângă tine de persoane ambițioase.

9. Vorbești prea mult despre planurile tale
Psihologii afirmă faptul că lucrurile pe care le discuți cu cei din jur, au cel mai mare risc de eșec. În general, oamenii au această tendință. Probabil și tu. Îți propui un anumit obiectiv și le povestești tuturor despre el. Renunță la cuvinte și treci direct la fapte!

Citește și:   8 idei de activități romantice pentru ziua îndrăgosiților

10. Nu ai suficient curaj
Trebuie să fii o persoană curajoasă pentru a-ți recunoaște slăbiciunile. Fii cinstit cu tine, vezi care-ți sunt minusurile, asumă-le și planifică schimbările pe care le ai de făcut.

Cazare Eforie Nord

1 Comentariu

  • Foarte mişto şi bine spus. Nu sunt omul listelor, dar anul acesta îmi doresc să lucrez la acest aspect pentru simplul motiv că aspir la o mai bună organizare pe toate planurile. Obiective și rezoluții au existat și în alți ani, dar au rămas nepuse pe hârtie, poate chiar nerostite. De unele dintre ele am avut parte, altele au pălit în fața chestiunilor de moment, lăsând astfel loc surprizelor. Însă cel mai imporatnt este sa fim sănătoși.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.