Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum descoperi ce tip de ten ai și cum îl îngrijești? – Andreea Bănică

Cum descoperi ce tip de ten ai și cum îl îngrijești?

Pentru a-ți îngriji tenul în mod adecvat, trebuie să știi de ce tip este! Află din ce categorie faci parte!

Ca să îți îngrijești tenul cum trebuie și să arăți cât mai bine, e necesar să îi cunoști trăsăturile. Ține cont și că e normal ca tipul tău de ten să se schimbe în funcție de gene, dietă, fluctuații hormonale, stres ș.a. Există 5 tipuri de ten: normal, gras, sensibil, uscat, mixt.

1. Tenul gras
Glandele sebacee ale persoanelor cu ten gras produc mari cantități de uleiuri, ceea ce face ca tenul să fie lucios, cu pori măriți și predispus la apariția punctelor negre. Aceste uleiuri ajută la „îmbătrânirea” mai frumoasă, deoarece împiedică formarea ridurilor adânci. Tenul gras se va usca treptat după vârsta de 35 de ani. E necesar să folosești produse fără uleiuri, cu proprietăți astringente și hidratante. Exfoliază de 2 ori pe săptămână pentru a evita apariția coșurilor și evită cosmeticele sub formă lichidă.

2. Tenul normal / mixt
Femeile cu ten normal nu au probleme cu apariția punctelor negre sau a coșurilor. Tenul mixt are trăsături similare cu cel gras doar în zona T. E necesar să folosești pe nas și frunte loțiuni astringente după curățare. Exfolierea trebuie făcută tot de 2 ori pe săptămână.

Citește și:   10 secrete pentru un păr SUPERB

3. Tenul uscat
Această problemă cunoscută unor femei ocazional, iar după o anumită vârstă, mai mereu. Tenul se poate usca vara din cauza deshidratării, iar pe timp de iarnă din cauza frigului și a fluctuațiilor de temperatură. Ai putea simți că pielea te „ține” și e foarte posibil să ai cojițe. Este necesară exfolierea regulată pentru îndepărtarea celulelor moarte și folosirea cremelor intens hidratante și a măștilor hrănitoare.

4. Tenul sensibil
Tenul sensibil are pori delicați, e ușor iritabil, și se poate înroși sau păta. Folosește produse de îngrijire special concepute pentru tenul sensibil – loțiuni demachiante, creme hidratante, pudră, fond de ten – care au în componență ingrediente cu proprietăți calmante: aloe vera, mușețel, lavandă. Pentru a-ți calma tenul, poți prepara acasă măști naturale.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.