7 secrete pentru a avea un ten frumos

Dacă vrei să ai un ten frumos și sănătos, ține cont de aceste sfaturi!

Machiajul te ajută să-ți evidențiezi cele mai frumoase trăsături și să-ți ascunzi unele imperfecțiuni, dar, pentru a arăta bine, cel mai important e să ai o piele curată și sănătoasă.

Iată câteva sfaturi în această privință:

1. Alege produsele adecvate

Acestea ar trebui să fie potrivite tipului tău de piele, dar și vârstei. Discută cu un cosmetician dacă ai dubii și nu schimba prea des produsele de îngrijire.

2. Folosește cremă de protecție solară

E recomandat să folosești cremă cu SPF 15 sau chiar mai mare, indiferent dacă stai mult timp la soare sau nu. Astfel, efectul dăunător al radiațiilor ultraviolete va fi redus și vei preveni ridurle și petele.

3. Nu-ți da cu cremă pe pielea umedă

Unii cred că dacă aplici crema imediat după c te-ai spălat pe față, pielea va fi hidratată. Cel mai bine e să-ți ștergi fața cu un prosop, să aplici o loțiune tonifiantă pe care să o lași să intre în piele și apoi să aplici crema hidratantă.

Citește și:   8 diete recomandate de dermatologi care te ajută să ai o piele perfectă

4. Evită să te speli pe față cu apă prea fierbinte sau prea rece

Nici apa prea caldă, nici cea prea rece nu este bună pentru pielea ta. Spală-te pe față cu apă ușor călduță. Îți va curăța bine fața și nu-i va dăuna pielii.

5. Nu ignora pielea din jurul ochilor

Aceasta este foarte delicată și are nevoie de îngrijire specială. Folosește creme speciale pentru această zonă masându-te ușor, începând din colțul exterior al ochilor.

6. Evită să dormi cu fața presată pe pernă

Multe dintre noi preferă să doarmă pe-o parte sau pe burtă. Nu e un obicei benefic pielii, fiindcă poate cauza riduri. Cel mai bine e să dormi pe spate.

7. Nu-ți atinge fața prea des

Încearcă să nu-ți atingi fața sau să-ți pui bărbia în mâini când folosești mijloacele de transport în comun sau când ești pe stradă ori la muncă. S-ar putea ca bacteriile de pe mâini să-ți ajungă pe față.

Citește și:   10 trucuri care te vor ajuta să ai o piele strălucitoare

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.