7 greșeli pe care nu știai că le faci cu părul tău

Îți periezi părul când e ud, îl speli în fiecare zi sau nu folosești un produs care să te protejeze de căldură – îți sună ceva cunoscut? S-ar putea să îți distrugi părul și nici măcar să nu-ți dai seama. Dacă faci și tu greșelile enumerate mai jos, oprește-te imediat, ca să ai din nou un păr sănătos:

1. Îți tratezi părul cu asprime

Părul este cel mai vulnerabil când e ud, așa că trebuie să îl tratezi cu multă delicatețe. Nu îl freca într-un mod aspru cu prosopul ca să îl usuci – vei avea vârfuri despicate, iar părul se va rupe mult mai repede.

2. Folosești prea multe dispozitive cu căldură

Știm că adori să ai niște bucle de sirenă, dar dacă folosești ondulatorul (sau placa de îndreptat părul) prea mult, îți poți lua adio de la o coafură perfectă, pentru că practic îți vei strica părul. Încearcă măcar să ții dispozitivele la căldură minimă sau medie și asigură-te că iei câteva pauze.

Citește și:   7 greșeli pe care le faci în fiecare seara

3. Nu folosești produse de protecție a părului

Îi faci un mare deserviciu părului tău dacă nu aplici un produs de protecție a părului înainte de a folosi orice dispozitiv fierbinte. Nu contează dacă le folosești doar din când în când sau de fiecare dată când îți faci baie – protecția nu trebuie să lipsească. Dacă treci peste acest pas important, părul tău se va deshidrata.

4. Îți periezi incorect părul

Părul e cel mai predispus la rupere și despicare atunci când e ud. De aceea e atât de important felul în care te piepteni după ce ai făcut baie. Alege un pieptene cu dinți largi sau caută o perie creată special pentru părul ud. Începe de la vârfuri și apoi periază-te încet, în sus.

5. Produse de îngrijire murdare

E foarte probabil să nu știi când ți-ai curățat ultima dată peria. Ei bine, ar fi cazul să repeți totuși procedura. Nu lăsa periile murdare să ajungă în contact cu părul tău, dacă nu vrei să devină uleios.

Citește și:   12 tipuri de coafuri pe care le va iubi orice femeie

6. Nu îți tunzi vârfurile în mod regulat

Dacă vrei ca părul tău să radieze de frumusețe și sănătate, mergi la salon și tunde-te regulat la fiecare cinci-șapte săptămâni, în funcție de ce tip de păr ai. Să te tunzi atât de des atunci când încerci să îți lași părul să crească s-ar putea să ți se pară puțin ilogic, dar trebuie să știi că acest lucru e foarte necesar. Dacă nu îți tunzi vârfurile, acestea s-ar putea despica, iar problema ar putea ajunge și spre vârguri.

7. Îți strângi prea tare părul

Atunci când vrei ca părul să nu-ți mai ajungă pe față, probabil că îl prinzi într-o coadă de cal sau într-un coc. Nu îți ajuți însă prea tare părul dacă faci asta. Coafurile prea strâmte pun presiune asupra părului, ceea ce duce la un număr mai mare de fire căzute.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.