Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 trucuri pe care trebuie să le știi ca să-ți reziste culoarea – Andreea Bănică

5 trucuri pe care trebuie să le știi ca să-ți reziste culoarea

Dacă ți-ai vopsit părul și ai vrea ca rezultatul să fie unul de durată, ține cont de aceste sfaturi!

Imediat după vopsire ești fericită pentru că ai obținut nuanța pe care ți-o doreai. Bucuria nu ține însă multă, pentru că intensitatea culorii scade odată cu primele spălări.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți îngrijești și să-ți protejezi culoarea:

1. Înainte de a te vopsi, aplică un tratament de îngrijire

Ca vopseaua să reziste mai mult, e nevoie ca atât părul, cât și scalpul să fie bine îngrijite, așa că aplică un tratament de hidratare și hrănire, cu minim o săptămână înainte de a te vopsi. Fiindcă uleiurile naturale ale pielii și sebumul protejează scalpul și ajută vopseaua să prindă mai bine, nu trebuie să te speli pe cap cu o zi înainte de vopsire. De asemenea, să nu ai părul dat cu fixativ sau spumă.

2. Protejează-ți părul de radiațiile UV

Fără o îngrijire atentă în primele zile de după vopsire, radiațiile UV pot produce o decolorare rapidă. Evită să mergi la solar și, pe timpul verii, poartă pe cap o pălărie sau o eșarfă, ca să-ți protejezi culoarea părului.

Citește și:   8 trucuri care te vor ajuta să fii frumoasă fără să dai banii pe cosmetice

3. Nu face băi fierbinți

În urma băilor fierbinți cuticulele se deschid, pierzându-se astfel din intensitatea culorii și din hidtatare. Spală-te cu apă călduță, iar la final clătește-te cu apă rece, pentru a închide cuticulele și pentru o obține o strălucire naturală a părului.

4. Nu te coafa prea mult cu dispozitive electronice în prima săptămână

Placa, ondulatorul de păr și uscătorul pot afecta rezistența culorii, așa că folosește-le cât mai rar (sau deloc) în prima săptămână, ca vopseaua să se fixeze bine.

5. Folosește produse speciale de îngrijire pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoi speciale, așa că alege produse de calitate care pot fixa nuanța pentru un timp mai îndelungat, care sunt nutritive și apără părul de factorii externi.

Respectând sfaturile de îngrijire a părului vopsit și alegând cu atenție produse speciale pentru acest tip de păr, nuanța cosițelor tale va fi mai vibrantă pentru mai mult timp.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.