5 secrete de care să ții cont atunci când îți alegi fondul de ten

Alegerea fondului de ten nu e atât de simplă pe cât pare. Află ce trebuie să știi ca să nu dai greș!

Datorită faptului că uniformizează și face ca imperfecțiunile să dispară, fondul de ten este  un produs de care nu se pot lipsi femeile din ziua de astăzi. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile lui și a evita aspectul de mască, e necesar să alegi fondul de ten adecvat tipului pielii tale.

1. Textură și consistență

Există diferite tipuri de fond de ten, în funcție de textură și consistență. Astfel, cremele BB sunt utile tenului fără probleme, uniformizează și dau strălucire, dar au o putere mică de acoperire. Forma lichidă acoperă mai bine, se potrivește tenului uscat. Persoanele cu tenul gras ar trebui să evite fondul de ten stick, deși are o acoperire bună. Formula oil-free se potrivește tenului mixt, gras sau cu probleme, iar cel pudră tenului foarte gras.

2. Nuanța potrivită

Odată ce ai stabilit ce textură ți s-ar potrivi, testează fondurile de ten pe obraz, până la maxilar. Evită greșeala de a alege unul cu bază roșie, dacă ai, ca majoritatea dintre noi, un subton galben al tenului. Alege nuanța care ți se potrivește cel mai bine, făcând testul în lumină naturală – lângă o fereastră sau în afara magazinului.

3. Modul de aplicare

Citește și:   9 remedii naturale împortriva punctelor negre

Îți poți folosi degetele, un burețel special sau o pensulă. Cu degetele, fondul de ten se întinde foarte bine. Folosind o cantitate mică de produs, aplică-l din centrul feței spre exterior, până la păr și maxilar, folosind mișcări scurte pentru a-l estompa. Evită să aplici prea mult fond de ten în zona ochilor dacă ai riduri.

4. Agitarea flaconului

Pentru o textură omogenă, întoarce flaconul și lovește-l cu podul palmei.

5. Încălzirea

Pentru ca fondul de ten să ajungă la temperatura pielii tale și pentru o aderență mai bună, apelează la trucul multor make-up artiști: încălzește-l pe dosul mâinii.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.