Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a evita efectul de mască – Andreea Bănică

5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a evita efectul de mască

Știi că acele femei care poartă prea mult fond de ten arată de parcă ar purta o mască sau de parcă ar fi zugrăvite? Atunci când ai prea mult machiaj pe față e imposibil ca oameni să nu observe. Ba mai mult, dacă scopul tău e să acoperi imperfecțiunile, pus în cantitate prea mare, machiajul nu va face decât să le evidențieze.

1. Principala cauză a efectului de mască e aplicarea unui strat de fond de ten prea gros. Acesta trebuie să uniformizeze pielea, dar și să fie aproape invizibil. Nu aplica prea mult fond de ten în speranța că îți va acoperi toate imperfecțiunile, pentru că nu acesta este scopul lui. Fondul de ten trebuie doar să uniformizeze tenul. Atunci când vrei să ascunzi coșuri sau defecte ar trebui să aplici un corector.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră își pierde eleasticitatea și poate căpăta un aspect uscat.  Atunci când peste o piele uscată aplici direct produsele de machiaj, efectul nu poate fi cel pe care îți dorești să îl obții. E esențial să-ți hidratezi pielea, atât pe interior, cât și pe exterior.

Citește și:   8 greșeli de machiaj care te urâțesc teribil

2. Baza de machiaj e cheia

Dacă vrei să ai o piele perfectă important e să creezi o barieră între tenul tău și fond, aplicând întâi o bază de machiaj. Aceasta fixează porii, liniile fine și ridurile și aduce la același nivel și coșurile, astfel încât fondul de ten se va vedea mult mai bine. Dacă nu ai o bază poți folosi în același scop o cremă hidratantă, numai că aceasta nu va avea același efect asupra porilor și a coșurilor.

3. Alege fondul de ten și anticearcănul corect

Aspectul de mască e și mai rău atunci când cineva poartă nuanța nepotrivită de fond de ten. Fondul de ten trebuie să fie insesizabil. Ar trebui să folosești două nuanțe diferite de-a lungul anului – una mai închisă vara, când pielea ta e și ea mai închisă la culoare și una mai deschisă iarna. Poți să le combini pe cele două toamna și primăvara. Încearcă să îți cumperi fondul de ten de la un magazin profesionist, astfel încât să poți obține părerea unui expert.

Citește și:   10 trucuri de îngrijire pe care trebuie să le știe orice blondă

4. Cum acoperim pistruii

Fetele cu pistrui încearcă de obicei să le acopere cu un strat gros de fond de ten. Nu ar trebui să facă asta, ci să învețe să-și iubeaască tenul, deoarece pistruii te fac unică, iar a-i accepta te face frumoasă.

5. Ce faci dacă ai obținut un machiaj care arată ca o mască?

Se întâmplă celor mai bune dintre noi, fiindcă oricine poate să exagereze uneori. Umezește-ți puțin degetele și trece-le peste față, apoi uniformizează cu un burete de machiaj uscat. Pune-ți puțină cremă hidratantă în palmă, înmoaie o pensulă de fond de ten și trece-o peste zonele încărcate. Ia un șervețel și pune-l pe față, mișcându-l cu delicatețe în zonele încărcate.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.