Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 greșeli care îți deteriorează părul – Andreea Bănică

5 greșeli care îți deteriorează părul

Există câteva răspunsuri posibile la această întrebare frecventă. Dacă îți dorești un păr sănătos, gros și lung, este destul de deprimant când părul se oprește să crească. Dacă părul nu este deteriorat din cauza problemelor de sănătate sau a oricăror reacții chimice, acesta ar trebui să continue să crească. Părul tău crește cel puțin o jumătate de centimetru pe lună. Dacă pare să crească la o rată mai mică, nu îți face griji. Am strâns 5 cele mai frecvente motive pentru care parul tău ar fi încetat să crească și câteva sfaturi pentru a te ajuta.

1. Nu folosi în exces produse de styling

Așa cum poate te așteptai, produsele de styling din magazine conțin foarte multe chimicale, astfel că îți vor distruge podoaba capilară destul de rapid. Bineînțeles, de multe ori îți pot salva o zi în care părul tău nu arată deloc bine și îți strică tot aspectul. Ai putea însă să reduci frecvența folosirii lor și să optezi pentru măști naturale făcute în casă- părul tău va fi mai sănătos, va arăta mai bine și va crește mai repede.

Citește și:   8 trucuri care te vor ajuta să arăți perfect dimineața

2. Evită produsele care funcționează pe bază de căldură

Vârfurile rupte, despicate, uscarea și alte deteriorări ale părului pot fi adesea atribuite folosirii excesive ale produselor de styling care funcționează pe bază de căldură. Temperaturile ridicate care sunt utilizate pentru a crea cele mai râvnite coafuri deteriorează firul de păr și reduc creșterea părului. Dacă totuși trebuie să folosești un uscător sau alte produse pe bază de căldură, ai grijă să setezi o temperatură cât mai mică.

De asemenea, nu uita să folosești produse hidratante, spray-uri și seruri protectoare pentru a preveni deteriorarea intensă.

3. Nu folosi placa de păr dacă ai părul ud

Din cauza lipsei de timp, multe femei au acest obicei. Însă pe lângă faptul că părul nu va arăta așa bine, e foarte periculos pentru el. Deci, nu folosi niciodată placa încinsă pe părul ud.

4. Ai grijă să nu îți rupi părul

Deși pare că părul nu crește, în realitate, acest lucru se poate datora faptului că există o rupere a părului când acesta atinge o anumită lungime. Vopsitul, spălatul, periatul și neglijarea părului pot duce la uscăciune și fragilitate, ceea ce, la rândul său, provoacă ruperea părului.

Citește și:   7 GREȘELI pe care le faci când te PIEPTENI

Părul tău crește cu o jumătate de centimetru în fiecare lună, iar dacă se rupe la aceeași rată, va crește doar puțin sau chiar deloc. De aceea ți se va părea că părul a încetat pur și simplu să crească, când în realitate se rupe constat din cauza felului în care îl îngrijești.

5. Renunță la prosop pentru a-ți usca părul

Una dintre cele mai comune obiceiuri după baie este să folosești un prosop pentru a-ți usca mai repede părul.
Folosirea unui prosop pentru a-ți usca firele de păr este cel mai rău lucru vreodată. Textura dură și uscăciunea unui prosop de bumbac sau pânză poate provoca daune majore părului, mai ales pentru că este ud și este deci, foarte fragil.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.