3 reguli pentru a avea o piele frumoasă

Curățarea, hidratarea și protejarea pielii de razele UV sunt esențiale pentru a avea o piele frumoasă!

Dacă pielea ta e uscată, uleioasă ori cu impurități și dorești să o îmbunătățești, tot ce ai de făcut e să urmezi câteva reguli simple.

1. Hrănește-ți pielea din interior

Și pielea are nevoie de alimente și lichide corespunzătoare.

Apa
Este esențială pentru o piele sănătoasă, fiind cunoscută și sub denumirea lichidul vieții. Elimină toxinele și reziduu=rile din corp, curățând-ne astfel și pielea. Se dizolvă cu alte substanțe și transportă substațe nutritive la fiecare celulă din corpul nostru, inclusiv a piele. Când corpul e deshidratat atrage apa din zonele mai puțin vitale ale corpului și asta se reflectă mai ales pe piele, așa că ar fi bine să-i asiguri resursele necesare.

Vitamine
Asigură-te că dieta ta e bogată în vitamina A, B, C, E și K și în minerale precum cupru, zinc, seleniu, magneziu și calciu. Vitaminele C și E sunt antioxidanți și protejează pielea de efectul nociv al radicalilor liberi. Vitamina A ajută la repararea țesuturilor pielii și la regenerare. Vitamina K ameliorează cercurile întunecate de sub ochi. Vitamina B stă la baza pielii. Lipsa ei poate duce la piele uscată și solzoasă, predispusă la crăpare. Cuprul, zincul, seleniul și magneziul acționează ca antioxidanți și ajută la îmbunătățirea și păstrarea elasticității pielii.

Citește și:   5 trucuri pe care trebuie să le știi ca să-ți reziste culoarea

Iaurt și chefir
Pielea noastră reflectă ceea ce mâncăm, dar reflectă totodată și sistemul nostru digestiv. Multe afecțiuni ale pielii sunt cauzate de numeroase probleme gastro-intestinale, cum ar fi constipație, diaree, digestie rea sau de stomacul inflamat. Aceste probleme gastrointestinale sunt, în schimb, cauzate de creșterea exagerată a unor bacterii rele în intestinele noastre. Consumul suficient de iaurt și kefir va reumple flora intestinală cu bacterii prietenoase și va lupta cu microorganismele neprietenoase, responsabile pentru afecțiunile cutanate.

2. Spală, curăță și hidratează-ți pielea în mod regulat

Curățare zi de zi
Ar trebui să îți cureți pielea în fiecare dimineață și în fiecare seară și de fiecare dată când ai fost afară.

Hidratare
Prin folosirea în mod regulat a unei creme care să se potrivească tipului tău de piele, pielea va restabili hidratarea și va umple celulele cu substanțe nutritive. O cremă hidratantă de zi ar trebui să conțină o protecție solară adecvată, în timp ce o cremă de noapte bună ar trebui să fie bogată în ingrediente active naturale.

Citește și:   15 trucuri care te vor ajuta să ai o piele fără IMPERFECȚIUNI

Tratamente profunde
Aburul de la apa caldă îmbogățită cu uleiuri esențiale ajută la deschiderea porilor. Utilizați o perie pentru fașă pentru exfolierea pielii și îndepărtarea celulelor moarte.

3. Protejează-ți pielea de factorii externi dăunători

Soarele
Pielea trebuie constant protejată de razele ultraviolete ale soareluim care sunt extrem de dăunătoare. Supraexpunerea la soare poate provoca, printre altele, îmbătrânirea prematură a pielii, uscarea. Crește și riscul de cancer de piele. Folosește o cremă cu protecție solară chiar și în zilele noroase, cu un SPF egal cu sau mai mare de 15.
Poartă o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare ori de câte ori e necesar. Evită razele soarelui între orele 11-16.

Fumul
Fumatul va face ca pielea ta să arate bătrână și aspră și va conduce la îmbătrânirea prematură a celulelor pielii. Fumatul cauzează și subțierea vaselor de sânge, astfel încât pielea va fi lipsită de oxigenul și nutrienții necesari, distruge colagenul și elastina, fibre ce ne păstrează pielea fermă și elastică.

Citește și:   6 trucuri eficiente care te ajută să rămâi tânără și frumoasă

În concluzie, curățarea, hidratarea și protejarea pielii de razele UV, precum și renunțatul la fumat sunt pașii esențiali pentru a obține o piele sănătoasă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.