Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 tendințe de machiaj care ar trebui să dispară – Andreea Bănică

10 tendințe de machiaj care ar trebui să dispară

Stilul presupune să știi ce te avantajează și ce nu și să îți dai seama că nu trebuie să urmezi orbește toate tendințele. Dacă look-ul excentric arată bine când e abordat de vedetele tale favorite, asta nu înseamnă că ție ți se va potrivi. Iată câteva tendințe care ar trebui abandonate:

1. Sprâncenele extrem de accentuate

Sprâncenele care amintesc de logoul firmelor de pantofi sport sunt vulgare și nu mai sunt la modă de mult.

2. Genele excesiv de lungi

Sigur că fiecare femeie visează să aibă gene lungi. Nu trebuie să exagerezi, însă, fiindcă vei arăta ridicol au chiar înspăimântător.

3. Smokey eyes imperfect

Acest tip de machiaj este destinat evenimentelor de seară și nu poate fi purtat cu orice ținută. Altfel, oate fi acceptabil la adolescente, dar nu și la femeile mature.

4. Machiajul foarte sclipicios

Acesta ar trebui să fie realizat numai de către profesioniști. Amatoarele ar putea ajunge să arate caraghios, mai ales dacă îl poartă ziua.

5. Prea multă pudră iluminatoare

Dacă nu vrei să ți se spună „la soare te poți uita, dar la tine, ba” cu o nuanță ironică, evită machajul cu prea multă pudră iluminatoare, pentru că nu arată natural și nu prea avantajează pe nimeni.

6. Conturul în exces

Conturul te poate ajuta la evidențierea părților bune și la mascarea imperfecțiunilor mărunte, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți creezi un alt chip.

7. Prea mult blush

În loc să-ți ofere un aspect natural, blush-ul aplicat în cantități industriale te face să arăți nu foart natural – ca o păpușă Barbie.

Citește și:   5 TRUCURI de machiaj pe care nu le-ai știut până acum

8. Prea mult gloss

Ca întotdeauna, mai puțin înseamnă mai mult. Glossul trebuie să oferă o strălucire naturală buzelor și să le facă să pară mai mari, dar nu trebuie să exagerezi.

9. Culorile stridente de ruj

Femeile stilate nu ar ieși niciodată pe stradă cu niște buze verzi, mov, albastre ori în alte culori extravagante – poate numai la petrecerile de Halloween.

10. Buzele ombre

Jocurile de lumini și umbre pot fi încântătoare, dar asta nu înseamnă că buzele cu un astfel de model sunt prea atrăgătoare. Alege culori naturale.

Citește și: 10 greșeli de machiaj pe care nu trebuie să le mai faci

Când e realizat cum trebuie, machiajul arată grozav. Iată câteva greșeli în aplicarea machiajului pe care ar trebui să le eviți.

1. Machiaj care nu se potrivește vârstei tale

Cele mai noi tendințe pentru adolescenți nu arată chiar foarte bine la cineva mai în vârstă, iar o adolescentă nu ar trebui să arate ca mama ei!

2. Folosești fondul de ten greșit

Acesta nu ar trebui să-ți schimbe culoarea tenului, ci să o complementeze. Alege unul cât mai natural și ține minte că nuanța pielii tale se mai schimbă ușor de-a lungul anlui.

3. Uiți de sprâncene

Niște sprâncene bine îngrijite pot face diferența, așa că nu le neglija! Ai grjă de ele și folosește un creion cu o nuanță subtilă, puțin mai deschisă decât culoarea naturală a sprâncenelor.

4. Machiajul nu e armonizat

Una dintre greșelile care se observă cel mai mult e atunci când fardul de obraz, de pleoape și fondul de ten ies în evidență separat.

Citește și:   10 secrete de frumusețe pe care trebuie să le folosești

5. Ruj prea închis la culoare

Rujurile închise te îmbătrânesc, mai ales cele mate. Pentru un look mai natural, folosește o nuanță mai deschisă de gloss sau un ruj transparent.

6. Prea multă cremă bronzantă

Cremele bronzante ar trebui să ofere pielii o strălucire sănătoasă, nu să o facă portocalie.

7. Prea mult creion negru de ochi

Ochii complet creionați cu negru nu arată prea natural, plus că par mai mici. Folosește creion negru doar pe linia genelor de sus și un creion deschis pe linia celor de jos pentru niște ochi mai mari.

8. Aplicarea machiajului pe pielea uscată

Exfoliază-ți fața o dată pe săptămână și menține-o hidratată, fiindcă fondul de ten nu va ascunde pielea uscată, ci o va face să arate mai rău.

9. Nepotrivire între față și gât

O altă geșeală care se observă instant este nepotrivirea dintre nuanța feței și cea a gâtului. Ține minte că fondul de ten ar trebui să fie invizibil.

10. Testezi machiajul pe mâini

Pielea de pe mână poate avea o culoare foarte diferită de cea de pe față, așa că testează machiajul acolo unde trebuie să fie folosit, ținând cont și de igienă.

 

Citește și: 15 trucuri de machiaj pe care le vei adora

Câteva sfaturi de frumuseţe în plus nu strică niciodată – iată niște trucuri pe care le vei adora:

1. Perfecționează-ți machiajul într-o oglindă de mărire cu LED-uri care mimează lumina naturală a zilei – se rotește la 360 de grade și se poate atașa oglinzii tale din baie.

2. Învață unde trebuie să aplici anticearcăn, fond de ten și pudră transparentă pentru a fi gata să fii fotografiată.

Citește și:   10 metode prin care să-ți faci ochii să pară mai mari

3. Încearcă o pudră transparentă de orez ca să-ți fixezi machiajul pentru întreaga zi.

4. Aplică-ți anticearcănul sub ochi și ia-ți adio de la urmele de machiaj strânse în plurile pielii – aplică o cantitate generoasă de pudră, las-o câteva minute și apoi îndepărteaz-o.

5. Îmbină toate produsele, de la fond de ten la fard de pleoape, cu un set de pensule cu fibre foarte compacte, pentru o finisare mai bună.

6. Aplică produsele de îngrijire a pielii și machiaj în ordinea corectă pentru o finisare perfectă (și pentru a nu le irosi) de fiecare dată – produsul de curățare, tratamentul, produsul hidratant, baza de machiaj, fondul de ten, anticearcănul, pudra, produsul pentru bronzare, fardul de obraji, nuanțatorul.

7. Dacă te-ai săturat să cumperi un creion de buze pentru fiecare nuanță de ruj, încearcă unul transparent, universal.

8. Aplică pudră transparentă între straturile de ruj pentru ca acesta să reziste toată ziua.

9. Fă-ți niște buze perfecte aplicând puțin anticearcăn pe margini.

10. Folosește o pensetă sau un creion pentru a vedea unde ar trebui să înceapă, să se arcuiască și să se termine sprâncenele tale înainte de a le colora.

11. Folosește o bază pentru rimel pentru a ava niște gene mai lungi și mai bine definite.

12. Combate încărcarea și ușurează-ți sarcina de a aplica rimel folosind niște perii pentru gene.

13. Trasează o linie punctată cu dermatograful, apoi conectează-le, ca să-ți fie mai ușor.

14. Aplică o bază albă înainte de fardul de pleoape, astfel încât acesta să-și păstreze adevărata culoare.

15. Finisează-ți aspectul cu un spray de fixare accesibil și eficient.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.