Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 mituri învechite despre păr pe care nu ar trebui să le mai crezi – Andreea Bănică

10 mituri învechite despre păr pe care nu ar trebui să le mai crezi

Încă din copilărie ni se spune că spălarea frecventă a părului strică părul, iar îngrijirea potrivită poate face minuni pentru volum. Multe dintre lucrurile pe care le-am tot auzit nu sunt însă adevărate. Iată câteva dintre cele mai populare mituri și adevărul din spatele lor:

1. Cu cât te tunzi mai des, cu atât mai repede va crește părul

Părul crește de la rădăcină, nu de la vârfuri, așa că tăierea sa nu afectează ritmul creșterii. În plus, nu este afectat nici cât de des este părul, deoarece fiecare persoană are un anumit număr de foliculi. Trebuie să te tunzi pentru că vârfurile uscate dau un aspect neîngrijit părului.

2. E bine să folosești un uscător de păr

Dacă ai păr scurt, care se usucă în câteva minute, nu are rost să folosești un uscător de păr. Totuși, dacă ai părul lung ar trebui să folosești uscătorul, deoarece moleculele de apă penetrează structura părului și îi răpesc keratina, lăsându-l aspru și uscat.

Citește și:   7 trucuri pe care trebuie să le știi ca să ai un păr lung

3. Părul se „obișnuiește” cu șamponul

Părul, ca și unghiile, este format din țesuturi moarte, așa că nu se poate vorbi de vreo dependență. Cu alte cuvinte, dacă îți speli timpul cu același șampon un timp îndelungat, iar părul tău se murdărește mai repede și crește mai încet, alți factori sunt de vină, nu șamponul.

4. Scalpul uscat este principala cauză a mătreții

Aici, lucrurile stau complet invers. Mătreața apare la oamenii cu scalp uleios, așa că nu trebuie să mai folosești ulei de păr, dacă nu vrei să înrăutățești situația.

5. Vârfurile despicate pot fi reparate

Uleiurile și măștile special pot lipi vârfurile despicate, dar nu vei scăpa de ele decât tăindu-le din când în când.


6. Pieptănatul frecvent revitalizează părul

Dacă te piepteni frecvent, sebumul de pe părul tău va fi distribuit uniform, astfel că se va murdări mult mai repede. Prin urmare, piaptănă-ți părul numai când este necesar.

Citește și:   10 trucuri de machiaj testate de profesioniști

7. Îngrijirea corectă îți va face părul mai des

Cât de des este părul și numărul foliculilor de păr sunt scrise în genele tale, așa că îngrijirea nu le poate influența.


8. Cu cât îți speli părul mai des, cu atât se va îngrășa mai tare

Dacă părul e ondulat, cât de des e sau cât ulei e secretat de celulele de grăsime sunt lucruri determinate de genetică. Așadar, cât de des sau rar îți speli părul nu are nicio legătură cu îngrășarea sa. Totuși, îngrijirea regulată poate influența glandele sebacee, iar părul se va murdări mai încet.

9. Dacă îți tragi un fir de păr alb, în locul lui or să apară 2 sau 3

Cantitatea de păr pe care o are cineva nu depinde de îngrijire sau nutriție, așa că în locul unui fir de păr nu pot să apară mai multe. Totuși, nu merită să îți smulgi firele albe de păr, deoarece îți poți deteriora foliculii și firele de păr pot crește înăuntru.

Citește și:   Care sunt diferențele între cremele cu pigment

10. Apa rece închide cuticulele, iar părul devine mai fin

Din moment ce părul este compus din țesuturi moarte, nici apa rece nici cea caldă nu poate influența starea cuticulelor.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.