Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Plimbările în aer liber – cele mai relaxante pentru bebeluși și părinți – Andreea Bănică

Plimbările în aer liber – cele mai relaxante pentru bebeluși și părinți

După ce l-am născut pe Noah (16 noiembrie), a avut voie să-l scot la aer după 10 zile. De atunci am făcut un program de plimbare, la sfatul medicului pediatru. L-am îmbracat bine pe Noah și l-am scos la aer câte 5 minute, 10 minute, apoi în timp am crescut la 20 min, 30 și câte o oră, depinde de vreme. Pediatrul mi-a spus să îl imbrac așa cum m-aș simți eu bine îmbrăcată. Nu mi-a fost teamă o clipă de frig, nu mi-am făcut filme în cap, ci m-am gândit că aerul este cel mai bun lucru pe care îl pot oferi bebelușului meu. Un copil ținut la aer curat este rezistent la infecții, crește bine, se îmbolnăvește mai greu și se vindecă mai ușor.

În primele luni de viața, bebelușul poate fi dus afară la prânz cu năsucul acoperit, căciuliță, sac gros, dacă este iarnă, iar dacă bate vântul și este foarte frig îl ținem în casă, în fața geamului deschis. Desigur, l-am scos numai în locuri ferite de vânt, iar vara când erau peste 22 grade l-am ținut la umbră.

Citește și:   Lui Noah îi cresc primii dințișori

Vara aceasta m-am întrebat unde aș putea să îl duc pe Noah pentru a beneficia de aer curat. La mare, bineînțeles! Sofia merge an de an vara la bunici la mare, așa că, a doua zi după ce a terminat școala a plecat acolo. Și ea, după ce am născut-o ( pe 7 mai ) la o lună am mers la mare și toată vara am ținut-o acolo, sub vița de vie, eu făcând naveta între mare și concerte. Revenind la Noah Andrei, câte 2 săptămâni pe lună l-am ținut la mare cu program de dimineață de la 7.00, plimbat până la 11.00, la plajă, pe malul mării pentru aerosol, sub umbreluță, cu iaurțel și brânzică sau fructe pentru că am început diversificarea, cu rățușca pentru băiță cu apă de mare. După masă, de la 17.30 la 20.00 o altă repriză de plimbare prin tot orașul, în special la malul mării.

Marea, prin aerosol, asigură o tonifiere a căilor respiratorii si stimulează imunitatea. Cura cu aerosoli este foarte benefică, mai ales că tot anul căile aeriene superioare sunt afectate de poluare.

Citește și:   O contracție musculară m-a pus la pat!

Acum, că Noah are aproape 9 luni, îl arăt soarelui dimineața de la 7.00-9.00 pentru a primi vitamina D, atât de necesară organismului. Îl țin fără cremă 10-15 min, apoi îi aplic crema de protecție. În București ne plimbăm mereu în parcul din cartier. Noah stă două ore seara și două dimineața, iar Sofia stă cât mai mult afară, mai ales că avem mulți copii în cartier.

Cam așa arată zilele noastre frumoase cu plimbări lungi la malul mării, pe nisip, cu bălăceală, soare, aer curat, iar Noah doarme neîntors! Dacă aveți posibilitatea, duceți copiii la munte, la mare, să respire aerul mult râvnit de majoritatea populației din orașele mari și aglomerate, unde poluarea este la ea acasă!

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.