Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
De ce îl las pe Noah cu suzeta – Andreea Bănică

De ce îl las pe Noah cu suzeta

Primesc foarte multe mesaje în care mi se spune că ar trebui să îl dezvăț pe Noah de suzetă. Oricine are acum un copil se crede expert în parenting și crede că poate să-i învețe și pe ceilalți cum e mai bine. Fiecare mamă e cea mai bună mamă pentru copilul ei și fiecare e liber să facă ce vrea. Văd de foarte multe ori atacuri la subiecte foarte sensibile și nu cred că uneia dintre mămicile „păreriste” care încearcă să ne tragă pe toți la răspundere i-ar plăcea să i se reproșeze și ei ce nu face bine sau să i se dea lecții de viață sau sfaturi nesolicitate.

Noah folosește încă suzeta și noi nu avem nicio problemă cu asta. Dacă eu, care sunt mama lui, nu am nicio problemă, mi se pare absurd să vină cineva, un străin, și să-mi spună ce e mai bine pentru puiul meu. Pentru copii, suezeta este ca un refugiu, ceva ce îl ajută să se calmeze.

Citește și:   Același iubit de peste 20 de ani - cum m-am cunoscut cu Lucian

Într-adevăr, e mare, ușor-ușor încercăm să-l învățăm și la oliță ca să poată merge la creșă, dar toate lucrurile astea se fac treptat, cu multă răbdare. Mi s-ar părea o dovadă de egoism din partea mea să-i răpesc refugiul pe care l-a găsit în suzetă. Suzeta este un obiect de tranziție care îl face pe copil să treacă mai ușor peste anumite situații. Atunci când e agitat vine și spune că vrea la mine în brațe și să-i dau suzeta, căreia îi spune de când era mic „cacaia”.

Nu stă cu suzeta toată ziua, o cere numai când are nevoie de ea, e încă foarte mic ca să-i strice dentiția, el vorbește foarte corect, se dezvoltă frumos și nu am de ce să mă grăbesc să îl dezvăț de ceva care nu îi face niciun rău.

O suzetă ținută prea mult timp poate afecta vorbirea unui copil, mai ales dacă părinții o folosesc ca să-l facă pe cel mic să tacă, dar nu e cazul nostru pentru că Noah vorbește de foarte mult timp, face propoziții și vorbesc cu el așa cum aș vorbi cu un om mare. Dacă aș vedea că nu se dezvoltă sau că are probleme de vorbire, mi-aș pune niște semne de întrebare și poate că aș renunța la suzetă, dar nu este cazul. Acum, sincer, nici nu prea am văzut copii care nu vorbesc. Sunt foarte puțini oameni care ajung să aibă probleme de vorbire, așa că nu cred că suzeta e așa un pericol. Noah vorbește de când avea un an și două luni și acum, la doi ani jumătate, ne înțelegem cu el perfect. Dinții lui sunt aliniați, drepți, nu am de ce să-mi fac griji că folosește suzeta.

Citește și:   6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți urca copilul în avion

Vă mulțumesc că îmi purtați de grijă, dar vă sfătuiesc la rândul meu să nu mai fiți atât de invazive cu viața altora. Fiecare e liber să facă ce consideră că e mai bine și s-ar putea ca încercând să vă prezentați intențiile bune să vă stricați prieteniile și să-i supărați, chiar răniți pe alții. Știți vorba aia, ce ție nu îți place, altuia nu-i face.

Vă aștept în continuare pe instagram și pe pagina mea de Facebook unde să vorbim despre lucruri frumoase și să fim mai permisivi și mai drăguți unii cu alții. 😘

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.