Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum se dezvoltă copiii mei alături de Nino – Andreea Bănică

Cum se dezvoltă copiii mei alături de Nino

Am crezut întotdeauna că este un lucru extraordinar să ai în casă un animal de companie, mai ales dacă ai copii. Eu îl am pe Nino, un cățel yorkshire de aproape 10 ani. Mi-am dorit întotdeauna acasă, la părinții mei, să am un animăluț, dar stând la bloc, părinții mei nu erau de acord cu animale în casă, care să facă mizerie, să lase păr, să trebuiască să am grijă de ele. Am suferit toată copilăria foarte tare că nu puteam să am și eu un animăluț!!!

Când eram puștoaică, luam cățeii pe care îi găseam afară. După ce fătau cățelele din cartier, eu adunam puițuii, îi spălam, îi despăducheam, îi dădeam cu parfum, cu șampon, îi spălam bine, le dădeam să mănânce și, după o zi-două îi duceam înapoi afară la mama lor. 🙈 Nu cred că făceam eu prea bine ce făceam, dar așa mi se părea mie normal, să-i îngrijesc. Ai mei nu erau de acord, nu mă lăsau să țin căței în casă mai mult de o zi, două.

Citește și:   Cum mă pregătesc înainte să urc pe scenă

M-am bucurat mult că Sofia are parte de Nino și încă are parte și Noah. Chiar dacă Nino e deja bătrânel, încă e voios și se joacă. Animalele de companie îi ajută pe copii să se dezvolte mult mai repede. Noah îl vede pe Nino, îi ia jucăria, se târăște pe jos să o prindă să i-o dea lui Nino. Îl ajută astfel să-și dezvolte motricitatea, îl face să meargă de-a bușilea.

Cu siguranță ei crescând cu animal de companie nu au teamă de animale când se fac mari. Am observat asta la Sofia. De câte ori vede un animal, fuge la el să-l ia în brațe, să-l mângâie, deși animalele sunt de destul de diferite ca temperament, ea nu are frică de ele.

Chiar și studiile arată că acolo unde există un cățel sau o pisicuță în casă, starea copiilor este mai bună. Animalele de casă îi ajută pe copilași  să se dezvolte din punct de vedere fizic și psihologic mult mai ușor.

Citește și:   De ce cred că e bine ca mamele să doarmă alături de copil

Iată câteva dintre motivele pentru care vă încurajez să luați în considerare acceptarea unui animal de companie:

1. Îngrijirea unui animal îl va face pe copil să aibă mai multă încredere și îl va încuraja să creadă că este foarte puternic și că poate  face un lucru bun, că poate avea grijă de o altă ființă. Îl va determina să fie mai serios, mai atent și mai implicat în toate activitățiile pe care le are.

2. Îl responsabilizează – atunci când un copil are responsabilități și reușește să le îndeplinească sau măcar se străduiește, va învăța ce înseamnă să își asume anumite activități.

3. Va învăța cum să-și controleze sentimentele – Copilul va observa că felul în care se comportă cu animalul dictează starea de spirit a prietenului său necuvântător (tristețe, bucurie, agitație, teamă, agresivitate). Aceasta este o lecție foarte importantă de viață pe care cel mic poate învăța cum s-o aplice în toate relațiile sociale.

4. Copilul face mai multă mișcare – trăim în era digitală, într-o perioadă în care cei mai mulți copii preferă să-și petreacă timpul în fața calculatorului. Dacă în casă există un animal de companie, copilul va avea și alt tip de activitate, petrecând timp alături de acesta. Indiferent dacă se joacă cu el, îl hrănește, ies în aer liber sau îi face curat, la sfârșitul zilei va fi mai câștigat. 

5. Ajută la vindecare – a fost demonstrat prin studii că ne putem vindeca mult mai ușor dacă avem prin preajmă animale de copanie. E suficientă prezența lor pentru a ne da o stare de bine și echilibru. Despre torsul felinelor se spune că este cel mai bun atunci când cineva este bolnav.

Noi ne jucăm foarte des cu Nino sau cu alte animăluțe atunci când avem ocazia. Animalele ne dau mai multă energie, iar pentru copii e cea mai mare bucurie! 🐕

Citește și:   De astăzi, mă găsiți aici!

Voi aveți animăluțe?

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.