Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum mi-am revenit după sarcini – Andreea Bănică

Cum mi-am revenit după sarcini

Nu știu de ce multe femei sunt speriate de momentul nașterii, de după naștere etc. Am întâlnit multe fete care m-au întrebat speriate cum este, cum a fost? Tot timpul m-am întrebat de ce sunt atât de speriate? Până la urmă este o binecuvântare faptul că noi, femeile, am fost alese să dăm viață și nu bărbații!🤪

Și când te uiți la îngerașii pe care i-ai născut, lași naibii uitării tot și te focusezi pe minunile din viața ta. Să zic că la prima sarcină am avut emoții mari, m-am îngrășat 17-18 kg, mă lățisem foarte mult, însă am avut o sarcina foarte ușoară, timp în care am cântat în fiecare weekend câte 3-4 concerte, uneori chiar 5. Dormeam mult în mașină până ajungeam la concert și acolo mă trezea Lucian! În 5 minute eram trează, fresh, cu machiajul și părul impecabile. Așa bine dormeam, țeapănă.

Am făcut multe lucruri pe perioada sarcinii, am cântat la concerte, la tv, apariții de tot felul, iar ultimul concert l-am susținut în luna a 7-a de sarcină, la Cotroceni, de 8 Martie la un eveniment privat organizat pentru doamnele ambasadoare sau soții de ambasadori și nu numai. Țin minte că mi-au spus că vor aduce ambulanța în caz că se întâmplă ceva pentru că aveam de urcat și coborât foarte multe scări. Era un spectacol mare cu momente de circ și numai.

Am plantat bulbi de flori în cizme de cauciuc pe când ploua afară, am grădinărit. Practic am făcut cam ce făceam și înainte de a rămâne însărcinată. Spre sfârșitul sarcinii mi-a fost mai greu pentru că luasem mult în greutate.

Pe Sofia am născut-o prin cezariană, la 38 de săptămâni. A avut 3,360 kg, 52 cm și a fost perfect sănătoasă. Mi-a fost greu cu alăptarea, nu prea știam mai nimic, pentru că în România prea puțin se face educație în acest sens.

Citește și:   Ce fel de mamă sunt

Am făcut depresie când am ajuns cu ea acasă, pentru că îmi doream să o am pe mama alături și mă gândeam că aș fi dat orice să o am, să mă ajute, să mă sfătuiască, să mă îmbrățișeze și să mă încurajeze. A fost o perioadă urâtă vreo 2 săptămâni, timp în care mi se părea că nici câinele, Nino (care în prezent are 11 ani) nu mă mai iubește…

La vreo 2-3 luni am rămas fără lapte, dar am trecut peste și am mers mai departe… Am legănat-o pe Sofi toată perioada și nu e de mirare că așchia nu sare departe de trunchi. La 8 luni dansa pe piesa Samba, cea mai în vogă melodie din 2009! O auzise când era în burtică și a recunoscut o imediat după ce am născut-o!

Mi-am revenit mai greu și am urcat pe scenă la 3 luni după naștere, nepregătită și gâfâind toată, dar mi-a prins bine ca m-a scuturat puțin și mi-am dat seama că trebuie să revin la meseria mea pe care o iubesc nespus!

Nu am slăbit foarte repede, ci tot normal, cum m-am și îngrășat, însă mai greu ca la a doua sarcină. După aceasta sarcină m-am ales cu un microprolactinom pe hipofiza pentru care iau și astăzi tratament.

La a doua sarcină, cu Noah Andrei mi-a fost rău primele 3-4 luni, timp în care am așteptat să-mi treacă grețurile. Mâncam carbohidrați mulți și am luat repede 4 kg. Pe la vreo 6-7 luni începusem să mă sufoc, să nu mai pot respira bine, însă mi-am dat seama că este de la sarcină. Nu a fost ușor, chiar am trecut printr-un moment de panică. Am cântat și atunci, însă nu la fel de mult, ci mai cu măsura pentru că deja nu mai era ca la 20 de ani, ci ca la 38. Am luat 12 kg toată sarcina, cred că și din cauza faptului că am avut mai multă grijă la alimentație (toată vara am mâncat peste și iar pepene) și am înotat mult!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Binecuvantata!🤗🤗🤗 #happy#moment#mommy#blessed #picture#photo#photography#viva#cover#july#2016

O postare distribuită de Andreea Banica (@iamandreeabanica) pe

Am născut la 38 săptămâni, iar Noah a avut 2,760 kg și 47 cm,  deci a fost mic, slab, dar foarte vânjos și puternic! Am ieșit din spital cu gândul că voi alăpta 1 an, dar nu a fost să fie nici de data asta. Am reușit să alăptez numai 3-4 luni. M-am resemnat și am mers mai departe, singură în primele 2 luni, apoi mi-am luat ajutor pentru că eu am probleme cu somnul.

Citește și:   7 alimente pe care nu trebuie să le mănânce nicio femeie însărcinată

La fel ca prima dată, în urma sarcinii m-am ales cu o fractură de măsea după care trag și astăzi.

Ca o încheiere așa, nu am avut mari probleme, am trecut peste ele și mă bucur de orice clipa alături de copiii mei. Vă îndemn să lăsați frica deoparte, să nu mai puneți întrebări cum și ce fel și să aveți curajul să faceți copii, așa cum am fost alese, nu întâmplător ci doar pentru simplul fapt ca putem duce multe…

După sarcină îți poți reveni fără prea mult efort, alăptând dacă ai norocul! Dar nu forța organismul și nu îi da șuturi doar pentru că vrei cu tot dinadinsul să încapi în blugii vechi cât mai repede. Ai răbdare cu tine pentru că va veni momentul când vei redeveni ceea ce ai fost, cu ambiție și putere de muncă. Poate am să supăr unele femei, însă consider că dacă vrei, poți! Și da, vă sfătuiesc să aveți grijă de voi, să faceți sport, să țineți diete, dar cu măsură și toate la timpul lor. Nu dați organismul peste cap și nu îl grăbiți să își revină mai repede decât este setat!

Citește și:   De ce mi-am scos alunița?!

Dăruiți iubire și atenție familiei, partenerului, care nu trebuie lăsat de izbeliște pentru că aveți copii. Din contră, are nevoie de atenție, poate deveni un al doilea copil și poate căuta în altă parte ceea ce poate nu vede și primește acasă. Aspectul fizic contează în continuare pentru partener, chiar dacă îți spune că ești ok așa cum ești și că te iubește oricum pentru că i-ai dăruit un copil sau doi. Respectându-te pe tine îți respecți familia și vreau să cred din tot sufletul că ați înțeles apropoul meu vis a vis de partenerul vostru de viață!

Astăzi mă bucur de minunile din viața mea și dau din coadă ca un cățeluș care se bucură când își vede stăpânul! Da, ei sunt stăpânii mei.

Vă mulțumesc că ați ajuns până la sfârșitul articolului și aștept ca întotdeauna comentariile voastre. Nu uitați că mă găsiți și pe instagram și că puteți să vă abonați la canalul meu de YouTube! Vă pup!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cand plec nu uit sa fac poze cu ei ♥️ @iamsofiamariab si @iamnoahandrei

O postare distribuită de Andreea Banica (@iamandreeabanica) pe

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.