Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum era pentru mine prima zi de școală – Andreea Bănică

Cum era pentru mine prima zi de școală

Îmi aduc aminte cu drag de anii când mergeam la școală, de prima zi în clasa 1, de vocea caldă a învățătoarei de care m-am îndrăgostit pe loc. Mă plăcea pentru că eram talentată și credea în talentul meu! Mă lăsa să merg la orele de canto, chiar dacă trebuia să lipsesc uneori de la școală… Mi-a îndrumat pașii spre muzică și a contribuit la rândul ei la educația mea.

Drumul meu spre școala era destul de lung și știam fiecare casă a cui este, fiecare floare din curtea oamenilor pentru că eram pasionată de pe atunci de grădini. Culegeam flori de pe câmp și făceam aranjamente pentru învățătoare. Erau foarte frumoase și doamna învățătoare le aprecia și îmi spunea că sunt talentată și la această tehnică de aranjare a florilor. Primăvara căscam gura să vad ghioceii în curțile oamenilor și îmi spuneam că atunci când voi fi mare voi avea curtea mea cu ghiocei, brândușe, zambile și lalele! Erau primele semne ale primăverii! Și sunt fericită că visul mi s-a împlinit și acum am și eu grădina pe care mi-am dorit-o în care pot să văd primele semne ale primăverii.

Citește și:   Ce educație mi-am dorit să le ofer copiilor mei

Tata mă trezea gâdilându-mă în tălpi și îmi șoptea că este târziu, dar m-a lăsat să dorm mai mult. Trăgeam de mine ce-i drept să mă trezesc și când mă gândeam că apa este iar rece, iar eu trebuie să mă spăl pe dinți, pe față… parcă voiam să mai dorm puțin.

Azi, Sofia se trezește în 2 minute cu gândul să ajungă mai repede la școală, alături de colegii ei și mă uit la ea și mă întreb oare cum o putea să fie gata așa repede?‍

Îi place mult la școala la care învață, merge cu drag, iar dacă trebuie să lipsească uneori se supăra. Când mă uit la ea cu cât patos trage pe scări de ghiozdanul plin de cărți nu îmi vine să cred. Eu nu știam cum să car cât mai puține cărți și caiete. Anul ăsta i-am luat un ghiozdan mai mare, cu roți mari, pentru că mi-a spus că învață la un etaj superior. În fiecare an mai urca un etaj, deci îi trebuia și un ghiozdan mai rezistent la șocuri.

Citește și:   La ce tratamente de frumusețe apelez

Îmi aduc aminte cât de frumos era când la sfârșitul fiecărui an, atunci când primeam coronița de flori pentru rezultatele foarte bune la învățătura, ceea ce nu prea mai văd azi în școli, nu prea se mai practică asta. Cel mai mult așteptam să mi se pună coronița pe cap și știam că o merit pentru că învățam bine. Când a terminat clasa a treia, i-am făcut eu coronița Sofiei pentru că acum, mai nou, se dau medalii… iar eu am vrut să o vad cu coroniță și să-i fac o poză așa cum aveam și eu când aveam vârsta ei. Mi-am dorit să rămână cu o amintire frumoasă.

Aștept ca întotdeauna poveștile voastre despre prima zi de școală în comentarii și vă invit și pe contul meu de instagram, unde puteți să fiți la curent cu tot ceea ce postez! Vă pup!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.