Cum a reacționat Noah Andrei la vaccin-am avut mari emoții!

Săptămâna aceasta, Noah Andrei a împlinit 2 lunițe de viață, deci a trebuit să fie vaccinat.

Vorbisem cu doctorul pediatru seara să ne vedem dimineața, însă nu a apucat să-mi răspundă la mesaj, iar eu nu știam dacă va veni a doua zi sau nu. Dimineața ne-am trezit cu doctorul la ușa: „Am sosit! Este 11.00!!!”….Pfff…eram în pijamale, bine mersi… am sărit din pat ca arsă.  L-am scos pe Lucian din duș să fugă după vaccinul care era ținut la rece la farmacia de lângă noi. Între timp, doctorul l-a consultat din cap până în picioare, l-a cântărit, l-a masurat, etc. Mi a spus că este foarte bine dezvoltat, sănatos, a luat foarte bine în greutate și s-a lungit. Cântărește 5 kilograme și 230 de grame și are 59 cm. În 2 luni s-a dublat!

Ce m-a bucurat tare mult a fost faptul că lui Lucian i se părea că îi dau prea mult să mănânce, însă doctorul mi-a spus că trebuie hrănit atât cât își dorește el (își ia cât îi trebuie). Super!!! – am zis – să audă și Lucian că ne contraziceam pe treaba asta. Eu îi explicam că trebuie să se sature, el zicea că nu, că e prea mult. Și uite așa m-a lămurit doctorul și acum sunt liniștită și îi dau să pape cât își dorește.

Citește și:   Am ales numele!

Vreau să vă spun câte ceva despre cele două vaccinuri pe care le-am făcut noi:

1. Rotarix pentru a-l proteja împotriva gastroenteritei (diaree și vărsături) cauzate de infecția cu rotavirus. Când se utilizează pulberea și solventul, ele trebuie amestecate chiar înaintea administrării vaccinului, iar suspensia rezultată se administrează direct în gura sugarului cu ajutorul aplicatorului pus la dispoziție. Când se utilizează suspensia orală gata preparată, conținutul aplicatorului oral preumplut sau al tubului trebuie administrat în gura sugarului. Rotarix se poate administra concomitent cu alte vaccinuri. Se administrează oral.

2. Hexacima se administrează la copii cu vârsta între şase săptămâni şi doi ani pentru protecţia împotriva următoarelor boli infecţioase:
• difterie (o boală foarte contagioasă care afectează gâtul şi pielea şi poate cauza leziuni la nivelul inimii şi al altor organe);
• tetanos (manifestat prin încleştarea maxilarelor, fiind cauzat, de obicei, de infectarea unei răni);
• pertussis (tuse convulsivă);
• hepatită B (o infecţie hepatică virală);
• poliomielită (polio, o boală care afectează nervii şi poate duce la slăbiciune musculară sau paralizie);
• boli invazive (cum este meningita) cauzate de bacterii H. influenzae tip b (Hib).

Hexacima este disponibil sub formă de suspensie injectabilă în flacoane şi în seringi preumplute. Se poate obţine numai pe bază de reţetă. Vaccinarea cu Hexacima trebuie efectuată în conformitate cu recomandările oficiale. Schema de vaccinare recomandată este de trei doze administrate iniţial, la interval de cel puţin o lună una de cealaltă, în primele şase luni de viaţă. Trebuie administrată o doză de rapel la cel puţin şase luni după ultima dintre aceste doze iniţiale, de preferinţă în al doilea an de viaţă. Pentru doza de rapel se poate utiliza Hexacima sau o combinaţie corespunzătoare de alte vaccinuri. Hexacima se administrează prin injectare intramusculară profundă, de obicei în zona superioară a coapsei sau în umăr.

Cum a reacționat Noah la vaccin?

Citește și:   Cum mă pregătesc înainte să urc pe scenă

În primul rând, Lucian a dat bir cu fugiții, sus în dormitor, să nu îl audă plângând, lăsându-mă cu Noah și doctorul… nu că eu aș fi vreo fire puternică… M-am înarmat cu mult curaj și l-am ținut. A plâns foarte puțin cu 2-3 țipete mai stridente și atât. S-a liniștit foarte repede! Am un barbat adevarat; de mic îmi arată ce curajos și puternic este el. L-am pupat, l-am alintat, i-am spus că este cel mai cuminte băiețel!!!

După vaccinare, doctorul mi-a spus că poate apărea febra sau stare de somnolență. Nu a făcut febra, ci a fost mai liniștit, a dormit puțin mai bine și mai mult. Am trecut cu bine de cele 48 de ore, timp în care s-ar fi putut declanșa aceste stări. I-am controlat frecvent febra și m-am bucurat să văd că reacționează bine după vaccinare.

Îi voi face schema de vaccinare și cele opționale, așa cum am procedat și la Sofia. Cam așa a fost ziua de vaccinare; ușoară, însă cu emoții pentru iubirea mea cea noua!

Citește și:   Ce surpriză m-a așteptat când am ajuns acasă

Cazare Eforie Nord

2 Comentarii

  • Buna Andreea! Am o intrebare: de unde ai luat vaccinul hexacima? Fetita mea trebuia vaccinata in ianuarie si nu am reusit sa gasesc nici acum vaccinul. Am sunat si la Ministerul Sanatatii si mi au spus ca nu se gaseste deloc. Poate prin luna martie…..doar ca fetita mea nu a facut vaccinul nici de 4 luni si ea are acum 8 luni. Astept raspunsul tau. Te rog mult daca poti sa ma ajuti cu un pont.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.