Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum a învățat Noah Andrei să facă primii pași – Andreea Bănică

Cum a învățat Noah Andrei să facă primii pași

Cred că este binevenit un astfel de articol care să vă ajute pe voi mămici să luați cele mai bune decizii. Primul meu gând a fost: cum aș putea să îl ajut pe Noah să aibă încredere în el?

Pentru orice om este importantă mișcarea în viață. Cu cât ne mișcăm mai mult, cu atât corpul nostru va răspunde mult mai ușor la orice îi dăm să facă: de la sport, curățenie în casă, dans, mișcarea de zi cu zi. M-am gândit să îl duc la gimnastică pentru copii. Primii pași sunt cei mai importanți, iar dacă el învață să plece frumos în picioare, fără să se lovească puternic, va fi cu siguranță un start bun. Gândul mi-a fost numai la faptul că poate să cadă, să se lovească tare și să capete teama de a mai merge, așa că într-o zi m-am suit în mașină cu el și am plecat la clinica Kineto Bebe, centru de recuperare pediatrică, specializat în programe integrate și complexe de dezvoltare neuromotorie, lingvistică și senzorială a bebelușilor și copiilor. Am găsit-o pe internet și am văzut că au kinetoterapeuți profesioniști care se pot ocupa de copii mult mai bine decât o facem noi, așa că m-am decis să apelez la ei. Și bine am făcut!

Citește și:   Răutatea ne urâțește, bunătatea ne face mai frumoși

La clinica aceasta vin și copii care au probleme neurologice majore, care au deficiențe de mers și care primesc aici sprijinul de care au nevoie. Din fericire la noi nu au fost probleme, m-am dus la ei profilactic, pentru că mi-am dorit să-i dau un start bun lui Noah Andrei, să mă asigur că primii pași sunt ușori și să nu se chinuie.

Pe lângă faptul ca exercițiile l-au ajutat să capete încredere în el, musculatura a început să se dezvolte, să fie stabil pe piciorușe, și să își dorească sa o ia la fuga.

Din primele 4 ședințe am înțeles cât de important este startul în viața. Primele 2-3 ședințe le-a făcut mai cu încăpățânare, cu plânset, cu mine făcând ca toate alea, cu jucării multe, cu minciunele etc. până s-a împrietenit cu kinetotarapeutul și au devenit prieteni buni. Am văzut rezultate rapide, fiind un copil foarte receptiv și dornic să meargă. Am înțeles cât de important este ca cel mic să poarte încălțămintea adecvată și  am luat în considerare sfatul kinetoterapeutului care mi-a spus să-i cumpăr încălțăminte specială cu talonetă pentru a-i forma scobitura tălpii sănătos și frumos.

Citește și:   De ce stau vara la Eforie

I-am cumpărat ghetuțe cu arici, înalte pe gleznă pentru a-i ține glezna bine. I le pun chiar și în casă, aproape că nu îl descalț deloc. Acum merge bine și apăsat, are încredere în el și vrea să o ia la fugă. A învățat cum să ridice obiectele de jos stând pe vine și ridicându-se pentru a merge mai departe. Când merge știe să se oprească când îi spunem „stai!”. 🙈

Foarte important e faptul că gimnastica îi ajută în dezvoltarea psihică și fizică, în dezvoltarea musculaturii picioarelor și nu numai, chiar și a abdomenului, pentru că face exerciții și pentru asta. Exercițiile sunt foarte importante și pentru dezvoltarea și maturizarea sistemului nervos al copilului. Dacă se combină masajul cu gimnastica, efectele asupra dezvoltării copilului pot fi uimitoare.

Așa că azi merge cu plăcere la clinică, abia așteaptă să intre în sală, este fericit și pus pe joacă, iar eu, mămică fericită pentru decizia bună pe care am luat-o! 😊

Citește și:   Același iubit de peste 20 de ani - cum m-am cunoscut cu Lucian

 

 

Are cine sa-mi care bagajul 😜🙈 #noahandrei

A post shared by Andreea Banica-romanian singer (@iamandreeabanica) on

 

Plimbarica 😜

A post shared by Andreea Banica-romanian singer (@iamandreeabanica) on

Cazare Eforie Nord

1 Comentariu

  • Toate vin de la sine in formarea lui frumoasa ca si copil atata cat timp are atentie dragoste afectiune Si suficienta interactionare cu el Chiar daca necesita foarte mult timp Si rabdare cu el satisfactiile o Sa fie pe masura.Fata mea de 11 luni de la 4 luni sta in picioare iar de la aproape 11 luni a inceput Sa mearga foarte bine in picioare si cand cadea Nu se lovea Si inca Nu s a lovit se ridica singurica chiar lua lucruri de pe jos numai stand ghemuita Si se ridica singura inapoi Si mergea ea fericita de realizarea ei.Deci aici conteaza foarte mult de copil.Unii incep Sa mearga mai tarziu Sau mai fara nici o problema.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.