Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce mâncărică le fac copiilor cu legume din grădina noastră – Andreea Bănică

Ce mâncărică le fac copiilor cu legume din grădina noastră

Astăzi i-am făcut lui Noah o supică și m-am gândit să împărtășesc și cu voi rețeta mea, pentru că de multe ori sunt întrebată ce și cum îi dau. Am făcut o supă cremă din legume crescute în grădina noastră, puiuț de casă și tăiței de casă făcuți de bunica.

Am pus cartofi, morcovi, dovlecel, ceapă, leuștean, țelină, pătrunjel (rădăcină și frunze). Le-am fiert alături de cărnița din cotețul nostru de găini, apoi le-am pasat bine și am pus și o lingură de ulei de măsline. Noah a mâncat foarte bine și vesel, plescăia de nu avea aer. 🤣

Așa cum am mai povestit pe blog, ne-am făcut în curte o grădiniță de legume, pentru că ne-am gândit că așa e cel mai bine pentru copii: să avem toate cele necesare plantate, să le udăm și să le vedem cum cresc sub ochii noștri.

Legumele noastre nu arată perfect, dar sunt sănătoase, iar pe mine nu „ambalajul” mă interesează, ci să fie bune pe interior. Trebuie să ai un pământ curat, bun, îngrijit care să facă legumele cât mai bune. Le cultivăm singuri ca să ne asigurăm că nu sunt stropite și nu au chimicale. Atunci când nu avem tot ce ne trebuie, fac eforturi mari să caut întodeauna produse bio.

Eu țin la acest aspect și mi-am impus ca, măcar în primii 3 ani, alimentația lui Noah să fie bio, să îl hrănim cât mai sănătos, cu legume crescute în grădina noastră, cu puiuți de casă, pentru că ne-am făcut și o micuță fermă special pentru copilașii noștri. La fel am procedat și când Sofia era micuță. Ne-am concentrat în primii 5 ani pe o alimentație bio. Luam legume de la prieteni care le cultivau în grădină și când am început să-i dăm cărniță, aduceam mereu de la persoane în care aveam încredere că sunt crescute în regulă.

Citește și:   Ce fel de mamă sunt

Noi ne-am făcut un scop din acești primi 3 ani, însă dacă totul merge bine, mi-ar plăcea  și pe vitor să ne extindem, să ne facem o grădină proprie din care să ne alimentăm cu toții, nu numai copiii. ☺

Cazare Eforie Nord

1 Comentariu

  • Buna, Andreea! La fel procedez si eu cu copiii mei, pui de la noi din curte, legume la fel, dulceata de casa fara zahar, dulciuri putine, etc dar ce ne facem cand ajung la gradi si primesc totul din comert? Baietelul cel mare, 3 ani si 3 ani si 8 luni, merge din sept la gradi. Acolo primeste pui de 3-4 orinpe sapt, dulciuri la gustarea de la ora 16.00, imi vine sa mor cand ma gandesc ce mananca al meu copilas!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.