Ce compromisuri am făcut pentru cariera mea muzicală

Drumul meu în muzică a început la patru ani jumătate, pe vremea în care eram la cămin. Tatăl meu a descoperit atunci că am voce și ureche muzicală și am început să cânt muzică populară. El se ocupa mereu de mine și m-a dus peste tot pe unde era necesar să mă vadă lumea.

Așa a ajuns să mă vadă Adrian Păunescu, pe când făcea Cenaclul Flacăra și venea le Eforie la Teatrul de Vară. La spectacolele lor de pe litoral venea întotdeauna foarte multă lume și, într-o zi, tatăl meu m-a dus la el. Am cântat pe scenă și i-a plăcut mult de mine. I-a spus tatălui meu că am un talent foarte mare și că trebuie să  merg mai departe și că dacă am să continui o să ajung să fiu un artist mare și valoros. A vrut pe atunci să mă ia cu el la București însă, fiind prea mică nu a fost posibil.

Pentru că nu puteam să ne mutăm cu toată familia la București, tatăl meu l-a întrebat ce putem face pe plan local și atunci el ne-a îndreptat către Casa Pionierilor pe atunci, la un profesor renumit. Am mers la Clubul Elevilor câțiva ani și, după ce m-am mărit, am plecat la Teatrul Fantasio unde am cântat și am avut un post de cântăreață, pentru care eram plătită. Eram foarte mândră de primii mei bănuți, dar nu vă imaginați că erau mulți.

Citește și:   Cum am grijă de părul meu și cum îl vopsesc

În tot acest timp participam la multe festivaluri din țară unde câștigam premii mai mari sau mai mici, dar experiența în sine a fost foarte importantă pentru mine și m-a ajutat să devin omul care sunt astăzi. La festivalul de la Mamaia din 1998 m-a remarcat Costi Ioniță și am format împreună trupa Exotic. El compunea și am ales împreună fetele pentru trupă. Era inițial un proiect gândit pentru 4, dar cum nu am mai găsit o a 4-a voce care să se potrivească cu noi, am rămas 3 fete.  Am făcut această trupă și am scos primul hit al nostru, Sexxy.

Noi am fost prima trupă din România. După 3 ani, ne-am despărțit și am făcut parte, alături de Cristina Rus, din trupa Blondy. Primul nostru succes mare a fost piesa Numele tău și au apărut apoi și altele.

După 4 ani în care am cântat alături de Cristina, ea și-a dorit altceva, iar eu am rămas singură și mi-am luat două dansatoare. Nu îmi doream să fiu singură pe scenă și îmi plăcea mult ideea de trupă, dar mi-am luat inima în dinți și am mers mai departe. Ca dovadă, azi am ajuns unde sunt prin multă muncă și experiență. Nu e ușor să cânți de mic și să fii mereu pe scenă, chiar dacă ești bolnav, chiar dacă nu, publicul nu știe și trebuie să fii mereu fresh.

Citește și:   Cum ne-am petrecut Sărbătorile

Când am plecat de acasă, la 18 ani, drumul meu în muzică era deja presărat cu lucruri bune și mi se preconiza un viitor frumos. Nu am făcut compromisuri mari, în afară de a munci permanent. Foarte mulți ani nu am știut ce înseamnă sărbătoare, zi onomastică, evenimente importante pentru cei dragi. Și dacă eram bolnavă, trebuia să-mi dau refresh și să onorez toate promisiunile. Nu știu cum pare din exterior, poate mulți dintre voi vă gândiți că nu e un efort foarte mare, însă vă spun din propria experiență că au fost momente în care mi-a fost incredibil de greu.  Cel mai trist era când îmi planificam concedii alături de prieteni și familie, când le gândeam pas cu pas cu mult timp înainte și îmi făceam mii de planuri și eram sunată și anunțată că trebuie să merg la un eveniment mare organizat de posturile de radio sau televiziuni. Țin minte că într-un an am fost foarte dezamăgită pentru că așteptam mult vacanța respectivă.

După cum știți, Lucian m-a sprijinit mereu în cariera mea muzicală. De când ne-am cunoscut, Lucian a fost alături de mine și venea tot timpul la evenimentele la care mergeam și cântam și stătea în sală să vadă ce fac, cum fac. Eu aveam mari emoții. El a fost cel care a preluat frâiele de la tatăl meu. De la patru ani jumătate, tatăl meu mergea cu mine peste tot și, ușor-ușor, l-am lăsat pe tata acasă și mergeam cu iubitul la spectacole. Lucian chiar a preluat sarcina de la tata,  și tata știa că m-a lăsat pe mâini bune. Ulterior, am intrat în trupa Exotic și Lucian a devenit practic impresarul trupei, apoi a făcut cursuri de impresariat artisitic și management și așa am ajuns să lucrăm de atâția ani împreună. E un sentiment frumos când știi că lucrezi cu persoana iubită și știi că îți este într-u totul devotat și face totul pentru tine.

Citește și:   De astăzi, mă găsiți aici!

Vă spun sincer că merg mândră pe stradă și dorm liniștită noaptea pentru că știu că nu am făcut niciodată nimic rău pentru a ajunge unde mi-am dorit. Am muncit și muncesc mult în continuare, pentru că țelul meu era să devin un artist cunoscut și iubit, fiindcă la rândul meu și eu iubesc foarte mult oamenii și îmi place să fiu pe scenă alături de ei.


Orice preluare a conținutului se va face cu precizarea sursei și link activ!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.