Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cât de important este să faci sport? – Andreea Bănică

Cât de important este să faci sport?

M-am gândit să vă scriu câteva rânduri despre ceea ce cred eu că este important în viața unui copil și în viața unei persoane în general, desigur – sportul. Sportul înnobilează omul, îl înfrumusețează și îl face mai deștept.

Pe Sofia am dus-o de la 3 ani la înot și la dansuri, apoi la 4 ani am pus-o pe schiuri. Îmi doream să învețe de mică să schieze pentru că eu am învățat foarte târziu, la 28 de ani, și m-am îndrăgostit de acest sport, chiar dacă nu am avut cea mai frumoasă experiență când m-am pus pe schiuri prima oară. Am învățat fără monitor, cu Lucian care m-a lăsat sus pe partie, iar eu am coborat pe brânci, pe funduleț, în coate și cu lacrimi în ochi. M-a așteptat la final și m-a aplaudat.Vă dați seama în ce stare eram eu și cât de supărată; acum râd și mă amuz tare de experiența aceea.

Citește și:   Ce surpriză mi-a făcut Noah Andrei la 2 ani

Revenind la Sofia, frumusețea acestui sport este că poți admira niște peisaje superbe pe care nu le poți vedea decât din telecabină, respiri cel mai curat aer și faci mișcarea cea mai importantă pentru picioare, fese, brațe, abdomen, etc. Când am pus-o prima oară pe schiuri, am tremurat de emoții și stăteam cu nodul în gât sperând să nu i se întâmple nimic, însă monitorul m-a asigurat că este mult mai ușor pentru copiii mici să învețe, pentru că nu sunt supuși aceluiași risc de accidentare precum adulții și pentru că nu simt frica. Am prins curaj și am văzut cum evoluează și că o face cu plăcere. Astăzi, după 3 ani, schiază bine împreună cu tăticul ei, iar eu visez la clipa când vom schia toți 3, iar pe viitor și cu Noah Andrei.

Vă recomand să îi dați pe cei mici să învețe câte puțin din fiecare sport preferat de ei de la vârste fragede, pentru că atunci când vor fi mari, vor fi fericiți că au învățat atâtea lucruri frumoase, vor fi sănătoși și dezvoltați mental și fizic. Nu sunt genul de mamă care să o împingă de la spate să facă ceva ce nu își dorește, ci descopăr calitățile și aptitudinile ei, apoi o ajut să învețe lucruri importante pentru viitor. Viitorul copiilor noștri depinde de noi, de cât de implicați suntem în creșterea și educația lor. Știți cum se zice, o minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Citește și:   Cum am reacționat când am găsit-o pe Sofia vopsită

Sunt curioasă să-mi spuneți ce sporturi fac copiii voștri și dacă vă place să schiați!

Vă îmbrățișez!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.