De câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap în funcție de tipul de păr

Află de câte ori trebuie să-ți speli părul în funcție de structura lui!

Probabil că mama ta te-a avertizat mereu să nu-ți speli părul prea des, chiar dacă te enervează dacă acesta pare uleios și murdar. Are dreptate fiindcă, dacă te speli prea mult pe cap, vei distruge uleiurile naturale ale părului, care va arăta astfel șters, lipsit de vitalitate. Va fi afectată și creșterea părului, deoarece cuticulele de păr vor fi încărcate prea des cu chimicale, iar asta le schimbă textura.

Uleiurile naturale îți ajută părul să se așeze în mod natural – de aceea, părul tău arată uneori mai bine în a treia zi după baie decât proaspăt spălat. Totuși, tipurile diferite de păr ar putea să aibă nevoi diferite – iată cât de des ar trebui să-ți speli părul în funcție de asta:

1. Părul uscat
Oamenii cu acest tip de păr ar trebui să evite să-l spele de mai mult de două ori pe săptămână, deoarece au deja puține uleiuri naturale. E necesar să folosească un balsam pentru a-și recăpăta uleiurile și pentru a păstra echilibrul.

Citește și:   7 secrete care te vor ajuta să slăbești după ce naști

2. Părul fragil / blond
Acest tip de păr absoarbe mai mult ulei și trebuie să fie spălat mai des – cam de 2-3 ori pe săptămână.

3. Părul mediu
Dacă părul tău nu e nici prea uleios, nici prea uscat, ar trebui să-l speli, de asemenea, de 2-3 ori pe săptămână.

4. Părul gros
Pe acest păr se acumulează foarte puțin ulei, deoarece îi ia mult să ajungă de pe scalp la vârfuri. De asemenea, nu se murdărește foarte mult, așa că e suficient dacă te speli o dată pe săptămână.

5. Părul normal
Spală-ți părul cu un șampon care conține și balsam sau are ulei, deoarece șamponul îți curăță părul, dar reduce uleiurile naturale, iar balsamul neutralizează efectul. Ideal e să te speli pe cap o dată sau de două ori pe săptămână.

Lasă un răspuns