Cum să-ți alegi OCHELARII DE SOARE în funcție de forma feței

Deși multe persoane văd în ochelarii de soare un simplu accesoriu menit să ascundă urmele oboselii ori să dea acel je ne sais quoi unei ținute banale, ochelarii de soare sunt, în principal, modalitatea ideală de a-ți proteja ochii de razele ultraviolete și previn apariția ridurilor din jurul ochilor.

Dacă te numeri printre cei care îi consideră un accesoriu banal și intuil, este timpul să știi că aceștia au rol important în menținerea sănătății ochilor pe termen lung.

Multe persoane au impresia că nu arată bine cu ochelari de soare și îi evită tocmai din această cauză. Adevărul este că oricine își poate găsi perechea perfectă de ochelari de soare. Trebuie să ții cont numai de forma feței, pentru a-ți pune în valoare trăsăturile.

Deşi multă lume consideră în continuare ochelarii de soare ca fiind un accesoriu total inutil, un moft, ei joacă un rol important pentru sănătatea ta pe termen lung. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi ochelarii de soare este forma feţei.

Doar astfel poţi crea un echilibru la nivelul chipului şi îţi poţi pune în valoare trasăturile naturale.

Citește și:   7 reguli de stil care te vor face să arăți fabulos

Fața ovală

Persoanele cu fața ovală sunt cu adevărat norocoase, pentru că pot purta aproape orice tip de ochelari de soare. Pentru că fața ovală este bine proporționată ar trebui să te orientezi către rame care nu acoperă foarte mult chipul, pentru a nu creea iluzia de alungire.

Faţa pătrată

De regulă, forma ochelarilor ar trebui să fie opusă formei feței tale. Acest lucru creează echilibru prin îndulcirea trăsăturilor mai aspre sau prin definire. Cei mai potriviți ochelari de soare sunt cei care au ramele rotunjite, în culori deschise.

Faţa rotundă

Persoanele cu față rotunda ar trebui să opteze pentru niște ochelari care să creeze cât mai multă definire. Caută ochelari care sunt mai lați puțin decât pomeții și care au rame pătrățoase. Evită ochelarii cu rame supradimensionate.

Faţa în formă de inimă

Pentru cele cu fața în formă de inimă se recomandă ochelarii cat eye, cu rame subțiri în partea inferioară, dar groase în partea superioară. Ferește-te de ochelarii cu rame supradimensionate.

Citește și: Cum să îți alegi cărarea în funcție de forma feței

Deși majoritatea au aceeași cărare dintotdeauna, felul în care îți porți părul îți poate oferi o schimbare dramatică de look. E important să îți faci cărarea în funcție de forma feței, ca să îți evidențiezi cele mai bune trăsături.

Citește și:   La ce se gândește bărbatul în timp ce îl săruți

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi o cărare care ți se potrivește:

  1. Trebuie să-ți cunoști forma feței

Uită-te în oglindă și vezi ce formă crezi că îți descrie fața: rotundă, ovală, pătrată, inimă sau diamant. Dacă nu ești sigură, întreabă-ți prietenii sau caută pe internet niște exemple.

  1. Experimentează cu toate tipurile de cărări

Cum se întâmplă în cazul tuturor generalizărilor, ce i se potrivește cuiva poate că nu ți se potrivește ție. Încearcă stiluri diferite și asigură-te că ești mulțumită de rezultate.

  1. Fața ovală

Dacă ai fața ovală ești norocoasă, fiindcă ți se va potrivi cam orice tip de cărare. Experimentează cărarea într-o parte, pe centru sau în zig-zag.

  1. Fața în formă de inimă

La fața în formă de inimă, chipul e cel mai lat în zona obrajilor, iar bărbia e îngustă. Dacă ai părul lung, cel mai bine ți se va potrivi cărarea pe centru. Dacă ai părul scurt, cărarea într-o parte îți va echilibra trăsăturile.

  1. Fața în formă de diamant

Dacă fruntea și bărbia sunt mai mici comparativ cu restul feței, cărarea într-o parte ți se va potrivi foarte bine, mai ales dacă ai și părul scurt.

  1. Fața pătrată

Pentru un chip mai delicat, alege o cărare într-o parte și breton. Cărarea să înceapă de deasupra arcului sprâncenelor.

  1. Fața rotundă

Optează pentru o cărare într-o parte care să îți evidențieze jumătatea feței care arată cel mai bine. Uită-te în oglindă ca să decizi.

  1. Cărarea pe centru alungește fața

De aceea, se potrivește celor cu fețe mai mici și doar dacă ai părul lung. Dacă ai părul scurt și o față mică, atunci cărarea într-o parte o va subția.

  1. Cărarea într-o parte poate echilibra trăsăturile feței

Asta se întâmplă mai ales dacă ai o față rotundă. Dacă ai părul lung, îți oferă șansă să evidențiezi jumătatea mai frumoasă a feței.

  1. Când să folosești o cărare în zig zag?

Cărarea în zig zag oferă părului volum și e utilă pentru a masca rădăcinile. În rest, îți va face părul mai interesant, dacă vrei să încerci ceva nou.

Citește și:   7 LUCRURI pe care trebuie să le faci dacă încerci să SLĂBEȘTI

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.