Cum să te machiezi în funcție de FORMA OCHILOR

Ochii sunt cea mai eficientă armă când vine vorba de flirt și seducție, iar fiecare formă a lor are nevoie de tehnici de machiaj separate. Fă-ți ochii puțin mai strălucitori și toți cei cărora le-ai ieșit în cale își vor aminti de tine pentru mult timp.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te machiezi în perfectă concordanță  cu forma ochilor tăi:

1.Ochi migdalați 

Cum știi că ai ochii migdalați? Colțurile interioare și exterioare ale ochilor sunt de același nivel, iar distanța dintre colțurile interioare e egală cu lungimea ochiului. Pentru a atrage atenția asupra acestei forme frumoase, trage o linie subțire pe pleoapa superioară, începând din colțul interior. Extinde linia la colțul exterior, dar nu depăși. Această tehnică îți face ochii să pară mai mari și mai expresivi.

2. Ochi lăsați

În acest caz, pielea în exces care atârnă deasupra pleoapelor îți face ochii să pară mai mici. Prin urmare, ai nevoie să faci ca genele tale să aibă cât mai mult volum. Liniile largi care acoperă întreaga linie superioară a genelor sunt ideale pentru cele care au astfel de ochi. Ar fi bine dacă ai folosi cel mai întunecat dermatograf pe care îl poți găsi.

Citește și:   Cum să-ți conturezi NASUL ca să pară mai mic

3. Ochi depărtați

Dacă distanța dintre ochi depășește lățimea unui ochi, ai ochii mari. Pentru a-ți face ochii să pară mai apropiați, trage o linie de la colțul interior până la cel exterior. După aceea, trage o linie pe pleoapa inferioară, începând de la mijlocul ochiului, dar nu depăși colțul exterior. De asemenea, când aplici rimelul, periază-ți genele spre rădăcina nasului

4. Ochi mari 

Ochii mari și rotunzi sunt destul de expresivi, așa că trebuie doar să îi faci să pară puțin mai alungiți. Aplică dermatograf pe pleoapa superioară și trage o linie la aproximativ un centimetru după colțul exterior. Machiajul smokey eyes este perfect pentru femeile care au astfel de ochi.

5. Ochi alungiți 

Se crede că ochii alungiți sunt incredibil de sexy, dar trebuie să aplici dermatograful cu mare atenție, astfel încât să eviți să îi faci mai înguști. Pentru a-i face însă să pară mai mari și mai strălucitori, trage linia puțin mai departe de linia genelor și apoi creează niște umbre. Subliniază pielea dintre ochi și gene cu un creion alb, apoi folosește un creion negru pentru a accentua pleoapa superioară.

Citește și:   8 metode prin care poți scăpa de burtica și balonare fără să faci sport

6. Ochi apropiați 

Dacă distanța dintre ochii tăi este mai mică decât lungimea unui ochi, ai ochii apropiați. În acest caz, scopul principal e să îți faci ochii să pară mai deschiși. Ar trebui să faci o trecere gradată între nuanțele deschise și cele închise în colțurile exterioare ale ochilor. Trage linia de la o distanță mică față de colțul interior. Depășește colțul exterior și curbează linia puțin la capăt.

Citește și:  Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor

O privire seducătoare poate fi aliatul tău de nădejde în multe situații. Iar pentru a-ți evidenția ochii cât mai bine, e important să-i pui în evidență cu machiajul potrivit! Dacă ești atentă la ce ți se potrivește atunci când aplici fardul, nu va fi nevoie să îți încarci ochii cu tot felul de culori exagerate.

Învață cum să alegi culorile care te avantajează:

Dacă ai ochi albaștri

Nuanțele deschise, neutre evidențiază cel mai bine ochii albaștri. Evită fardurile prea închise sau smokey eyes. Aplică nuanțe de coral sau șampanie. Vor face irisul să strălucească fără să distragă atenția.

Citește și:   7 obiceiuri ZILNICE care îți fac pielea mai frumoasă

 

Dacă ai ochi cenușii

Nuanțele negre, fumurii evidențiază ochii cenușii. Adaugă profunzime privirii cu un gri cețos ori un albastru argintiu. Alegerea unei nuanțe de oțel similare e cea mai bun idee pentru această culoare rară de ochi.

 

Dacă ai ochi verzi

Ochii tăi sunt strălucitori de la natură, așa că nu trebuie să apelezi la farduri aprinse pentru a atrage atenția. Un purpuriu deschis e perfect pentru seară, iar un maro strălucitor e suficient pentru zi.

 

Dacă ai ochi căprui

Alege nuanțe metalice și pastelate. Fardurile închise la culoare au tendința să ascundă nuanțele subtile de verde și auriu ale ochilor căprui. Nuanțele de roz și cele metalice îi fac să strălucească.

 

Dacă ai ochi cafenii

Ți se potrivește aproape orice, dar nuanțele neutre precum roz-portocaliu sau auriu chiar îți accentuează ochii. Orice ai alege, încearcă să adaugi și puțin negru, pentru mai multă intensitate.

 

Dacă ai ochi căprui închis

Creează iluzia unor ochi mai mari cu ajutorul unor nuanțe intense de violet, argintiu și ciocolatiu. Mai mult decât atât, accentuează-i cu ajutorul unui creion de ochi negru.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.