Cum să SLĂBEȘTI fără să te ÎNFOMETEZI

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor care suferă de obezitate a crescut de 3 ori în ultimii 40 de ani. Aproape fiecare a patra persoană de pe planeta noastră, în vârstă de peste 16 ani, poartă o greutate în plus. Nu este de mirare că tot mai mulți oameni încep să acorde atenție deosebită dietei lor. Desigur, nu toată lumea trebuie să aibă o dietă strictă, uneori este suficient să folosești doar câteva trucuri care te vor ajuta să nu te îngrași.

Iată câteva modalități interesante de a rămâne în formă fără a trebui să urmezi o anumită dietă, sau să te înfometezi.

1. Strânge centura

Înainte de a mânca masa de prânz sau cina, pune o panglică în jurul taliei. Când simți că devine prea strânsă, înseamnă că este timpul să nu mai mănânci. Acest truc foarte simplu, dar eficient te va ajuta să eviți supraalimentarea.

2. Bea din pahare lungi

Pentru a lua o parte semnificativă din calorii nu e nevoie doar de alimente, ci și de băuturi. De exemplu, un pahar de suc conține până la 120 de calorii. Numărul de calorii scade dacă îți torni sucul într-un pahar înalt, drept, deoarece în acestea intră cu 20% -30% mai puțin lichid.

Citește și:   5 lucruri pe care nu trebuie să le porți niciodată la o nuntă

3. Cronometrează-te la masă

Este simplu: când mănânci repede mănânci mai din cauză că creierul nu are suficient timp să primească semnalul că ești deja sătul. În schimb, când te așezi la masa, poți seta un cronometru timp de 20 de minute și încerca să mănânci încet.

4. Fă o baie caldă

Apa caldă nu te ajută doar să te relaxezi, dar, de asemenea, te face să pierzi în greutate, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Loughborough. În timpul studiilor efectuate, au aflat că o oră petrecută într-o baie fierbinte arde în jur de 130 de calorii – este la fel de mult cât pierzi după mersul pe jos timp de 30 de minute! În plus, nivelul mediu de zahăr este cu 10% mai mic după ce ai făcut baie!

5. Pune un castron de fructe pe masă

Când vezi foarte des alimente sănătoase, stilul de viață sănătos devine și el un obicei. În plus, acest lucru nu funcționează doar pentru fructe și legume reale, ci și pentru fotografii. Deci, nu te dezabona de la grupurile care prezintă rețete de mâncare sănătoasă de pe social media!

Citește și:   11 alimente care fac minuni pentru tenul tău

6. Stai în capătul mesei

Acest truc este foarte important în cazul petrecerilor unde există o masă mare și mulți oameni. Când stai la o masă înconjurată de alimente extrem de gustoase, este aproape imposibil să nu le mănânci. Dar dacă stai în capătul mesei, fiindcă nu ajungi la anumite alimente, există șansa de a mânca mai puțin.

7. Taie alimentele în bucăți mici

Această mișcare poate să îți păcălească creierul și să te facă să crezi că există mai multă mâncare în farfurie decât este de fapt. Deci, te vei simți sătul mai repede și nu vei mânca prea mult. De asemenea, poți folosi bețișoare în loc de cuțite și furculițe.

8. Folosește-ți imaginația

Un prânz imaginar te ajută să mănânci mai puțin în viața reală, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Carnegie Mellon. În timpul studiului pe care l-au desfășurat, s-a dovedit că oamenii care și-au imaginat că mănâncă bomboane de ciocolata au ajuns să mănânce mai puțin decât ceilalți participanți la experiment. Deci, poate nu este nimic rău despre visarea cu ochii deschiși la chiftele delicioase și ciocolată. Acesta este modul în care conștiința ta te ajută să pierzi în greutate.

Citește și:   13 trucuri de FRUMUSEȚE care fac viața femeilor mult mai UȘOARĂ

Desigur, toate trucurile pe care le-am împărtășit în acest articol nu îți vor oferi rezultate uimitoare fără o dietă generală bună și exerciții regulate. Cu toate acestea, ele te vor ajuta să te disciplinezi și să fii mai conștient de ceea ce mănânci.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.