Cum să salvezi o relație care e pe punctul să se sfârșească. Sfaturi prețioase de la psihologi care te ajută să nu ajungi la divorț

Găsești deseori în reviste articole despre modurile în care îți poți păstra relația. Acolo găsești sfaturi în stilul „organizează seri romantice, pune lumânări, poartă lenjerie de dantelă”. Cu toate acestea, oamenii de știință, pe baza studiilor efectuate, concluzionează că factorul cheie în menținerea unei căsnicii fericite și puternice este manifestarea recunoștinței reciproce.

Îți vom explica în detaliu de ce o simplă „mulțumire” te poate ajuta să îți salvezi familia și îți vom dezvălui cum să să vă mulțumiți reciproc.

Dorești să îți salvezi relația? Mulțumește.

Expresia recunoștinței este cel mai important lucru, de care depinde fericirea soților într-o căsnicie. Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Georgia (SUA) ca rezultat al studiului.

Aprecierea reciprocă afectează în mod direct modul în care soții își tratează căsnicia și unul pe celălalt, ceea ce, la rândul său, este direct legat de cât de lungă și armonioasă va fi uniunea.

Citește și:   Ce greșeli faci când îți încarci telefonul

Factorii care slăbesc alianța sunt orgoliul și atitudinea critică față de cea de-a doua jumătate, precum și lipsa unei comunicări deschis. Un astfel de comportament poate duce la consecințe negative pentru relație, în special în situații care implică probleme financiare, cred oamenii de știință.

Recunoștința ajută la depășirea acestor (de multe ori devin obișnuite) modele de comportament, precum și la reaprinderea pasiunii într-o relație și să evite divorțul chiar și în cele mai grele momente. Asta este puterea unui simplu „mulțumesc „, spune autorul principal al studiului Allen Barton.

Cum să înveți să fii recunoscător ?

Din păcate, creierul tău are mai multe șanse să-și amintească răul decât binele. De aceea este mult mai ușor să critici, să vezi părțile rele și să te plângi decât să observi binele în acțiunile unui partener și să-l lauzi pentru acțiunile sale.

Abilitatea de a fi recunoscător necesită o anumită practică, iar psihologii îți propun să iei următoarele măsuri care te vor ajuta ca aprecierea reciprocă să facă parte din viața de zi cu zi:

Citește și:   10 modalități prin care să porți BLUGII cu stil

1. Începe un „jurnal de mulțumire”. Poți stoca amintiri în jurnal sau în secțiunea „Note” de pe telefonul mobil. În fiecare zi, scrie în jurnal cel puțin 3 lucruri pentru care îi ești recunoscător partenerului și relației voastre.

2. Concentrează-te pe pozitiv. Desigur, este foarte important să recunoști sentimente precum tristețea sau furia îndreptată către un partener și să vorbești cu el despre experiențele negative. Dar chiar și în cea mai grea zi, există ceva pentru care merită să-i spui „mulțumesc” cuiva, chiar dacă sunt chiar lucruri minore, cum ar fi spălarea vaselor sau curățenia.

3. Fii sincer când îți exprimi recunoștința. Nu exagera în a-ți descrie entuziasmul sau recunoștința, dacă nu simți asta cu adevărat. Într-o relație sinceră și solidă, nu ar trebui să existe loc pentru ipocrizie.

4. Vorbește clar și concret și evită formulările abstracte și vagi. De exemplu, în loc de „mulțumesc, ești atât de bun”, este mai bine să-i spui partenerului tău „mulțumesc că ai luat copilul de la grădiniță”.

Citește și:   Ce trebuie să știi ca să te machiezi corect

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.