Cum să alegi rujul perfect în funcție de nuanța pielii tale

Poți purta orice culoare, dar există anumite culori care ne fac să strălucim. Află de aici despre ce e vorba!

Cine nu iubește rujurile? Primele au fost făcute din sucuri de fructe și deși erau sănătoase, nu erau prea rezistente. A fost nevoie de o pigmentare mai puternică și care să dureze mai mult. Asta a dus la folosirea unor chimicale, procedeu ce continuă și astăzi, deși companiile încearcă să își îmbunătățească fabricarea rujurilor.

Rujul e grozav pentru momentele în care vrei un pic de culoare fără prea mult machiaj, însă. E o modalitate ieftină și ușoară pentru a avea o imagine impecabilă.

Cum pe piață există atâtea sortimente și nuanțe de ruj, cum știi să alegi ce ți se potrivește mai bine? Iată un ghid care îți va dezvălui câteva trucuri:

 

 

 

Pielea de culoare închisă

539fe9d949527_-_cos-01-rihanna-fuchsia-lips-de

Bejul gălbui, fucsia închis, nuanţele de maro şi magenta toate arată fantastic pe un astfel de pigment. Dacă vrei să golosești un ruj roşu, încearcă să rămâi la nuanţele profunde şi portocalii. Alte opțiuni fantasitice sunt nude ciocolatiu și roz închis.

Citește și:   10 trucuri de frumusețe care te vor surprinde

Tenul bronzat sau măsliniu

jessica-alba-orange-lipstick

Pentru că nu are nevoie de bronzare, acesta este considerat tenul ideal. Cele mai bune culori sunt roșu închis, magenta, roz și portocaliu închis. Când alegi un ruj roșu, rămâi la cele cu adevărat roșii sau  care au o bază de roz sau coacăze. Pentru un ruj nud, alege taupe, maro deschis sau maro mov. În ceea ce privește rozul, orice nuanță închisă e bună.

Nuanța medie

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 23: Lucy Hale arrives at the 2014 American Music Awards at Nokia Theatre L.A. Live on November 23, 2014 in Los Angeles, California. (Photo by Jon Kopaloff/FilmMagic)

Ți se potrivesc mai ales nuanțele medii de roz, roșu, coral și portocaliu. Pentru roșu – e recomandat roșul închis și cel cu puțin portocaliu. Pentru nude, alege maro închis și piersică.

Pielea deschisă

4373819-amandaseyfraid

Ți se potrivesc nuanțele pastelate și culorile calde, dar și bej, roz deschis, cafeniu auriu și culoarea piersicii.Rămâi la roșu coral sau cele cu nuanțe oranj. Poți alege și un ruj roz deschis, de culoare nisipului sau ceva pal.

Dacă vrei buze mai pline – aplică niște luciu în centtrul buzelor. Pentru efectul opus, folosește o nuanță mai închisă.

Citește și:   8 calități ale bărbaților pe care femeile le adoră

1 Comentariu

Lasă un răspuns