Cum e să treci printr-o operație de cezariană

Te-ai întrebat vreodată cum e să treci printr-o operație de cezariană?

În spatele minunii de a fi mamă stau multe responsablități, eforturi și mari recompense. Femeile care au născut prin cezariană ar trebui să-și poarte cu mândrie „semnul fericirii”. Operația de cezariană cere mult curaj și mult putere.

Iată 3 lucruri pe care numai femeile care au trecut printr-o cezariană le cunosc:

1. Înfruntă curajoase consecințele intervenției chirurgicale

S-ar putea crede că cezariana e o procedură comună, dar e, de fapt, considerată una majoră, cu ricuri atât pentru făt, cât și pentru mamă. În plus, e dificil pentru tată sau alți membri să fie în sală în timpul nașterii. Mamele vor fi singure, fără posibilitatea de a primi sprijin și pline de semne de întrebare.

2. Nu știu dacă totul e în regulă până nu pleacă din sala de operație

În aceste cazuri, riscurile nu încetează la nașterea copilului. Doctorii trebuie să aștepte să treacă efectul anesteziei până să spună dacă operația a avut success. Mai mult decât atât, în timpul cezarienei mama e conștientă – nu simte durere, dar simte mișcărle din ea. E un sentiment neplăcut, invaziv și poate chiar traumatizant dacă nu ești avertizată dinainte Chiar și așa, femeile înfruntă asta ținând capul sus, fiindcă știu că merită.

Citește și:   12 fotografii surprinzătoare cu femei care alăptează

3. Trec prin recuperare ca niște adevărate eroine

Când se naște un copil, lumea mamei se învârte în jurul său și ea își îndeplinește sarcinile fără să se plângă. Imaginează-ți cum e să faci totul având dureri. Da, durerile și disconfortul sunt o parte inevitabilă a procesului de recuperare. Indiferent cât de greu e, ele fac totul zâmbind, cu toată dragostea din lume, pentru că știu că bebelușul merită. Pentru asta au venit pe lume – să își facă acea mică extensie a lor fericită.

Felicitări tuturor mamelor care au o cicatrice care nu le permite vreodată să uite prin ce au trecut. Purtați-o cu mândrie!

Lasă un răspuns