Cum arată o nuntă tradițională în diferite colțuri ale lumii

Te-ai întrebat vreodată cum arată o nuntă tradițională în alte colțuri ale lumii? S-ar putea să te surprindă foarte plăcut tradițiile altor popoare!

Rochiile de mireasă de azi au devenit populare abia în secolul XI, mulțumită Reginei Victoria. Ea a purtat prima dată o rochie albă de mireasă. Până atunci, femeile alegeau veșminte tradiționale sau rochii care erau la modă. Azi, rochiile de mireasă care nu sunt albe sunt rare. Totuși, în unele culturi din Asia și Africa, tinerii preferă veșminte tradițonale.

Iată câteva exemple:

1. Japonia

În nunțile din Japonia, miresele poartă adesea două sau mai multe rochii (alb și roșu) în timpul ceremoniei.

2. Ghana

Nunțile lor tradiționale sunt foarte colorate. Veșmintele lor populare au diverse culori și modele, în funcție de fiecare familie.

3. România

Deși majoritatea tinerilor români preferă nunțile moderne, în zonele izolate încă mai au loc ceremonii tradiționale. Fiecare regiune a României are costume de nuntă specifice.

4. Sami, Europa de Nord

Poporul Sami trăiește în Laponia. Veșmintele lor tradiționale sunt pline de simboluri. De exemplu, nasturii pătrați arată că cineva e căsătorit – oamenii singuri poartă curele cu nasturi rotunzi.

Citește și:   Ce cafea ar trebui să bei în funcție de zodie

5. Sri Lanka

De obicei, în ziua nunții mireasa e în centrul atenției. Totuși, dacă ajungi cândva la o nuntă tradițională din Sri Lanka, nu-ți vei putea lua ochi de la mire.

6. India

În cultura indiană, veșmintele tradiționale de nuntă sunt roz sau roșii. În regiunile nordice, femeile căsătorite poartă o bulină roșie în centrul frunții.

7. Scoția

Mirele poartă kiltul tradițional al clanului său. După ceremonia de nuntă, mirele pune un șal în culorile clanului său pe umerii soției, pentru a simboliza apartenența ei la familia respectivă.

8. Pakistan

Deși cei din Pakistan sunt un popor islamic, tradițiile lor au multe în comun cu obiceiurile indiene – cele mai populare sunt desenele complicate cu henna de pe mâinile mireselor, rochiile roșii de mireasă.

9. Etiopia

S-ar putea să ți se pară surprinzător, dar Etiopia e singura țară din Africa unde creștinismul e religia oficială. De aceea, ceremoniile lor de nuntă seamănă cu cele din Grecia sau Rusia.

Citește și:   7 LUCRURI pe care nu ar trebui să le faci niciodată pe STOMACUL GOL

10. Indonezia

Nunțile de aici variază de la insulă la insulă. Cu peste 300 de grupuri etnice și 6 religii principale, în această țară se intersectează diverse culturi și civilizații.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.