Ce seminificație are numele tău

Te-ai întrebat vreodată ce semnificație are numele tău?

Semnificația numelui sau etimologia numelui unei persoane pot fi regăsite în două mari categorii: nume de inspirație profană sau descriptive și nume de inspirație sacră. Atunci când oamenii se referă la „semnificația” numelui, majoritatea se gândesc la etimologie, care este o însemnătate literară. Însemnătatea unui nume se poate referi la mai multe lucruri: însemnătatea etimologică,
însemnătatea numerologică și asocierile numelui, precum cele aduse de purtatori faimoșoi ale numelor respective.

Succesul cuiva poate fi asociat cu numele său, în funcție de diverse stereotipuri. Unii chiar consideră că numele poate influența major viața celui care îl poartă.

Iată câteva dintre numele asociate cu imagini pozitive și persoane de succes:

1. Alesia – nume de origine grecească, înseamnă „a apăra, a ajuta”

Cele care se numesc așa sunt persoane săritoare, iar ajutorul acordat celorlalți le va garanta succesul.

2. Ana – nume de origine ebraică, ce înseamnă „darul lui Dumnezeu”

Cele care poartă acest nume au spirit de lider, îndrumându-i și pe alții spre succes.

3. Bianca – înseamnă „alb, pur, strălucitor”, fiind de origine italiană

Cele care poartă acest nume sunt sincere și inteligente.

4. Cristina – numele are origine latină și înseamnă „urmașul lui Hristos”

Persoanele care îl poartă sunt caracterizate de aptitudini organizatorice și dorința de a reuși.

5. Ema – nume de origine germană, înseamnă „universal, întreg”

Presupune perfecționism și ambiție.

6. Ioana – nume de origine evreiască, însemnând „binecuvântarea Domnului”

Aduce noroc celor care îl poartă.

7. Maria – nume de origine ebraică, însemnând „copil dorit”

Cele care poartă acest nume sunt pline de energie și emană bună dispoziție.

8. Mihaela – nume de origine ebraică, însemnând „care se aseamănă cu Dumnezeu”

Presupune feminitate și inteligență.

9. Natalia – nume de origine latină, care înseamnă „născută de Crăciun”

Persoanele care îl poartă sunt foarte perseverente.

10. Sofia – nume de origine greacă, însemnând „înțelepciune”

Cele care se numesc Sofia tratează lucrurile importante cu seriozitate și înțelepciune.

Citește și: Ce floare te reprezintă în funcție de zodie

Preferi să primești trandafiri, orhidee sau garofițe? Fiecare zodie are și o floare reprezentativă. Află ce floare te reprezintă, în funcție de semnul zodiacal și nu dă niciodată greș când alegi un buchet pentru cei dragi:

1. Berbec – caprifoiul

După cum albinele nu pot rezista dulceții caprifoiului, nici ceilalți nu pot rezista tentației de a fi în preajma ta, fiindă ești grațioasă, fermecătoare și plină de energie.

2. Taur – macul

 Asemenea macului, ești rezistentă și capablă să te adaptezi cu ușurință în orice condiții.

3. Gemeni – lavanda

Această floare frumoasă și răspândită e potrivită pentru persoanele creative și active ca tine.

4. Rac – trandafirii albi

 Aceștia inspiră inocență, simpatie, căldură, adică exact ceea ce le definește pe femeile Rac, ce sunt, de asemenea, foarte sensibile și intuitive.

5. Leu – floarea soarelui

Aceasta e cât se poate de potrivită pentru Leoaice, care sunt mereu în centrul atenției, calde, deschise și naturale.

6. Fecioara – florile albe, precum crinii, lotusul sau mușcatele.

7. Balanță – trandafirul

 Balanțele descoperă ușor secretele, sunt sincere, directe și apreciază frumusețea clasică.

Citește și:   Am ales numele!

8. Scorpion – crizantema

Intuitivă și perspicace, nimeni nu te poate cunoaște în întregime. Ești persoana la care ceilalți apelează pentru a rezolva situațiile neprevăzute sau complicate.

9. Săgetător – narcisa

Deși ești o persoană puternică, te deschizi cu greu în fața celorlalți, ascunzându-ți sentimentele și visând cu ochii deschiși.

10. Capricorn – garoafa

Te caracterizează frumusețea, ordinea, putere și capacitatea de a reuși tot ce îți propui.

11. Vărsător – orhideea

Personalitatea ta este frumoasă și atrăgătoare, ești priceput la organizare sau la a face ordine în jur, dar uneori ești în contradictoriu chiar cu tine însăți.

12. Pești – lotusul

Ești o persoană empatică și intuitivă, foarte profundă din punct de vedere emoțional. Uneori, emoțiile tale pot scăpa de sub control sub influența sentimentelor celor din jurul tău.

Citește și: TEST DE PERSONALITATE: Alege o PANĂ și vezi ce spune despre TINE

Fiecare om este diferit – arătăm diferit, avem diferite culori de păr, de ochi, diferite religii, diferite personalități. Nicio persoană de pe pământ nu seamănă cu alta. Psihologii au încercat totuși să clasifice oamenii în funcție de anumiți factori. Aceștia sunt bazați pe teoria culorilor și a formelor. De exemplu, iată ce poate spune despre tine alegerea unei pene dintre cele de mai sus:

Instrucțiuni: Observă cele șase pene din imagine. Concentrează-te la forma și culoarea fiecărei pene. Alege pana care îți place cel mai mult sau cu care te identifici. Rezultatele te vor uimi.


Prima pană

Ești o persoană cu multă imaginație. Îți place să lucrezi la tine și să îmbunătățești fiecare aspect al corpului și al vieții tale. Ai un caracter puternic, iar mulți oameni ar putea să creadă că ești autoritar/ă. Vrei ca totul să fie perfect, de aceea încerci să fii cât mai eficient/ă.

Cea de-a doua pană
Reușești să te adaptezi în diferite situații și să te reinventezi constant. Înveți rapid, dar tinzi să te izolezi, din cauza faptului că îți place să înveți pe cont propriu. Totuși, nu-ți face griji. Oamenii care te iubesc vor fi mereu acolo pentru tine și te vor sprijini atunci când vei avea nevoie.

Cea de-a treia pană
Ești o persoană descurcăreață, care are o pasiune pentru aventuri. Îți place să fii mereu active/ă și să ai o mulțime de proiecte de care să te ocupi, deși trebuie să recunoști că îâi vine greu să te concentrezi la o singură sarcină pe rând.

Cea de-a patra pană
Ești o persoană armonioasă, căreia îi place să-I ajute pe ceilalți. Îți place să fii înconjurat/ă de oameni care țin la tine și care au aceleași interese pe care le ai și tu.

Cea de-a cincea pană
Creativitatea îți curge prin vene. Ai simț artistic, dar uneori nu ai încredere în tine și îți pui abilitățile la îndoială. Asta se întâmplă deoarece te confrunți constant cu frica de a nu da greș.

Cea de-a șasea pană
Ești o persoană independentă și nu îți place să te bazezi pe nimeni. Crezi că a depinde de oameni e o slăbiciune – și cine vrea să fie slab în această lume? Îți poți atinge scopurile pe cont propriu și poți ajunge mult mai departe decât toți ceilalți. Trebuie să știi totuși cum să ai grijă de prieteniile tale.

Citește și:   7 semne că nu poți avea copii

De ce e culoarea așa importantă?

Culorile sunt printre primele lucruri pe care copilul învață sale diferențieze. Atunci când reușește să facă asta, se simte tare mândru, pentru că e capabil să-și definească și să-și organizeze lumea cu ajutorul limbajului.
De ce e forma atât de importantă?

Formele sunt un alt mod prin care identificăm și organizăm vizual lucrurile

Încă de la o vârstă timpurie copilul începe să asocieze obiectele cu formele lor. Atunci când copilul începe să descopere lucruri noi, el sau ea folosește un process de învățare simplu: observarea lucrurilor asemănătoare sau diferite. Datorită acestui lucru, va putea mai târziu să găsească, să compare și să comenteze diferite aspecte.

Citește și Test de personalitate: Alege o PIATRĂ și află care va fi DRUMUL tău în viață

Personalitatea unui om se reflectă și în alegerile pe care le face. De aceea, te provocăm să îți alegi o piatră și să vezi ce spune asta despre tine. Acest test cu siguranță îți va arăta ce fel de om ești și care este adevărul.

Privește aceste 6 pietre. Care dintre ele ți-a captat atenția? Nu îți opri privirea pe piatra de culoarea care îți place cel mai mult, dar alege-l pe cel care ți-a captat atenția din prima.

1.  Opalit
Dacă ai ales prima piatră, înseamnă că întotdeauna tinzi spre libertate. Ai vrea să găsești un loc liniștit unde să te poți relaxa și să îți asculți vocea interioară. Ești gata să renunți la tot și să iei viața de la zero. Asta chiar dacă nu știi dacă mergi în direcția corectă și de aceea ai vrea să te afli în liniște și să meditezi. Această piatră arată că grijile tale sunt orientate spre problemele de rutină și foarte puțin timp pentru a fi tu însuți.

Asta nu înseamnă că ai o viață plictisitoare. Pur și simplu, simți că viața ta nu merge așa cum ți-ai dori. Încearcă să privești lucrurile din alt unghi. Ai putea realiza că de fapt, ai realizat foarte multe, iar alte realizări sunt în drum spre tine. Când petrecem timpul în liniște și meditație, energia corpului nostru se schimbă. În acest moment corpul nostru se umple de gânduri motivaționale. Această piatră este piatra îngerilor. Iar în interiorul tău simți o legătură puternică cu „altă lume”, iar forțele cerești abia așteptă momentul când vor vorbi cu tine și să îți dea sfaturi inteligente.

2. Malachitul verde
Dacă îți place această piatră, însemnă că ești gata să treci prin schimbări majore în viața ta. Aceste schimbări îți vor schimba modul de viață, locul de trai și de muncă. Însă nu este exclus că ai putea trăi și o evoluție sufletească, și vei trece peste problemele care au luat naștere în trecutul tău. Vei deveni mai înțelept iar procesul de cunoaștere îți va fi mai ușor. Anterior, capul tău era plin de griji, însă acum ai început să realizezi ce vrei cu adevărat de la viață. Iar asta e perfect! Pentru că ai înțeles că schimbările sunt binevenite doar atunci când vrem să ne schimbăm viața spre bine.
Malachitul este piatra prosperității. De aceea, atunci când mergi în căutarea propriei fericiri, te va aștepta doar succes și noroc. Această piatră mai prezice și sfârșitul șirului de relații nefericite și apariția unor sentimente pure. Alegând Malachitul, inconștient spui Universului: „Vreau să am succes. Sunt gata să ignor tot ce este negativ. Sunt gata să-mi întâlnesc fericirea!”

Citește și:   Află ce floare te reprezintă în funcție de zodie

3. Piatra soarelui
Imaginează-ți: primul senzație pe care o ai dimineața când te trezești – e fericirea! O fericire sinceră, pentru că ai înainte o zi frumoasă și mulțumire pentru că în viață ai alături oameni dragi. Ține minte: atunci când sufletul tău este fericit, inconștient atragi în viața ta din ce în ce mai multe lucruri bune. Iar asta îți va da puteri să treci peste toate problemele.

4. Mahogany Obsidian
Dacă ai ales această piatră, înseamnă că subconștientul tău spune: „Sunt gata să ies din toată atmosfera negativă și să fiu un om fericit”. Vei înceta să zbori prin nori și vei deveni „pământean”. Vei înțelege, în sfârșit, că unii au în viață mai puțin noroc decât tine, că toți au probleme, însă nu toți preferă să vorbească despre sine. Ține minte că tu ești ceea ce simți. Gelozie, furie, obidă – aceste emoții te distrug și pot să te atragă într-un cerc vicios. Gândurile negative te otrăvesc și îți fac rău. Însă, din fericire, în timpul apropiat vei găsi forțele pentru a înceta acest șir de negativism și să îți deschizi inima pentru lume.

5. Howlit
Dacă te-a atras această piatră, în curând vei primi un mesaj de la forțele de sus în vise, anumite viziuni sau litere și cifre care se vor repeta. Acum, intuitiv, mergi spre o anumită direcție. Iar ea este corectă! Așa că continuă să îți asculți mai departe intuiția. Ea te va ajuta să găsești cel mai scurt drum către succes. Dacă suferi de insomnie, înseamnă că îți ignori presimțirile. Totul va reveni la normal atunci când vei accepta valoarea celui de-al șaselea simț. Nu ești singur, iar în drumul tău către viitor la fel nu ești singur. Howlit spune că sufletul este puternic și te va ridica la o nouă etapă în viață. Trebuie doar să crezi. Howlit este de asemenea o piatră norocoasă pentru cei care vor sau deja așteaptă un copil. Ea dă putere și sănătate bebelușului.

6. Dalmatian Jasper
Acum a venit timpul pentru distracții și veselie. Ai ales acest cristal, iar vocea ta interioară strigă: „Vreau să mă distrez!”. Probabil, prea multă vreme ai fost dezamăgit, îngrijorat și cinic. Dalmatian Jasper amintește că fiecare dintre noi este un suflet închis într-un trup. Iar înainte de a deveni din nou o substanță energetică, ne așteaptă o viață lungă pe acest pământ. Așa că savurează această viață! Chiar și cele mai grele situații din viață pot fi trecut zâmbind. Simțul umorului unește oamenii și prietenii. Fiecare secundă de râs te ajută să treci peste greutăți. Dalmatian Jasper – este și un simbol al lupte cu fumatul. Așa că dacă ai decis să renunți la fumat, acum a venit timpul!

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.