Ce fel de mama vei fi în funcție de zodie

Te-ai întrebat vreodată de ce fiica ta e atât de obsedată să-ți împrumute hainele? Sau de ce mama ta era atât de strictă în privința orei de culcare? Răspunsurile s-ar putea să fie scrise în stele:

1. Vărsător

Vei fi o mamă grozavă, cu un spirit boem, ai cărei copii vor alerga desculți prin casă. Ai grijă însă să fii un părinte consecvent – copiii au nevoie de rutină, chiar dacă e una mai hippy.

2. Pești

Peștii sunt un semn de apă emotiv, iubitor și incredibil de protectiv. Copiii tăi vor avea încredere în ei datorită ție, iar asta îi va duce departe în viață. Ai grijă la lacrimi – tu ar trebui să fii cea care consolează, nu cea care are nevoie de consolare.

3. Berbec

Înfrunți fiecare obstacol și ieși mereu victorioasă. Copiii tăi trebuie să aibă parte de tot ce e mai bun – în materie de educație, îngrijire medical, alimente, îmbrăcăminte.

4. Taur

Te caracterizează responsabilitatea, stabilitatea și pasiunea pentru organizare, așa că vei avea niște copii înzestrați. Misiunea ta trebuie să fie cea de a conduce cu o mână fermă, dar și delicată. În spatele fațadei tale de super mamă ești cu picioarele pe pământ.

5. Gemeni

Creierul tău nu se oprește niciodată, datorită stăpânului tău intelectual, Mercur, așa că vei acorda prioritate educației copiilor. Ai grijă să nu te contrazici și să faci o prioritate din puterea exemplului.

6. Rac

Te-ai jucat cu păpuși până la 14 ani și tot cam atunci ai început să te gândești la nume pentru copii. Ești făcută pentru a fi mamă. Dai dovadă de foarte multă empatie, ceea ce îi va face pe copiii tăi să vină întâi la tine pentru a-ți cere sfaturi. Doar nu-i proteja prea mult, dacă vor crește într-o bulă, pe tine te vor acuza când se vor lovi cu capul de sus.

7. Leu

Plină de viață și regală, ești cea mai uimitoare mamă. Ai o energie care nu te părăsește niciodată, iar aceasta se va transmite și îngerașilor tăi, care vor fi sănătoși, fericiți și vor dormi epuizați. Să nu ai pretenții exagerat de ridicate de la ei – amintește-le cât de minunați sunt.

8. Fecioară

Pentru tine relaxarea înseamnă studiu, iar copii tăi vor avea un program bine organizat, dar și timp pentru joacă (știi cât de importantă e aceasta – deoarece ai citit câteva cărți despre asta, evident). Nu exagera cu perfecționismul, însă.

9. Balanță

În conformitate cu numele zodiei tale, călătoria ta ca mamă e o căutare continuă pentru echilibru. Învață să le spui și nu copiilor, din când în când.

Citește și:   Ce culoare ți se potrivește în funcție de zodie

10. Scorpion

Pentru a fi fericită ai nevoie numai de o casă liniștită. Ești dedicată familiei și refuzi să faci compromisuri, dar asta te va epuiza. Trebuie să te mai odihnești și tu.

11. Săgetător

Ești o mamă amuzantă, care își ia copiii peste tot. asigură-te că spontaneitatea ta nu interferează cu rutina copiilor prea mult. Consecvența e foarte importantă, mai ales în primii ani de viață.

12. Capricorn

Ești persoana care aduce acasă lucruri, respecți tradițiile, așa că e foarte probabil ca ai tăi copii să fie și ei mai de modă veche. Nu încerca să-i mai controlezi atât – lasă și dezastrele să se întâmple, ar putea fi o experiență amuzantă.

Citește și: 10 imagini care arată câtă putere are o mamă

Indiferent de locul în care te-ai născut, de școala pe care ai făcut-o și de meseria pe care o urmezi, există o persoană căreia îi datorezi tot ceea ce ești: mama ta.

Ai făcut-o să plângă… mult. A plâns când a aflat că e însărcinată. A plâns când te-a născut. A plâns când te-a ținut în brațe pentru prima oară. A plâns de fericire. A plâns de teamă. A plâns pentru că era îngrijorată. A plâns pentru că i-a păsat mult de tine. A simțit durerea și fericirea ta și a empatizat cu tine.  Întotdeauna a pus nevoile tale mai presus de ale ei. Și-a petrecut toată ziua având grijă de tine și la finalul zilei rămânea fără energie. A doua zi s-a trezit și a luat-o de la capăt pentru că tu ai fost totul pentru ea.

Nu trebuie să-i spui mamei că o iubești numai cu prilejul zilei de 8 martie sau de ziua ei. Amintește-ți că ți-a fost alături în cele mai fericite momente, că ți-a purtat de grijă de câte ori te-ai simțit rău, că te-a încurajat și susținut necontenit și că ar renunța oricând la orice ca să te vadă fericit.

În ultimii ani au apărut numeroase concursuri tematice care au menirea de a sărbători frumusețea mamelor și miracolul vieții. Iată care sunt câteva dintre cele mai frumoase și impresionante fotografii premiate la astfel de concursuri!

#1

„Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!” proverb evreiesc

#2

„Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor.” William Makepeace Thackeray

#3

„Mama este banca la care ne depunem toate rănile și toate grijile.” Thomas De Witt Talmage

#4


„O mamă nu este o persoană pe care să te sprijini, ci o persoana care face sprijinul nenecesar.” Dorothy Canfield Fisher

#5

„Fără mama nu se poate iubi. Fără mama nu se poate muri.” Hermann Hesse

#6

„O mamă bună prețuiește cât o sută de profesori”. Johann Friedrich Herbart

Citește și:   Ce sandale ți se potrivesc în funcție de zodie

#7

„Adevarata mama nu este cea care-i dă viață copilului, ci bună crestere.” Sfântul Ioan Gură de Aur

#8

„Cum ați putea voi bănui câte lumi mișuna într-o rază de soare, câte lupte se dau într-o gaură de furnici, câte dureri ascunde o inimă de mamă trudită și câte daruri se pot naște într-un suflet de copil!” Panait Istrati

#9

„Sufletele de mamă n-au nicio cumpătare la recunoștință, cum n-au nici la iubire.” Hortensia Papadat-Bengescu

#10

„Nu cărțile cresc oameni, ci mamele.” August Strindberg

Citește și 10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre momentul în care vei deveni mamă

A fi mamă e probabil unul dintre cele mai incredibile lucruri pe care le poate experimenta o femeie. Vei vedea că viața ta se va schimba din foarte multe puncte de vedere.

Iată câteva exemple de lucruri pentru care trebuie să te pregătești atunci când vei deveni mamă:

1. Vei deveni brusc pasionat de muzică și dans
Când ai un copil, îi vei cânta atunci când îi faci o baie sau îl hrănești pentru că nu te vei sătura de zâmbetele sale. Vei dansa, de asemenea.

2. Îți vei neglija animalul de companie
Nu vei mai fi atât de atașată de animalul tău de companie când vei avea un copil. Dar e ok, într-un an sau doi cel mic se va juca el cu animăluțul.

3. Vei spune adio camerelor ordonate
Pregătește-te, urmează atacul jucăriilor! În sufrageria ta nu vor mai fi toate la locul lor.

4. Îți vei aprecia genele
Dacă nu ți-au plăcut gropițele tale, când le vei vedea în obrăjorii bebelușului tău vei crede că sunt cea mai frumoasă trăsătură a ta.

5. Vei râvni la o mașină de familie
Dacă ideea de a cumpăra o dubiță pare ceva ce ar fi făcut părinții tăi, văzând câte lucruri de-ale bebelușului trebuie să cari după tine s-ar putea să abia aștepți să-ți iei una.

6. Hrănirea la sân e dificilă – cu adevărat dificilă
Prietenele te pot avertiza, dar nu vei înțelege pe deplin decât atunci când vei trece și tu prin asta: sângerări, infecții, grămezi acumulate.

7. Vei empatiza mai mult cu alți părinți
Mai știi că te uitai urât la părinții al căror copil plângea în avion acum câțiva ani? Dacă te-ai putea întoarce în timp n-ai mai face asta. Acum, după ce ai născut, schimbi priviri înțelegătoare cu alte mămici.

8. Vei uita de normele de comportament
Pentru a-ți face copilul să zâmbească, vei scoate sunete de animale și vei vorbi ca bebelușii.

9. E posibil ca abdomenul tău să nu revină la normal
Poți face Pilates și abdomene, dar probabil nu vei mai arăta ca înainte de sarcină. Cel mai important e însă că nu-ți va păsa – prea tare.

Citește și:   Ce băutură ți se potrivește în funcție de zodie

10. Nu te vei plictisi niciodată
A fi părinte seamănă cu vremea din New England – dacă aștepți câteva minute se va schimba. Cel mai bun sfat? Încearcă să te bucuri de fiecare moment, bun sau rău.

Știai că inteligența se moștenește de la mamă?

S-a descoperit că mamele sunt cele responsabile de transmiterea genelor de inteligență. Odată cu acest lucru nu se va mai putea spune că femeile sunt mai puțin inteligente decât bărbații, iar acestea nu vor mai avea nevoie să caute parteneri cu un intelect deosebit pentru a avea copii inteligenți.

Genele responsabile de inteligență se numesc „gene condiționate” și sunt localizate pe cromozomul X. E posibil ca originea lor să fie identificată, la fel și dacă sunt active sau nu. Dacă astfel de gene sunt moștenite de la tată, ele rămân inactive. Genele de la mamă ajung în cortexul cerebral, iar cele de la tată în sistemul limbic.

La Cambridge au fost făcute experimente pe șoareci de laborator, care au arătat că genele condiționate contribuie la dezvoltarea embrionului și supraviețuiesc numai dacă provin de la mamă. S-a observat că șoarecii care aveau mai multe gene de la mamă aveau un corp mai mic și un creier mai mare, iar situația stătea invers pentru cei care aveau mai multe gene paterne.

După cum s-a menționat anterior, genele paterne ajung în sistemul limbic. Acesta controlează nevoile legate de supraviețuire, precum mâncatul, sexul. Genele materne ajung în cortexul cerebral, responsabil pentru controlarea funcțiilor cognitive – inteligența, gândirea, limbajul.

Un studiu realizat de Consiliul Social de Cercetare a Științei și Sănătății Publice din Glasgow a descoperit, în urma unor interviuri luate an de an unor persoane cu vârsta de 14 și 22 de ani, că inteligența copiilor depinde de IQ-ul mamei. De asemenea, gradul de afecțiune și contactul emoțional cu mama sunt importante pentru dezvoltarea copiilor. Cei care sunt mai apropiați de mamă au o minte mai logică, strategică. Cei care se bucură de sprijinul emoțional al mamei au, la vârsta de 13 ani, un hipocampus mai mare.

Inteligența este ereditară în proporție de 40-60%. Restul este determinat de mediu și de caracteristicile personale. De aceea, inteligența este legată și de sistemul limbic – intuitiv și emoțional. Din acest motiv sunt necesare genele provenite de la tată. Copiii trebuie să muncească pentru a-și menține IQ-ul ridicat, dar și să aibă un nivel de Inteligență Emoțională la fel de mare pentru a se descurca în viață.

 

Lasă un răspuns