Cât de mult se schimbă viața bărbaților după căsătorie

Mulți bărbați nu se gândesc dacă sunt niște soți atât de buni pe cât ar putea fi, doar își văd de treabă și presupun că totul e în regulă, fără să caute prea multe informații pe acest subiect. Iată câteva sfaturi, totuși, despre cum să fii un soț bun și cum să ai o căsnicie fericită.

1. Împărțiți sarcinile

Nu există lucruri pe care numai un bărbat sau numai o femeie ar trebui să le facă. Nu face numai ce se așteaptă de la tine să faci, fii atent și vezi cum poți ajuta.

2. Ascultă-ți soția cum trebuie

Ascultă-ți cu adevărat soția și încearcă să o înțelegi. Stinge televizorul, pleacă de la calculator și acordă-i atenția ta completă.

3. Încurajează-ți soția

Arată că ești interesat de lucrurile importante pentru ea. Dacă nu știi deja ce își dorește și la ce aspiră, află și încurajeaz-o să facă tot ce poate pentru a obține ce vrea.

4. Fii mai înțelegător

Nu o mai judeca și nu o mai critica. Bărbații și femeile sunt diferiți și se bucuă de lucruri în mod diferit, așa că acceptă-i micile ciudățenii.

5. Învață cum să faci compromisuri

Important nu e să ai dreptate, ci să vă înțelegeți. Cel mai bine ar fi să găsiți o zonă de mijloc. Dacă vrei să îți impui părerea, vă veți certa iar pe aceeași temă înt-o altă zi.

6. Ia inițiativa și fă ceva frumos pentru soția ta în fiecare zi

Dacă faci sau spui ceva drăguț și neașteptat pentru ea în fiecare zi, se va simți mai apreciată și mai dorită. E un mod frumos de a-i mulțumi pentru ce face pentru tine.

7. Acordă-i soției prioritate

Probabil chiar muncești mult și mori de somn în fața televizorului în fiecare seară, dar asta nu o va face fericită. Fă-ți timp să stați împreună și fii interesat de ce a mai făcut.

8. Respect-o

E ușor să o faci să creadă că nu o respecți. E important să ajungi la timp la întâlniri, să-ți ții promisiunile și să-i arăți că ești recunoscător când face ceva pentru tine,

Citește și:   De ce e mai bine să te căsătorești după 30 de ani

9. Nu lăsa romantismul să moară

Cumpără-i flori și du-o la întâlniri surpriză, indiferent de cât timp sunteți căsătoriți. Astfel de gesturi îi arată că o iubești.

10. Ai mare grijă de tine

Mulți bărbați nu se mai îngrijesc așa mult după ce se căsătoresc. Fă-ți soția mândră și aranjează-te. Ai grijă și de sănătatea ta.

Căsătoria e un lucru foarte complex, care schimbă o mulțime de lucruri. Iată câteva ilustrații haioase care arată cum se schimbă viața unui bărbat după ce se căsătorește:

#1

#2

 

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

 

1. Sănătatea
Sănătatea ta nu va mai conta doar pentru tine și mama ta, așa că ai grijă de tine.

2. Organizarea banilor
Vei cheltui (și economisi) pentru doi de acum.

3. Relațiile
Alte femei nu mai sunt „posibile” – bineînțeles.

4. Rolul social
Oamenii, chiar și cei mai vechi prieteni, te vor vedea ca pe o jumătate dintr-o pereche.

5. Relația cu soția ta
Ai grijă să nu o iei de bună, acum că e a ta.

6. Prima impresie asupra oamenilor
Oamenii te vor considera mai matur și te vor lua mai în serios.

7. Visele, speranțele, scopurile
Îți vei dori aceleași lucruri, dar acum vei împărtăși aceste lucruri cu altcineva.

8. Prieteniile
Cuplurile căsătorite gravitează în jurul altor cupluri căsătorite.

9. Simțul angajamentului
10. Înainte de căsătorie, era o muncă în progres. Acum, e ceva sigur.

10. Percepția asupra ta
A fi responsabil și pentru altcineva, nu numai pentru tine, e un lucru care te schimbă mult.

sursa foto: brightside.me

Citește și: 7 ÎNTREBĂRI pe care să i le pui partenerului ÎNAINTE de CĂSĂTORIE

Căsătoria e o decizie importantă, iar tu și partenerul ar trebui să aveți răspunsuri excelente si compatibile la anumite întrebări înainte de a face marele pas. E important să știi tot adevărul despre istoricul medical, familial, legal și financiar al partenerului, dar și cum v-ați descurca în anumite scenario. Comunicarea, cooperarea și angajamentul sunt importante pentru funcționarea unui mariaj. La fel și cunoașterea de sine.

Citește și:   12 GREȘELI care îi fac pe oameni să-și facă o părere PROASTĂ despre tine

Iată întrebările pe care ar trebui să le pui înainte de a fi prea târziu:

1. Cum ne vom descurca în cazul unei schimbări majore care ne afectează pe amândoi?

De exemplu – o ofertă de muncă ce presupune o mutare. Dacă partenerul e dispus să se mute pentru tine, la fel ar trebui să fii și tu.

2. Credințele noastre spirituale și cele ale familiei noastre sunt compatibile?

Dacă partenerul vrea o ceremonie religioasă la nuntă și să vă creșteți copii în spiritul credinței sale, asigură-te că îți convine situația.

3. Cum ne vom descurca pe viitor cu problemele de sănătate – ale noastre sau ale membrilor familiei?

Plănuim să avem grijă de membrii în vârstă ai familei acasă ori ne trebuie un plan financiar pentru asistență socială?

4. Are vreunul din noi boli genetice care ar putea fi transmise copiilor? E important să știți care e nivelul de risc și cum ați avea grijă de un copil cu dizabilități grave.

5. Cum facem de sărbători și la ocaziile speciale să fim alături de ambele familii, dar și să avem timp pentru noi?

Sărbătorile pot fi foarte stresante și atât părinții tăi, cât și cei ai partenerului vor să petreacă alături de voi. Dar tocmai, cu voi și cu noua voastră familie cum rămâne?

6. Unde ne vedem în 5, 10, 15 sau 50 de ani?

Planurile noastre ar fi diferite dacă nu ne-am căsători? Nu ai vrea să afli că partenerul tău a vrut dintotdeauna să lucreze la un circ, dar a renunțat la șansa de a-și trăi visul ca să fie cu tine. Acest tip de fantezii neîmplinite pot produce tensiune în mariaje.

7. Suntem siguri că ne putem face să râdem?

Bucuria detensionează multe conflicte zilnice. Asigurați-vă că puteți râde, chiar și în timpul unei crize.

 

Citește și: 7 SEMNE că partenerul urmează să te ÎNȘELE

Infidelitatea este unul dintre posibilele evenimente din viaţă pentru care inimile noastre nu sunt pregătite. E ceva dureror pentru că victima, de multe ori, a pus tot sufletul în relaţie şi aştepta acelaşi lucru de la partener. Ca să nu suferi consecinţele, încearcă să previi înşelatul.

Citește și:   Cum să îl faci să te CEARĂ ÎN CĂSĂTORIE, în funcție de ZODIA lui

Iată câteva semne ale potenţialilor parteneri infideli – cu cât recunoști mai multe, cu atât e mai probabil să existe o problemă reală:

1. Sunt distanți din punct de vedere emoțional

Detașarea emoțională a cuiva iubit e ca o lovitură în inimă. Din nefericire, asta duce la deteriorarea relației. Pentru cineva infidel, e mai ușor să se distanțeze decât să înfrunte adevărata problemă – o dovadă de lașitate, în multe feluri.

2. Lipsa sexului sau a intimității

Dacă partenerul nu îți mai acordă interes, mai ales atunci când înainte nu existau probleme, ar putea fi un semn de infidelitate.

3. Au nevoie de „spațiu”

În fiecare relație există momente când partenerii au nevoie de timp pe cont propriu și nu e nimic în neregulă cu asta. Dacă celălalt îți spune însă mereu „Vreau să fiu singur” sau ”Am nevoie de timp ca să mă gândesc”, sigur ceva e în neregulă.

4. Atitudine brusc defensivă

Oameni dintr-o relație serioasă trebuie să înțeleagă că sunt personalități diferite. Defectele sunt în general înțelese și acceptate, așa că e straniu când cineva devine brusc defensiv și nu se mai poate discuta rațional cu el/ea.

5. Încep să dea atenție aspectului

Toți vrem să arătăm cât se poate de bine, din diverse motive – pentru a fi respectabili, de obicei. E ceva neobișnuit ca cei care nu arătau prea mare interes pentru asta înainte să fie brusc interesați de felul în care arată. Poate că vor să pară mai tineri și mai prezentabili sau mai atractivi pentru sexul opus.

6. Întârzie mereu foarte mult

Oricine are o relație serioasă știe că orarul e important pentru mersul lucrurilor, mai ales dacă e vorba de o căsătorie. Dacă celălalt nu se mai poartă responsabil, ceva e în neregulă.

7. „A intervenit ceva la muncă”

Asemenea lucruri se întâmplă, dar dacă partenerul nu poate explica prea bine despre ce a fost vorba, fii cu băgare de seamă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.