9 modalități demonstrate prin care îți poți păstra sănătatea

Medicina și știința ne oferă tot mai multe modalități noi de a ne îmbunătăți starea de sănătate. Și, deși sună puțin ciudat, multe și-au dovedit eficacitatea. Iată o listă cu cele mai neobișnuite căi de menținere a sănătății, pe care nu ne-am fi putut imagina niciodată.

9. Un somn scurt după o ceașcă de cafea face minuni

Oamenii de știință au descoperit că un pui de somn scurt după o ceașcă de cafea are un efect benefic asupra corpului. Participanții la experiment au trecut testul pe simulatorul de conducere, după puiul de somn. Ca rezultat, ei au făcut mai puține greșeli decât după ce au băut doar o cafea și după ce au avut parte de somnul obișnuit. Pentru a obține acest efect, este recomandat să bei destul de repede cafeaua. Imediat după aceea, du-te la culcare. Nu-ți face griji dacă nu poți adormi imediat. După 15-20 de minute trebuie să te trezești.

8. Dieta cu un conținut scăzut de calorii provoacă un apetit mai mare

Focusarea excesiva asupra numarului de calorii duce la un rezultat negativ în ceea ce priveste pierderea in greutate și mentinerea greutății optime. Când preferăm o gustare cu un conținut scăzut de calorii, în loc de o masă consistentă, senzația de foame dispare doar pentru scurt timp. Foarte curând vei simți o nevoie accentuată de a mănca și vei consuma și mai multe calorii.

Citește și:   8 TRĂSĂTURI pe care să le cauți la SOȚUL tău

7. În loc de săpun lichid, folosește-l pe cel normal

De fapt, nu există dovezi științifice despre faptul că sapunul lichid este mai eficient decât cel normal. Însă, un studiu a arătat că triclosanul, care este utilizat în mod activ la fabricarea majorității pestelor de dinți, deodorantelor și săpunurilor lichide, este extrem de dăunător pentru organism.

6. Lucrează stând în picioare

Un studiu al oamenilor de știință britanici realizat în rândul șoferilor de autobuz și dirijorilor a arătat că petrecerea întregii zile pe scaun este mult mai dăunătoare. Într-un organism care suferă de lipsă de mișcare, sângele împarte nutrienții și oxigenul. În timpul zilei de lucru, merită să folosești orice ocazie pentru a-ți întinde mușchii, de exemplu, pentru a te plimba în pauza de prânz sau pentru a face un mic exercițiu. Recent, ideea de a lucra în picioare a devenit populară.

5. Consumă coaja merelor

Mai multă verdeață sau mai multe fructe și legume nu vor face rău nimănui. Dar, poate, merită să se pună un semn de exclamare în dreptul mai ales merele. Acestea conțin quercetin – o substanță care are proprietăți antispastice, antiinflamatoare și alte proprietăți utile. În plus, protejează celulele creierului de daune și, prin urmare, împiedică problemele de învățare.

Citește și:   9 remedii naturale împortriva punctelor negre

4. Scrisul de mână îmbunătățește abilitățile mentale

Din mână este util nu numai să desenezi, ci și să scrii. Rezultatele studiilor de la Universitatea din Indiana dovedesc că scrierea textului cu mâna dezvoltă abilități mentale: coordonare psihomotorie, atenție, memorie și altele. La scriere, spre deosebire de introducerea textului folosind tastatura, zonele creierului responsabile pentru citire sunt, de asemenea, activate.

3. Nu peria dinții timp de o oră după ce ai mâncat

Mulți stomatologi sunt convinși că periajul dinților după ce mănânci este comparabil cu încercarea de a elimina o atingere de șmirghel. Orice mâncare (în special fructele citrice, care conțin acizi, precum și roșiile, băuturile sportive și sodă) face smalțul dinților mai sensibil la influențele externe. Este indicat să clătești gura numai cu apă.

2. Renunță la alarmă

Dintre cele 5 faze ale somnului uman, cele mai potrivite pentru trezire sunt etapele 1, 2 și 5. Creșterea în aceste perioade ajută o persoană să se simtă mai odihnă. Dimpotrivă, orice sunet ascuțit care ne face să ne trezim întrerupe somnul și  duce la un stres puternic al corpului.

Citește și:   7 lucruri pe care trebuie să le știi despre cafea

În timpul zilei, o persoană se simte iritabilă, viziunea, memoria și reacțiile la evenimente se agravează. În viitor, poate provoca boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, tulburări neurologice și declinul intelectual. Pentru a renunța la un ceas cu alarmă și la sosirile târzii dimineața, este necesar să te obișnuiești cu o anumită rutină. De exemplu, ar trebui să dormi mereu la aceeași oră.

1. Nu te lăsa afectat de gurile rele

Rezultatele cercetărilor oamenilor de știință demonstrează că oamenii care sunt liniștiți în opinia societății trăiesc mai mult timp. Desigur, cei mai mulți oameni au nevoie de sprijin. Deci, merită să te înconjori cu oameni care te pot inspira șite pot sprijini în căutarea unui stil de viață echilibrat.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.