Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 metode prin care francezii își educă copii – Andreea Bănică

9 metode prin care francezii își educă copii

Dacă ai fost vreodată în Franța, probabil că ai observat faptul că acolo copiii se poartă mereu frumos și să sunt deștepți și veseli. Ei se agită rateori, mănâncă în liniște și își salută întotdeauna vecinii. Dacă vrei să știi care e secretul din spatele acestui comportament, citește în continuare:

1. În Franța, mamele tinere se întorc la muncă la zece săptămâni după nașterea copilului

Legea spune că ele pot să stea cu cei mici mai mult timp, păstrându-și locul de muncă, dar în acest caz nu ar mai beneficia de salariu, ci de o mică alocație. Copiii sunt duși la creșă sau sunt îngrijiți de o dădacă. Ei sunt înconjurați de străini de la o vârstă fragedă, se adaptează mai repede și devin mai independenți față de părinți.

2. De la o vârstă fragedă, mamele își învață copiii să doarmă în paturi separate și, dacă e posibil, chiar în camere separate.

Dacă ei se trezesc în timpul nopții și încep să plângă, mama așteaptă puțin înainte de a se duce să vadă ce s-a întâmplat. Așa, pas cu pas copiii se obișnuiesc să doarmă singuri.

3. Părinții francezi încearcă să acorde copiilor cât mai multă libertate

Ei nu intervin în conflictele copiilor cu alții de vârsta lor, permițându-le să învețe să se apere singuri.

Citește și:   9 lucruri pe care orice COPIL trebuie să le știe până la 10 ani

4. Bunicii nu au un rol foarte mare în educarea copiilor – ei îi văd de regulă numai în weekend sau în vacanțe

În Franța vezi mai repede bătrâni delectându-se cu o ceașcă de cafea sau cu un pahar de vin la restaurant decât plimbând copiii mici.

5. Mâncarea este o parte importantă din viața fiecărui francez

Prânzul lor durează două ore, de la 12 la 14. Francezii cred că e foarte important să se adune la masă cel puțin o dată pe zi. Nu există mâncare pentru copii în Franța – ei mănâncă practic aceleași lucruri ca și adulții. Părinții nu îi forțează pe copii să mănânce ceva nou, dacă nu le place, dar insistă mereu că merită să încerce.

6. Părinții îi învață pe copii bunele maniere din copilărie

Ei încep de mici să-și întâmpine oaspeții și să-i salute pe vecini, să fie calmi când stau la coadă și să cedeze locul oamenilor mai în vârstă în mijloacele publice de transport. Ei sunt învățați patru cuvinte foarte importante: „mulțumesc”, „bună ziua”, „te rog”, „la revedere”.

7. Copiii pot să nu învețe să citească până la vârsta de 5 ani

Părinții cred că a fi copil e ceva minunat, o perioadă când visezi și cunoști lumea din jurul tău, învățând să fii politicos și responsabil. Va fi timp suficient mai târziu pentru a învăța să citească și să scrie.

Citește și:   7 caracteristici ale oamenilr inteligenți

8. Duminica e petrecută în gamilie, în parc, la un grătar sau la o plimbare cu bicicleta

Francezii încearcă să facă toate cumpărăturile și toată curățenia de sâmbătă.

9. Dacă vor neapărat ceva de la magazin, copiii trebuie să și-l cumpere din banii de buzunar, pe care îi primesc de la vârsta de 7 ani.

Citește și: 6 probleme de comportament ale copiilor care sunt rezultatul greșelilor părinților

Poate că încerci să-i convingi pe ceilalți de cât de politicos e copilașul tău, dar dacă faci greșeli în educarea sa, asta va fi evident în anumite situații. Iată câteva exemple:

1. Copilul îi întrerupe pe ceilalți
Dacă-i spui să nu mai facă asta, nu va funcționa. Învață-ți copilul să-și aștepte rândul acasă, în fiecare zi, când luați cina sau când vorbești la telefon. De exemplu, înainte să suni pe cineva, spune-i copilului că vei fi ocupată și că nu vrei să fii întreruptă o anumită perioadă de timp.

2. Copilul tău atinge lucruri din magazin sau insistă să i le cumperi
E important ca fiul tău / fiica ta să învețe să-și controleze dorințele, fiindcă nu poți cumpăra tot ce este de vânzare și nici nu ai nevoie să faci asta. Nu merge în magazin fără să fii pregătită – fă o listă cu ceea ce ai nevoie (sau desenează, dacă cel mic nu știe încă să citească) și dă-i-o copilului.

Citește și:   11 secrete care le ajută pe franțuzoaice să fie recunoscute în toată lumea

3. Copilul tău nu spune lucruri politicoase
Cu cât îl înveți mai repede să fie politicos, cu atât mai bine. Nu face nimic din ce îți cere până nu îți spune „te rog” și spune-i și tu „salut”, „la revedere” și „mulțumesc”.

4. Nu știe când să se oprească
Copiii înțeleg destul de greu că sunt anumite lucruri pe care nu ar trebui să le împărtășească. Nu știu ce înseamnă rușinea sau jenea sau ce înseamnă să spui lucruri nepotrivite la momentul nepotrivit. Încearcă să-l înveți conceptul de secret.

5. Îi e frică să plece de lângă tine
Copiilor le e frică să se depărteze de părinți atunci când aceștia pun bariere între ei și activitățile obișnuite. De exemplu, le va fi frică să se dea pe tobogan dacă le tot spui că ar putea să cadă și să se lovească.

6. Deranjează alți adulți
Dacă un copil poate începe ușor o conversație cu un străin, înseamnă că în familie predomină un sentiment de încredere, dar și că el nu știe că adulții ar putea avea diverse interese.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.