Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 lucruri pe care trebuie să le faceți în cuplu înainte să vă culcați – Andreea Bănică

9 lucruri pe care trebuie să le faceți în cuplu înainte să vă culcați

E foarte important să petreci mai mult timp cu partenerul înainte de a adormi. Nu contează că e vorba de o oră sau de câteva minute – important e să vă bucurați unul de compania celuilalt, să vorbiți, să vă exprimați afecțiunea. Iată câteva sfaturi simple, dar eficiente, de la psihologi:

1. Dați-vă telefoanele pe silent și puneți-le deoparte

Dependența de rețelele de socializare suprimă eliberarea oxitocinei în corp. Acest hormon e responsabil pentru intimitatea emoțională. Psihoterapeuții recomandă să uiți de telefon de la 9 p.m.

2. Uitați de muncă

Încercați să uitați de muncă și nu vă mai verificați email-ul de serviciu când sunteți în pat. E mai bine să petreceți timp împreună și să vă odihniți, ca să puteți să fiți productivi a doua zi la serviciu. Uitați de probleme și relaxați-vă, evitând să vorbiți despre muncă, despre problemele financiare sau orice altceva vă îngrijorează.

3. Mergi la culcare în același timp cu partenerul

Multe cupluri nu se văd toată ziua și au obiceiul de a merge la culcare în fiecare zi. După cum spune psihologul Curt Smith, cuplurile fericite se spală pe dinți și merg la culcare în acelaași timp, menținând astfel căldura și intimitatea relației.

4. Urmați o rutină

Dacă aveți aceeași rutină în fiecaare zi, veți dormi mai bine. Creierul tău va primi un semnal că se apropie ora de culcare și îți va pregăti somnul pentru somn. Dacă are și partenerul aceeași rutină, relația voastră va deveni mai intimă și mai onestă.

Citește și:   10 LUCRURI pe care trebuie să le știi dacă ești la începutul unei RELAȚII


5. Discutați sincer

Fiți atenți unul la sentimentele celuilalt. Nu trebuie să vă dați sfaturi sau să găsiți imediat soluții la probleme. Uneori vrem doar să vorbim despre grijile noastre și să simțim că persoanelor dragi le pasă de noi. De asemenea, înainte de somn exprimați-vă sentimentele pozitive. Spune-i cât de mult îl / o iubești, cu seriozitate și sinceritate.

6. Nu vă certați și nu intrați în subiecte sensibile

Curt Smith recomandă să nu intrați în discuții aprinse înainte de a merge la culcaare. Dacă vă certați în pat nu veți rezolva nicio problemă. În plus, vă va fi mult mai greu amândurora să adormiți și veți fi deprimați a doua zi.

7. Nu-i lăsați pe copii în dormitor

Pshihologul Michael Viner-Davis spune că ar trebui să vă lăsați copiii să doarmă în dormitorul vostru numai în cazul în care au un coșmar. Altfel, dormitorul ar trebui să fie spațiul vostru privat.


8. Nu vă aduceți animalele de companie în pat

Acestea vă vor întreruoe somnul și nu veți putea să vă odihniți prea bine.

9. Nu beți alcool și nu fumați

Multor cupluri le place să bea un pahar de vin înainte de a merge la culcare pentru a crea o atmosferă romantică. A doua zi însă vă veți simți obosiți, distrași și ușor irascibili. De asemenea, alcoolul poate cauza sforăit, iar nicotina din țigări insomnie.

Citește și:   9 trucuri de MACHIAJ care sunt la îndemâna oricărei femei FRUMOASE

 

Citește și: Cele mai bune combinații de cupluri în funcție de zodie

Credeți în astre? Foarte mulți oameni se ghidează după previziunile astrologice și își încep ziua consultându-și horoscopul. Mai mult decât atât, s-ar zice că multe despărțirile care se produc din cauza nepotrivirii de caracter sunt cauzate de fapt de incompatibilitatea zodiilor.

Iată care sunt cele mai potrivite semne zodiacale:

1. Taur și Rac

Aceste semne se complementează reciproc și se înțeleg. Fiindcă Racul e loial, iar Taurul oferă sprijin, amândoi apreciază căminul și familia.

2. Taur și Capricorn

Aceștia se iubesc la un nivel telepatic. Taurul va admira firea muncitoare și amuzantă a Capricornului, pe când Capricornul va aprecia frea blândă și sensibilă a celuilalt.

3. Capricorn și Gemeni

Amândoi iubesc aventura. Capricornul se va concentra la a fi partenerul pragmatic, iar Geamănul va încerca să-l facă pe celălalt să se simtă iubit.

4. Vărsător și Gemeni

Aceste două semne de aer arată că partenerii vor trece împreună peste tot.

5. Balanță și Leu

Acești oameni au o viață socială activă. Le plac ieșirile și le place să vorbească în public. Leul are mereu nevoie de atenție și Balanța îi va oferi acest lucru.

6. Berbec și Vărsător

Un astfel de cuplu nu se va plictisi niciodată, pentru că amândurora le plac aventurile. Pot fi destul de inventivi, dar își vor și oferi unul altuia spațiul și libertatea necesară.

Citește și:   9 greșeli pe care le faci când încerci să oferi primul ajutor

7. Scorpion și Leu

Scorpionul poate fi acid și gelos, dar Leul îi va hrăni dorința de aventuri. Firea lor va face ca relația să fie una focoasă.

8. Berbec și Pești

Aceștia ar trebui să se înțeleagă destul de bine și să aibă o relație profundă. Peștele e delicat, iar Berbecul tinde să fie un lider, iar această balanță va face ca relația lor să dureze.

9. Săgetător și Berbec

Un Săgetător își urmează mereu inima și evită dramele. E o persoană distractivă și iubitoare, iar Berbecul e foarte sociabil.

10. Gemeni și Balanță

Atracția sexuală dintre ei este de nepotolit. Relația lor va fi iute și proaspătă și vor încerca să creeze liniște.

11. Berbec și Rac

Un Berbec e mereu îndrăzneț și curajos, iar Racul va fi mereu fermecat de energia debordantă a Berbecului.

12. Rac și Pești

Acestea sunt semne de apă care își arată legătura spirituală. Amândoi sunt sentimentali din fire și vor încerca in greu să nu se rănească.

13. Leu și Săgetător

Amândoi sunt petrecăreți. Leul e puțin încăpățânat, dar Săgetătorul iubește încrederea pe care o are Leul în el și îl va ajuta să-și rezolve problemele.

14. Fecioară și Capricorn

Fecioara e din fire gânditoare și destul de introvertită, dar când se deschide e total sinceră cu celălalt. Capricornul va fi cu ușurință atras de candoarea Fecioarei.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.