Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
9 alimente care te fac să devii somnoros – Andreea Bănică

9 alimente care te fac să devii somnoros

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Știai oare ce alimente ar trebui să consumi și ce eviți pentru a începe ziua cu energie?

Cu toții am simțit dorința bruscă de a trage un pui de somn după masă. Se pare că nu numai dragostea noastră pentru somn sau o zi grea la muncă ne fac să fim somnoroși – mai contează și alimentele consumate în fiecare zi.

Iată ce îți poate cauza moleșeala:

1. Produsele lactate

Brânza tare produce cel mai puternic efect de relaxare, deoarece conține mult calciu. Acesta va fi și mai intens dacă adaugi niște biscuiți, din cauza carbohidraților.

2. Migdalele

Migdalele conțin mult triptofan, un amino acid care produce melatonina – „hormonul somnului”. În plus, au mult magneziu, care detensionează mușchii și te moleșește.

3. Bananele

Zahărul, potasiul și magneziul din banane produc triptofan, care te face să îți fie somn.

4. Nucile

Nucile conțin mai puțin triptofan decât migdalele, dar au propria lor sursă de melatonină. Ele cresc nivelul acestui hormon din sânge.

5. Cireșele

Cireșele conțin multă melatonină. Un pahar de suc de cireșe te va adormi imediat.

Citește și:   10 dușmani ai somnului din cauza cărora nu reușești să adormi

6. Ceaiul de mușețel

Mușețelul conține glicină, un amino acid cu efect sedativ, care relaxează mușchii și sistemul nervos. După o ceașcă de ceai de mușețel, nu îți prea mai poți ține ochii deschiși.

7. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac conțin triptofan, zinc și magneziu, componente ce te calmează și te relaxează, astfel încât îți va fi greu să reziști tentației de a adormi pentru câteva minute.

8. Orezul alb

Orezul alb conține foarte multă glicină, care te poate face să îți fie somn chiar și la 3-4 ore după masă.

9. Peștele gras

Acizii din somon, ton și alte tipuri de pește gras măresc producția de melatonină și reduc nivelul hormonilor de stres din sânge, așa că tot ce vrei să faci după masă e să dormi.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.