8 trucuri pentru coafuri ușor de realizat

Te-ai plictisit de felul în care arăți și vrei să îți faci ceva grozav la păr, dar nu ai prea mult timp? Din fericire, există soluții chiar și în această situație. Iată câteva coafuri ușor de creat, pentru cele care sunt în întârziere sau doar se simt puțin leneșe.

1. Cocul răsucit

Desparte-ți părul pe mijloc, în două secțiuni egale. Unește-le într-un coc și apoi prinde-le cu niște agrafe. Răsucește partea de sus și prinde-ți părul în timp ce îl așezi în jurul cocului. Repetă cu cealaltă secțiune de păr, răsucind în direcția opusă. Ascunde vârfurile sub coș.

2. Împletitură lejeră pe o parte


Piaptănă-ți tot părul pe o parte. Împarte părul în trei secțiuni și începe o împletitură simplă. Oprește-te înainte de a ajunge la vârfuri și prinde coada cu un elastic de cauciuc. Trage ușor de coadă pentru ca aceasta să aibă mai mult volum.

3. Împletitură laterală olandeză

Crează-ți o împletitură olandeză pe o parte a capului și prinde-o cu un elastic de cauciuc. Ia o șuviță e păr din față și drapează-l în jos, pentru a se întâlni cu împletitura în spate. Răsucește cele două bucăți de păr puțin și prinde-le cu agrafă acolo unde ai…


4. Fă-ți niște bucle cu ajutorul plăcii de îndreptat părul

Pulverizează-ți pe păr niște spray de protecție față de căldură. Ia o mică șuviță de păr din partea din față și pune placa la rădăcina firului de păr. Întoarce-o pe jumătate și înfășoară părul în jurul ei. Trage placa ușor din păr, menținând-o în aceeași poziție. După ce ți-ai ondulat tot părul, pulverizează niște fixativ.


5. Coadă de cal elegantă

Prinde părul pe spate într-o coadă de cal. Prinde o mică șuviță de păr de sub coadă și înfășoar-o în jurul elasticului. Fixează totul cu o agrafă de păr. Dacă părul tău este prea subțire pentru a fi prins într-o coadă de cal frumoasă, poți întotdeauna să periezi rădăcinile și apoi să iei partea de sus și să o răsucești puțin.


6. Coc ușor și rapid de făcut

Strânge-ți părul într-o coadă de cal nefinisată și prinde-l cu o agrafă de păr.


7. Coada de cal dublă

Strânge-ți părul în două cozi de cal, una deasupra celeilalte. Tapează partea de sus pentru ceva volum în plus.


8. Coadă triplă

Împarte-ți părul în trei secțiuni. Fă-ți trei cozi de cal, una deasupra celeilalte. Apoi trage-le ăe rând pe fiecare pe sub cealaltă.

Citește și: 10 trucuri de îngrijire a părului

Știi zilele în care te trezești cu părul în toate direcțile și ești așa supărată că nu ai mai ieși din casă? Ei bine, total opusul se întâmplă când părul tău stă exact așa cum ți-ai dori. Atunci când părul îți stă bine ai mai multă încredere în tine și  ești mai  bine dispusă.

Iată câteva trucuri care te ajută să îți faci părul să fie într-o formă excelentă:

Schimbă ordinea din rutina de curățenie

Aplică balsam pe vârfuri înainte de șampon, pentru a beneficia de toate avantajele acestuia fără să sacrifici volumul.

Citește și:   Secretul care te ajută să slăbești de 6 ori mai repede

Aplică niște bicarbonat de sodiu

De două ori pe săptămână, toarnă o cană cu 1 parte bicarbonat de sodiu și 2 părți apă pe părul ud pentru a-l face mai strălucitor.

Încearcă Aloe Vera

Ți se pare că ai părul uscat? Rupe o frunză de aloe vera și freacă gelul pe păr pentru o hidratare instant.

Folosește spuma de păr corect

Pune-o pe o perie rară înainte de a trece-o prin păr.

Folosește și fixativul în mod corect

Pulverizează pe palme și apoi netezește-ți părul.

Nu folosi prea multe produse de păr

Folosești probabil mult mai multe produse decât ai de fapt nevoie. Rezumă-te la produsele de care ai cu adevărat părul, pentru a nu îl îmbâcsi.

Nu ține prea strâns placa de păr

Dacă faci asta, părul tău va fi atât de drept că ți se va lipi de cap.

Învață să te coafezi fără ondulaor

Fă-ți bucle folosind niște bigudiuri și puțină căldură de la uscătorul de păr.

Fixează-ți mai bine cocurile

Pentru împletituri și chiar pentru Breton, nimic nu e mai bun decât agrafa de păr. Doar asigură-te că le folosești în modul potrivit.

Gândește-te să te tunzi scurt

Dacă te trezești plictisită și frustrată din cauza părului în fiecare dimineață, poate că a sosit timpul să te tunzi. Ți-e teamă că nu îți va sta bine? Ia o riglă și un creion pentru a vedea care e cea mai bună lungime pentru tine, în funcție de unde se întâlnesc cele două.

Citește și: 10 greșeli care îți afectează părul pe care ar trebui să nu le mai faci

Multe probleme ale părului pot fi evitate și țin mai mult de felul greșit în care îți tratezi părul, nu de produsele pe care le folosești. De fapt, dacă eviți aceste greșeli obișnuite, s-ar putea să nici nu maiai nevoie de prea multe produse.

1. Folosești prea mult

Nu sări peste citirea instrucțiunilor de pe spatele produselor pentru păr. Dacă acolo scrie să folosești o picătură de mărimea bobului de mazăre, nu folosi mai mult.

2. Îți perii părul de la rădăcină la vârfuri

Modul corect de a te pieptăna e de la vârfuri spre rădăcini, cu pași mici. Astfel nu vei trage de păr dacă întâlnești încurcături.

3. Îți speli părul cu apă foarte fierbinte

Dușurile fierbinți pot fi minunate iarna, dar nu fac bine pielii și părului tău, fiindcă îndepărtează uleiurile naturale și îl poate usca. Folosește apă călduță.

4. Îți strângi foarte tare părul

Dacă îți strângi foarte tare și foarte des părul într-o coadă de cal, foliculii vor fi foarte presați, iar părul s-ar putea să se rupă sau chiar să cadă.

5. Îți ștergi părul cu un prosop

Dacă faci asta părul se poate rupe. Ideal ar fi să-l lași să se usuce natural, dar dacă te grăbești, șterge-l cu un tricou vechi, care e mult mai sigur și mai absorbant.

6. Te speli prea des pe cap

Citește și:   Ce spune lungimea părului despre tine

Băile prea dese usucă părul și îl fac fragil. E suficient dacă te speli de 2-3 ori pe săptămână. Poți folosi un șampon uscat ca să îți împrospătezi părul între spălări.

7. Folosești prea multă căldură

Dacă folosești accesorii de păr cu căldură prea des, îți vei strica părul. Când e necesar însă, aplică întâi ceva de protecție și setează cpldura la minim.

8. Folosești balsamul ca pe un șampon

Nu îți masa scalpul cu balsam, dacă nu vrei să te alegi cu un scalp uleios. Aplică-l doar acolo unde e nevoie – de obicei, doar la vârfuri se întâmplă asta.

9. Nu îți cureți periile

Știi câtă grăsime, câte bacterii și cătâ piele moartă se adună pe peria ta dacă nu o cureți? Fă asta cel puțin o dată pe săptămână, folosind o periuță de dinți sau o perie, apoi spălând-o cu o soluție de bicarbonate de sodiu și ulei de arbore de ceai.

10. Coafezi părul ud

Nu ar trebui să îți atingi părul ud decât cu un pieptene cu dinți largi, fiindcă e foarte sensibill. Așteaptă să se usuce complet și apoi perie-l sau coafează-l.

Citește și: Cum poți avea un păr sănătos și frumos

E greu să găsești o fată pe care să n-o intereseze sănătateaa părului ei. Iată un test simplu pentru a descoperi în ce stare sunt șuvițele tale:

Ia un pahar cu apă la temperatura camerei, separă o șuviță de 1-2 cm grosime și scufund-o în apă. Dacă părul tău plutește, e sănătos. Dacă se scufundă, are anumite probleme.

Părul foarte uscat se electrizează repede, e dificil de pieptănat, își pierde rapid strălucirea după ce e spălat și are multe vârfuri despicate sau rupte.
Părul gras necesită să fie spălat des, se murdărește a doua zi, își pierde rapid volumul și nu își păstrează coafura pentru mult timp.
Părul ar putea să fie și foarte slăbit, dacă apare mătreața, dacă îi lipsește strălucirea, cade foarte mult și nu are o structură omogenă.

Pentru a fi mulțumită de coafura ta, e necesar să-ți îngrijești cum trebuie părul:

1. Spală-ți părul o dată la două zile sau cel mai bine de două ori pe săptămână – dacă îl speli prea des, vei elimina uleiurile naturale ale părului. Folosește un șampon de calitate.

2. Încearcă un șampon fără sulfați sau parabeni, potrivit pentru tipul tău de păr – unul care înmoaie pentru părul ondulat, unul blând pentru părul drept sau ras, unul cu aminoacizi pentru părul vopsit și unul cu glicerină și colagen pentru părul uscat.

3. Folosește un balsam potrivit tipului tău de păr de fiecare dată când îți speli părul.

4. Pentru un păr mai curat și mai strălucitor, clătește-ți părul cu oțet înainte de a te spăla cu șampon, de două ori pe an. Folosește 1 parte oțet (de mere, organic) la 3 părți de apă caldă.

5. Lasă-ți părul să se usuce natural. După baie, înfășoară-ți părul într-un tricou de bumbac. Prosoapele sunt făcute dintr-un material foarte aspru, care dăunează părului și cauzează despicarea vârfurilor. Nu-ți pieptăna părul cât e ud.

Citește și:   Ce tunsoare ți se potrivește în funcție de zodie

Citește și: 5 tipuri de coafuri pentru orice tip de păr

Ca să ne aranjăm părul pierdem multe minute prețioase dimineața (și uneori ne și enervăm foarte tare). Există însă o alternativă destul de simplă – tunde-te astfel încât să fie nevoie doar să-ți piepteni părul înainte de a ieși pe ușă.

Iată câteva tunsori de lungimi diferite care vor arăta întotdeauan foarte șic:

1. Părul lung și drept


Părul lung, drept, strălucitor și bine pieptănat este șic și nu mai are nevoie de alte artificii. Un mic accesoriu, precum un breton alungit, poate evidenția o față ovală.

2. Părul lung și ondulat


Dacă nu ai părul perfect drept te poți tunde în scări. Părul tău nu va fi prea lung și va avea un volum natural, fiind astfel splendid.

3. Părul de lungime medie


Părul care pare neîngrijit devine din ce în ce mai popular. Acest stil este potrivit și pentru cele cu părul subțire, deoarece îi adaugă mai mult volum și densitate. Cele care au o astfel de tunsoare vor fi potrivite să apară pe coperta revistelor de modă. Ai putea purta și un breton asimetric.

4. Părul scurt și drept


Dacă e alungit spre bărbie, bobul va oferi volum părului fără să ai nevoie de vreun produs de styling. Această tunsoare îți oferă o imagine foarte feminină, deoarece îți lasă gâtul la vedere și se potrivește oricui, indiferent de vârstă.

5. Părul foarte scurt


Tunsoarea pixie este un mic miracol pentru orice tip de păr, deoarece nu are nevoie de prea multă atenție sau îngrijiri speciale.

Orice tunsoare ai alege, dacă vrei să ai un păr frumos și sănătos în mod natural, e nevoie să fii atentă la anumite aspecte:

1. Dieta

Proteinele îți întăresc părul și îl ajută să crească, așa că dieta ta ar trebui să cuprindă carne slabă și produse lactate. Acizii grași omega 3 te ajută să ai un scalp sănătos – include în alimentația ta și semințe, ouă, pește.

2. Chimicalele

Părul și scalpul nostru vine mereu în contact cu chimicalele – prezente în șampon, balsam sau alte produse. Pentru a evita acest lucru, încearcă să folosești produse organice sau naturale de îngrijire a părului sau pregătește-ți unele acasă.

3. Scalpul

Masajul delicat al scalpului este bun pentru circulația sanguină, stimulează foliculii de păr, reduce stresul și îmbunătățește claritatea mentală. Poți folosi ulei de cocos sau ulei de migdale.

4. Căldura

Deși există produse care pretind că îți protejează părul de căldură, cel mai bine ar fi să reduci temperatura dispozitivelor pentru aranjatul părului (precum foehnul, placa ondulatorul) și frecvența cu care le folosești.

5. Stresul

Stresul nu este numai ceva mental sau emoțional – se reflectă și în starea fizică. Dacă stresul îți afectează somnul și pofta de mâncare, hormonii eliberați s-ar putea să contribuie la îmbătrânirea prematură și, prin urmare, la pierderea părului.

Lasă un răspuns