8 TRUCURI pe care orice femeie trebuie să le știe când merge la MARE

Atunci când vine vorba de vară, îți amintești de nisipul fierbinte, apa rece a mării și pielea bronzată, dar chiar și pe plajă pot să apară situații neplăcute care să îți strice vacanța mult acceptată.

Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de călătoria ta:

1. Cum să faci să nu ți se lipească nisipul de picioare

Atunci când nisipul se lipește de picioarele tale, e foarte dificil și neplăcut să te încalți. Pentru a scăpa de această problemă folosește pudră de talc. Presară puțină pudră de talc pe o cârpă și șterge-ți picioarele. Pudra de talc absoarbe orice umezeală și chiar și cele mai mici firicele de nisip dispar ca prin minune.

2. Cum să îți protejezi bunurile de valoare

Când ești singur/ă la plajă nu prea ai unde să-ți lași bunurile de valoare. Pune-ți cheile, telefonul sau banii într-un scutec sau înfășoară-i în lenjerie intimă. Hoții nu sunt atrași de astfel de lucruri, iar bunurile tale vor fi în siguranță.

Citește și:   Cum să îți pregătești corpul pentru mers la PLAJĂ

3. Cum să vindeci arsurile

Aloe Vera conține substanțe care vindecă rănile, reduce inflamația și reține umezeala. E un mod excelent de a scăpa de arsurile solare. Taie o frunză mare de aloe și aplică substanța pe zona inflamată.

4. Cum să scapi de durerea de cap

Atunci când te scufunzi e posibil să te doară capul din cauza schimbării de presiune, dar există un mod de a evita această neplăcere. Înainte să te scufunzi, ține-ți respirația timp de 5-10 secunde. Respiră apoi adânc și repetă de două ori. Corpul se va obișnui și nu te va mai durea capul.

5. Cum să îți protejezi telefonul de umezeală

Pentru a-ți proteja telefonul de apă și nisip, pune-l într-o pungă resigilabilă și asigură-te că scoți tot aerul. Îți poți confecționa astfel o husă rezistentă la apă în câteva secunde.

6. Cum să scapi de senzația de urechi înfundate

Dacă după ce înoți ai scăpat de toată apa din urechi, dar sunt încă înfundate, atunci trebuie să restaurezi presiunea normală a urechilor. Poți face asta foarte ușor – ia un balon obișnuit de plastic, încordează nările și umflă balonul. Presiunea va reveni la normal atunci când vei auzi un mic click.

Citește și:   10 GREȘELI care îți strică POZELE de vacanță

7. Cum să ai mereu la îndemână răcoritoare

Înainte să mergi la plajă, umple o treime de sticlă cu apă și pune-o în frigider. Când vrei să bei ceva după ce ai stat mult la soare, toarnă peste apa înghețată orice băutură pentru a o răci.

8. Cum să păstrezi talpa pantofilor rece

Ca să nu-ți arzi tălpile picioarelor cu încălțămintea care a stat câteva ore în soare, doar întoarce-ți sandalele sau papucii invers.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.