8 semne că nu bei suficientă apă

Se spune că apa este elixirul vieții. Nimic nu e mai răcoritor decât un pahar cu apă rece într-o zi călduroasă de vară. Totodată, un pahar de apă băut dimineața pune organismul în mișcare și ne ajută să ne începem ziua cu multă energie.

În ciuda faptului că știm cu toții cât de important este să bem apă pentru a ne hidrata și a ne menține starea de sănătate, mulți dintre noi nu consumă suficientă apă. 

Dacă te recunoști în următoarele semne, bea cât mai repede un pahar cu apă!

1. Ai pielea uscată
Pielea este cel mai mare organ al corpului, astfel încât, desigur, trebuie să o menținem hidratată. Atunci când nu se întâmplă acest lucru, devine aspră și uscată, se crapă și se irită cu ușurință, iar în contact cu produsele de curățare apare senzația de usturime. 

2. Ai ochii uscați
Lipsa apei face ca ochii tăi să fie uscați și creează starea de ochii injectați (așa cum se întâmplă și în caz de mahmureală). Fără apă în organism, conductele lacrimale se usucă și ochii nu se pot curăța. Acest lucru e cu atât mai grav pentru persoanele care poartă lentile de contact.

3. Ai dureri articulare
Cartilajele și vertebrele sunt formate din aproximativ 80% apă. Prin păstrarea corpului hidratat, articulațile vor suporta mai ușor șocul mișcărilor bruște. Așadar, când nu bei suficienta apă, esti mult mai expus întinderi sau chiar rupturi, în cazul căzăturilor sau loviturilor.

4. Masa musculară scade
Și mușchii sunt alcătuiți în mare parte din apă. Evident, mai puțină apă în corp înseamnă mai puțină masă musculară. Este esențial să bei apă mai ales atunci când faci sport, pentru a-ți menține corpul hidratat. Astfel scade șansa de a dezvolta inflamații și dureri provocate de efort, iar efectele febrei musculare se vor resimți mai puțin.

5. Te îmbolnăvești des
Cu cât consumi mai multă apă, cu atât corpului îi va fi mai ușor să elimine toxinele. Pentru ca organele să-și îndeplinească funcțiile e nevoie să le alimentezi în mod corespunzător. Atunci când organismul este deshidratat, organele încep să tragă apa din zone în care se află deja, cum ar fi sângele, provocând probleme.

6. Ai probleme digestive
Indigestia și arsurile pot fi un indiciu că nu bei suficientă apă. Lipsa de hidratare duce la o protecție mai slabă a organismului în fața acidului gastric.

7. Ai gura uscată
Gura uscată este un semn evident al deshidratării. Când ai senzația de gură uscată, primul impuls este să te întinzi după ceva de băut, însă dacă alegi o băutură carbogazoasă, cu mult zahăr, îți vei face mai mult rău decât bine, deși pe moment simți că ți-ai potolit setea. Numai apa poate lubrifia mucoasa din gură și din gât.

8. Te simți obosit și letargic
Atunci când un organism este deshidratat „împrumută” apa din sânge, iar acest lucru scade capacitatea celulelor de a transporta oxigen la creier. Ca urmare, te simți mai obosit și lipsit de energie.

Citește și:   7 filme emoționante pe care trebuie să le vezi

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.