8 semne că ești într-o relație toxică

O relație sănătoasă e formată, printre altele, din siguranță, sprijin și respect reciproc. Învață-te să te iubești și să te respecți și să înțelegi ceea ce meriți, fiindcă toate relațiile sunt oglindirea iubirii de sine!

Societatea ne-a învățat să depindem emoțional de partener când, de fapt, o relație stablă ar trebui să includă acordarea de spațiu și respectarea celuilalt. Dar dragostea e oarbă și adesea ignorăm semnele care arată că o relație devine nocivă.

Iată semnele de avertizare ale unei relați toxice, care ar trebui să te pună pe gânduri:

1. Nu te lasă să ieși cu prietenii

Dacă îți vezi foarte rar prietenii, iar când ieșiți merge și partenerul cu voi, ceva nu e bine. Trebuie să înțelegi că o relație are nevoie de spațiu ca să crească.

2. Îți controlează portofelul

Încrederea e esențială, dar mereu trebuie să te gândești întâi la tine. Dacă relația se termină și partenerul ți-a administrat toți banii? Cu ce vei trăi? Violența economică e o formă de dominare. E bine să aveți niște bani în comun, dar și separat.

3. Îți verifică telefonul

Nu e normal să vă verificați telefonul și facebook-ul. Nu e o dovadă de dragoste, ci o formp de încălcare a vieții private și un semn al unei relații nesănătoase. Relațiile sănătoase ar trebui să fie bazate pe încredere.

Citește și:   Cât timp trebuie să gătești legumele pentru a-și păstra vitaminele

4. Îți spun cum să te îmbraci

Pentru o relație stabilă, trebuie mai întâi să te iubești și să te respecți pe tine. Partenerului nu-i place cum te îmbraci? Nu e problema lui. Te îmbraci într-un anume fel pentru tine, nu pentru alții.

5. Se supără când răspunzi greu la telefon

O relație ar trebui să-ți aducă pace, nu sentimente negative. Dacă tremuri de fiecare dată când ai un apel pierdut de la partener, ceva nu e în ordine.

6. E gelos pe cel mai bun prieten al tău

Gelozia e o boală. E adevărat că mai glumim despre gelozie, dar când ea devine serioasă e mai bine să pleci. Nu va exista niciodată stabilitate dacă partenerul nu are încredere în tine.

7. Ți-e frică să spui ce gândești

Când iubești trebuie să fii fericit, nu să-ți fie frică. Partenerul tău ar trebui să fie cineva în care să ai încredere, nu cineva cu care să îți fie frică să vorbești. Opiniile diferite îmbogățesc și diversifică relația.

Citește și:   7 trucuri pe care trebuie să le știi pentru a-ți îngriji pantofii

8. Te insultă

Există anumite limite și, odată încălcate, nu mai există cale de întoarcere. A devenit ceva comun ca partenerul să te critice și să te insulte? Nu ar trebui să lași să se întâmpe asta. Poți mai bine de atât.

Lasă un răspuns