Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
8 obiceiuri zilnice care îți afectează sănătatea – Andreea Bănică

8 obiceiuri zilnice care îți afectează sănătatea

În fiecare zi facem lucruri care ne afectează sănătatea, fără să știm. Iată ce ar trebui să eviți!

Poate fi dificil să renunţi la obiceiurile dăunătoare. E şi mai dificil să renunţi la cele care crezi că îți fac bine, când nu e, de fapt, așa. Iată câteva exemple:

1. Abținerea de la strănut
Când ne închidem gura și ne strângem nasul pentru a încerca să evităm un strănut, presiunea intracranială crește semnificativ. Circulația sângelui spre creier e întreruptă, iar vasele de sânge și țesuturile nervoase sunt comprimate, ceea ce poate duce la dureri de cap sau chiar la probleme de auz.

2. Folosirea parfumurilor
La fabricarea parfumurilor se folosesc adesea substanțe sintetice, care miros mai puternic și sunt mai ieftine decât uleiurile naturale. Aceste substanțe pot provoca amețeală, greață, pot irita ochii, gâtul pielea. Schimbă parfumurile cu uleiuri esențiale.

3. Folosirea telefonului înainte de culcare
Lumina artificială suprimă producerea hormonului numit melatonină, care reglează somnul și veghea. Nivelurile mici de melatonină pot provoca depresie, cancer, obezitate, boli de inimă și fragilitatea sistemului imunitar.

Citește și:   6 lucruri pe care o femeie stilată nu le face pe facebook

4. Depozitarea alimentelor în recipiente de plastic
Multe cutii din plastic conțin substanțe chimice artificiale care le mențin flexibilitatea. Acestea pot trece în alimente și pot avea efecte asupra sistemului endocrin. Păstrează-ți mai bine alimentele în recipiente de sticlă sau materiale ceramice.

5. Te speli pe dinți imediat după ce mănânci
Dentiștii recomandă să te speli pe dinți la treizeci de minute sau chiar o oră după ce ai mâncat, deoarece mâncarea și băutura, mai ales cele care sunt foarte acide, au un efect asupra smalțului dinților precum și dentinei. Mișcarea periuței de dinți împinge acidul mai adânc și mai aproape de dentină. Acest lucru poate duce la o sensibilitate extremă și la deteriorarea smalțului.

6. Folosirea frecventă a săpunului antibacterian
Unele bacterii care trăiesc pe suprafața pielii noastre ne protejează corpurile. Dacă folosești un săpun antibacterian mai mult de două ori pe săptămână, mâinile vor fi sterilizate, iar bacteriile dăunătoare vor putea pătrunde în corp.
7. Purtarea blugilor strâmți

Citește și:   9 modalități prin care poți purta o helancă

Or fi blugii strâmți la modă, dar îți presează constant pielea și terminațiile nervoase, dându-ți un sentiment de discomfort. În plus, reduce aerul care ajunge la picioare, așa că s-ar putea să simți mâncărimi, dar și amorțeală.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.