8 mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi!

Miturile despre creier aproape ocupă poziția de lider în lista erorilor omenirii. Acest lucru se întâmplă deoarece toate lucrurile legate de știință îți par adevărate. Iată cele mai frecvente concepții greșite despre creier:

1. Cu cât creierul este mai mare, cu atât ești mai inteligent

Probabil ai auzit mitul acesta deseori. Gândește-te totuși la creierul balenelor, care nu indică inteligența acestora. Secretul principal al inteligenței tale constă în complexitatea structurii creierului.

2. Emisferele creierului îți influențează personalitatea

Absolut tot ceea ce faci implică munca ambelor emisfere în același timp. Apropo, nu există nici o dovadă că emisfera dreaptă a creierului este responsabilă de creativitate, iar stânga – de mentalitatea analitică.

3. Îți folosești doar 10% din creier

Acest mit se răspândește cu succes prin tot felul de afirmații potrivit cărora restul părții „nefuncționale” a creierului poate fi folosită pentru a dezvolta anumite abilități supranaturale. Adevărul este că dacă vrei să mănânci, să dormi, să gândești și să simți, atunci ai nevoie de un creier întreg.

Citește și:   Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

4. Îmbătrânirea duce la deteriorarea activității mentale

Da, într-adevăr, memoria pe termen scurt și atenția se deteriorează odată cu vârsta , iar capacitatea de învățare a limbilor străine este redusă. Dar, pe de altă parte, unele abilități mentale se îmbunătățesc.

Studiile au arătat că persoanele în vârstă au un vocabular mai mare și îl utilizează mai bine. Și având experiență în rezolvarea diferitelor probleme din trecut, adesea iau deciziile corecte în prezent.

5. Muzica clasică dezvoltă inteligența

Nici chiar dacă asculți simfonii nu poți influența creșterea IQ-ului. Studiile din 1993 au arătat că muzica lui Mozart a afectat în mod favorabil IQ-ul în doar 15 minute. Dar aceleași experimente repetate în 2010 nu au aceleași rezultatele pozitive din trecut.

Singura modalitate prin care muzica clasică poate ajuta să fii mai inteligent, ar fi să-i studiezi istoria.

6. Integramele îți antrezează creierul

La fel ca muzica clasică, integramele si sudoku reprezintă un mod minunat de a-ți petrece timpul liber, dar numai dacă te pasionează.

Citește și:   9 ALIMENTE care îți ajută CREIERUL mai mult decât crezi

Rezolvarea cuvintelor încrucișate ajută la dezvoltarea unei singure abilități – abilitatea de a rezolva jocuri de cuvinte încrucișate . Cu cât faci mai mult acest lucru, cu atât mai repede le vei rezolva pe viitor pentru că multe dintre întrebări se repetă.

7. Bărbații sunt mai buni la matematică

Studiu după studiu au demonstrat că toate diferențele dintre realizările băieților și fetelor în matematică nu se reduc la abilitățile lor mentale, ci este vorba mai degrabă de stereotipurile culturale . Acest fenomen se numește „amenințarea stereotipului“, și se referă la faptul că efectul prejudecăților față de membrii oricărui grup social într – adevăr îi face să reacționeze mai greu în fața sarcinilor și să pară astfel că nu sunt la fel de buni.

8. Celulele nervoase nu pot fi restaurate

O perioadă lungă de timp, oamenii de știință au crezut că celulele corpului tău mor în mod constant și sunt înlocuite cu altele noi, iar celulele creierului sunt o excepție de la această regulă. Cu toate acestea, astăzi știm sigur că acest lucru nu este adevărat: celulele nervoase deteriorate au și ele capacitatea de a se recupera.

Citește și:   7 lucruri pe care le vei regreta peste 10 ani

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.