8 mituri despre haine pe care le auzi de ani de zile

Moda dictează omenirii ce să poarte în fiecare sezon și ce haine ar trebui să abandoneze pe fundul dulapului. Tendințele se repetă mereu, dar există câteva reguli care ne-au rămas în cap și care nu ne permit să ne îmbrăcăm așa cum am vrea. Iată adevărul din spatele unor mituri de modă: Moda dictează omenirii ce să poarte în fiecare sezon și ce haine ar trebui să abandoneze pe fundul dulapului.

 

Tendințele se repetă mereu, dar există câteva reguli care ne-au rămas în cap și care nu ne permit să ne îmbrăcăm așa cum am vrea. Iată adevărul din spatele unor mituri de modă:

 

1. Dungile orizontale ne fac să părem mai mari

De multe ori refuzăm să purtăm haine în dungi pentru că nu vrem să părem de două ori mai grase. De fapt, atunci când privesc niște dungi orizontale, ochii noștri se mișcă de sus în jos, ceea ce înseamnă că dungile nu măresc, ci din contra. Puloverele în dungi sunt niște articole vestimentare clasice, așa că nu te grăbi să scapi de ele.

Citește și:   6 tipuri de haine pe care ar trebui să le EVITE femeile plinuțe

2. Fustele plisate subțiază șoldurile 

Acest lucru este fals. Pliurile verticale sunt citite pe orizontală, așa că șoldurile par mai mari decât sunt de fapt.

3. În negru pari mai slabă

Acesta, probabil, e cel mai cunoscut mit. Culoarea neagră scoate în evidență limitele corpului, arătându-i adevăratul volum. În negru nu părem mai grase, dar nici mai slabe. De asemenea, dacă ai câteva kilograme în plus, culoarea neagră le va accentua.

4. Pantalonii 7/8 scurtează picioarele 

Acești pantaloni sunt foarte populari, dar mulți refuză să îi poarte deoarece li se pare că aceștia taie picioarele, făcându-le să pară mai scurte. Alege pantofii potriviți și vei recupera din lungimea „tăiată”.

5. O curea strălucitoare evidențiază talia

Cureaua strălucitoare arată talia așa cum este ea. Dacă e subțire e bine, dacă nu va scoate în evidență toate problemele.

 

6.  Silueta pare mai ușoară atunci când porți balerini

Balerinii sunt asociați cu baletul, care ne face să ne gândim la grație și eleganță. În asemenea pantofi ar trebui să arătăm elegant, dar uneori realitatea e complet diferită. Balerinii oferă un plus de grație fetelor fragile, dar dacă ai o siluetă solidă, în balerini vei părea și mai mare și mai grea.

Citește și:   10 secrete de stil învățate de la franțuzoaice

7. Accesoriile mici sunt mereu cea mai bună alegere

Lănțișoarele și cerceii de aur par să fie potriviți pentru toate ocaziile, nu-i așa? De fapt, bijuteriile mici din metale prețioase ar trebui să rămână în trecut și să facă loc celor din plastic sau pietre prețioase.

8. Hainele largi te fac să pari mai slabă 

Hainele largi sunt la modă de mult timp, dar unele fete nu le poartă, deși le plac, deoarece le e teamă că un pulover mare le va face să pară mai mari. Adevărul e exact invers – hainele voluminoase îți fac silueta să pară mai subțire și mai fragilă. Prin urmare, nu te feri de ele.

9. O bluză albă și o fustă neagră este combinația perfectă 

S-ar părea că nu poți să dai greș cu această combinație, dar adevărul e că o trecere bruscă de la o culoare la alta îți taie corpul și te face să pari mai scundă, mărind talia.

Citește și:   6 tipuri de HAINE care te fac să pari mai GRASĂ

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.