8 greșeli pe care le faci în weekend și îți afectează săptămâna

Weekendul este important pentru toată lumea, mai ales pentru cei care lucrează de luni până vineri și văd în sfârșitul de săptămână o posibilitate de a evada. Dat fiind importanța acestuia, trebuie să știi să-l petreci pentru a fi în avantajul tău:

1. Dormi toată ziua

Toată lumea a descoperit de mult faptul că lipsa de somn în timpul unei săptămâni de muncă nu este compensată prin transformarea în marmote în weekenduri. A dormi câteva ore suplimentare este plăcut și utilă, dar mulți continuă să doarmă continuu, toată ziua, și astfel pierd timp prețios pe care ar putea să-l folosească pentru a face lucruri foarte interesante.

2. Nu faci planuri de weekend

A venit week-endul mult așteptat, și orice se întâmplă în acele zile, va fi ok pentru tine pentru că vrei doar să stai relaxat.

O astfel de filozofie ne aruncă adesea la punctul anterior: dacă nu știi ce să faci, dormi. Mănânci și iar mănânci. Și apoi repeți acțiunile în ordine inversă.

Citește și:   5 sfaturi ca să alegi cele mai bune ghete şi cizme de iarnă

3. Nu faci nimic și te plângi de asta

Pentru a fi mai precis – te odihnești, te plictisești, te întristezi și te întinzi iar pe canapea. O astfel de amânare a sarcinilor și activităților, duce la un sentiment inexplicabil de vinovăție.

Sfat: dacă reușești să te ridici și să faci cel puțin un lucru util sau interesant, vinovăția va trece repede. Și apoi poți să te întorci la canapea, dacă vrei, bineînțeles.

4. Petreci prea mult

Toată lumea are o cunoștință care este gata să fie un angajat exemplar toată săptămâna, așteptând ziua de vineri, cu un sentiment de împlinire, să înceapă să meagră în cluburi. Nu face abuz nici de somn, dar nici de alcool.

5. Te gândești la muncă și pe timp de weekend

Când nu te desprinzi de muncă pe timp de weekend, creierul nu primește odihna necesară, stresul crește, iar eficiența ta scade în mod constant de la o săptămână la alta. Uită de sarcinile pentru luni cu cel puțin 24 de ore și relaxează-te.

Citește și:   3 zodii care se îndrăgostesc RAPID

6. Petreci prea puțin timp cu cei dragi

Indiferent de ce faci în weekend, încercă să împărtășești acele momente cu cei dragi. În timpul săptămânii, ai atât de puține șanse de a te întâlni și a spune ce ai pe suflet, încât o zi petrecută cu familia te poate ajuta să scapi de tensiuni și să menții o relație frumoasă.

7. Nu te bucuri de mini vacanță

Poate îți faci prea multe planuri sau ai încă de rezolvat sarcini pentru muncă. Oricum ar fi, ar fi bine să găsești măcar 30 de minute pentru a te relaxa și a lăsa deoparte toate gândurile: o cană de ceai sau o baie fierbinte pot fi de ajutor.

8. Nu rămâne blocat în weekend

Mulți au tendința să-și petreacă săptămâna așteptând finalul acesteia încă de luni. Este bine că ai reușit să te relaxezi pe timp de weekend sau să te distrezi, dar trebuie să fii încă ancorat în realitate și să o accepți, pentru că viața nu este făcută doar din weekenduri.

Citește și:   9 metode de prim ajutor pe care oamenii le folosesc greșit

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.