7 trucuri pe care trebuie să le știi pentru a-ți îngriji pantofii

Pantofii sunt o adevărată comoară pentru femei! Află cum să îi păstrezi în stare perfectă!

Dacă vrei să te bucuri de încălţămintea ta mult timp, trebuie să o protejezi de praf, noroi și mizerie. Nu e nevoie să cheltuiești mulți bani pe produse de întreținere – doar să știi câteva trucuri care te vor ajuta să îți păstrei încălțămintea ca nouă:

1. Lărgește-ți pantofii cu ajutorul foehnului
Ia-ți niște șosete groase în picioare și încalță-te. Încălzește toate zonele necesare timp de 30 de secunde, apoi oprește uscătorul și mergi până se răcesc pantofii. Nu apropia foehnul prea mult.

2. Un șervețel moale va reînnoi pantofii de lac
După ce îți speli pantofii, lustruiește-i cu un șervețel moale. Dacă faci asta zilnic, nimeni nu va bănui că pantofii sunt mai vechi.

3. Scapă de petele de pe pantofii din piele de căprioară
Dacă observi o pată de grăsime, presară pe ea niște pudră de talc sau amidon. Peste patru cinci ore poți peria pantofii. Pentru pantofii maro, cel mai bine e să folosești cafea măcinată.

Citește și:   10 lucruri care sunt demodate și te îmbătrânesc

4. Albirea tălpilor
Pune niște pastă de dinți pe o periuță veche și perie talpa. Ai grijă ca pasta să fie albă și să nu conțină aditivi colorați.

5. Usucă pantofii uzi
Pantofii din piele pot fi uscați cu ajutorul ziarelor. Umple-i cu cocoloașe de ziare sau altă hârtie potrivită și învelește perechea în câteva straturi de ziar. Nu folosi hârtie cu fotografii sau prea multă cerneală și schimb-o pe cea dinăuntru la vreo două ore.

6. Aburii vor împrospăta pantofii din piele de căprioară
Pielea de căprioară începe să se înăsprească atunci când e expusă la apă, căldură și alți factori de mediu. Pentru a-i prelungi viața, apelează la aburi. Poți face asta folosind funcția de vaporizare a fierului de călcat, dar fără să atingi pantofii.

7. Pantofi rezistenți la apă
Ca pantofii să nu se ude, freacă de câteva ori cusăturile cu ulei de in.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.