7 trucuri care te vor ajuta să-i citești pe cei din jur

Abilitatea de a-i citi pe alții poate fi un mod eficient prin care să comunici cu ei. Nu trebuie să fii un detective de primă mână ca să înțelegi ce se întâmplă în capul cuiva. Există mereu semnale de care te poți folosi. Tot ce trebuie să știi e unde să le cauți. Iată care sunt aceste semnale:

1. Definește-i comportamentul de bază

Există diverse tipuri de comportamente. De exemplu, oamenii poate că se holbează la podea când vorbesc, își încrucișează brațele, tușesc sau își mută greutatea de pe un picior pe altul. Oamenii se comportă în diferite feluri din diferite motive. Dacă le afli modelul de comportament de bază, le vei înțelege și acțiunile – fac ceva pentru că asta le e obiceiul sau ceva ce ai observat e un indiciu de înșelăciune sau imaturitate?

2. Fii atent/ă la jocurile de cuvinte

Fii atent/ă la diferențele dintre modelul de comportament de bază și cuvintele și gesturile lor. De exemplu, ai observat că oamenii au obiceiul de a-și drege gâtul atunci când sunt nervoși? Poate că ascund mai mult decât ce e evident de la prima vedere.

Citește și:   9 lucruri la care trebuie să te gândești înainte să începi o relație

3. Fii atent/ă la gesturi

Un cuvânt sau un gest simplu nu au mereu un îmțeles ascuns, dar atunci când anumite gesturi se repetă într-un tipar, fii atent/ă. De exemplu, cineva s-ar putea să tușească, să se scarpine în cap și să își miște picioarele în același timp.

4. Compară comportamentul

Dacă observi că cineva se poartă cumva ciudat, fii atent/ă. Cum interacționează cu cei din cameră? Expresiile faciale ale acestora se schimbă? Ce poți spune despre postura lor și despre limbajul lor corporal? Uită-te la ochii celui pe care îl ții sub observație: dacă are pupilele dilatate, te place – asta numai dacă zâmbește cu adevărat și se uită direct la tine.

5. Uită-te după efectul „în oglindă”

Neuronii oglindă localizați în creier reflectă starea minții noastre. De exemplu, un zâmbet activează mușchii responsabili pentru o expresie facială fericită. Atunci când ne încruntăm, ne arătăm insatisfacția. Când privim ceva ce ne place, transmitem un semnal mușchilor faciali să se relaxeze. Dacă fața celeilalte persoane nu îți răspunde în același mod, înseamnă că nu te place sau că ai făcut ceva care nu le convine.

Citește și:   Alege cel mai fericit cuplu și vezi ce spune despre relația ta

6. Găsește vocea puternică

Cea mai puternică persoană nu e întotdeauna cea care stă în capul mesei. O persoană încrezătoare are, de regulă, o voce puternică (nu neapărat tare).

7. Uită-te la cum merge

De multe ori, oamenilor le lipsește fluiditatea în mișcări. Dacă cineva se uită în jos, la picioare, și nu în față atunci când merge, acesta e un semn de lipsă de încredere în sine. Dacă observi asta la cineva, încearcă să-l lauzi – așa va avea mai multă încredere în tine.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.